cuvinte, expresii, citate celebre
Scris in categoria Prahova

telegondolaIncepand cu 15 decembrie telegondola din Azuga o sa fie data in functiune.In aceasta zi este programata deschiderea oficiala a sezonului de iarna in Azuga. Instalatia va avea 40 de cabine, se va desfasura pe o lungime de 1.800 de metri si va acoperi o diferenta de nivel de 530 de metri, deservind partiile Cazacu si Sorica.
„Statiunea Azuga a suferit intotdeauna la capitolul transportului pe cablu. Vechiul telescaun, in locul caruia a fost montata aceasta telegondola, avea o capacitate de transport de circa 300 de persoane pe ora, astfel ca, in plin sezon, la baza partiei Sorica se creau cozi interminabile. Aceasta problema va fi rezolvata prin montarea noii instalatii de transport pe cablu cu care vor putea calatori aproximativ 2.100 de persoane pe ora”, spune viceprimarul Claudiu Ivascu.

Comments (0) Posted by lizuk on Saturday, November 10th, 2007


teatruCei care iubesc teatrul pot vedea sambata seara la ora 18.30 avanpremiera piesei”D’ale Carnavalului”, in regia lui Lucian Sabados. Ultima data cand s-a jucat o piesa a lui Caragiale pe scena teatrului Toma Caragiu a fost acum 5 ani, piesa jucata fiind “O noapte furtunoasa”. Piesa “D’ale Carnavalului” a fost montata la Ploiesti acum 45 de ani, avandu-l in rolul lui”Pampon” pe Toma Caragiu. Regizorul Lucian Sabados doreste sa revalorifice in cheie estetica moderna a acestei piese, avand ca te tema deja celebra sintagma” Caragiale, contemporanul nostru”.

Comments (0) Posted by lizuk on Thursday, November 8th, 2007


baschetMarti, 6 noiembrie 2007 CSU Asesoft Ploiesti a debutat in cea da treia competitie ca valoare din intreaga lume.Meciul cu “Hanzevast Capitals, a fost un meci asteptat de toti iubitorii de baschet din Romania. Asesoft a castigat meciul cu scorul de 80 la 73. Astfel portile ULEB s-au deschis pentru cea mai buna echipa de baschet din Romania! Bravo Asesoft!

Comments (0) Posted by lizuk on Thursday, November 8th, 2007