Category Archives: Turism

Budva este metropola turismului din Muntenegru datorita marelui numar de plaje, iar asta o transforma în una din mult doritele destinatii turistice. Coasta din Budva are o lungime de 21 km si include 17 plaje amenajate, si e una din cele mai frumoase coaste din lume, frumusetea ei nu va va putea lasa indiferent. Dincolo de frumuseteanaturala a insulelor, plajelor si a crestelor muntoase, Budva este un oras cu o istorie bogata iar numeroasele lui monumente confirma acest fapt. Stari Grad este situat pe o mica peninsula si reprezinta o comoara a mostenirii culturale. Este plina de strazi înguste, piete si cladiri faimoase. De asemenea tot aici puteti vizita multe magazine, cafenele, restaurante si galerii. În timpul lunilor de vara, totul se transforma intr-un mare teatru de vara unde joaca numerosi artisti locali ori veniti din strainatate.

Becici

Este o locatie ideala pentru iubitorii “activi” ai marii deoarece are o multime de facilitati specifice sporturilor de apa. Becici este situat la aproximativ 2 km distanta de vechiul oras Budva, si este locul celor mai spectaculare plaje din marea Adriatica. O panorama marina minunata duce spre satul pescaresc cu minunatele sale restaurante, cafenele si magazine. De asemenea exista o viata de noapte activa în frumoasele si selectele baruri si cafenele din zona.

Bodrum

Un loc in care oamnenii au convietuit de mii de ani, Bodrum, are un incredibil trecut istoric. Pozitionarea sa, la confluenta a mai multor mari civilizatii si evenimente ce au marcat istoria timpului, de asemenea fac din Halicarnassus, vechea denumire istorica a Bodrum, un important site pentru pasionati ai vestigiilor istorice. De asemena, Herodot, parintele istoriei s-a nascut in Halicarnassus. Primele asezari din zona, pe o mica insula stancoasa pe care se afla in prezent Castelul Sf. Petru, si-au lasat amprenta de-a lungul timpului.

Marmaris

Marmaris, orasul elita al Turciei, cel mai sofisticat si mai bogat in oferte de petrecere a unei vacante de neuitat. Construit de-a lungul unui golf natural, la poalele unui munte acoperit de conifere. Vechiul oras este un labirint de stradute intortocheate si alei strajuite de renumitele casute albe construite in stil turcesc si un excelent bazar pentru cumparaturi de suveniruri. Un sejur in Marmaris este excelent pentru sporturi de apa, navigatie, relaxare la soare, sau promenade de-a lungul “Rivierei”, sau de ce nu, vizitarea unor cluburi de noapte si restaurante.