cuvinte, expresii, citate celebre

Tout d’abord la Roumanie est un coin meveilleux du monde: c’est un beau pays ou le Dieu a mis toutes les beautés et toutes les richesses. Roumanie est situé au Sud-Est de l’Europe.
Roumanie enchante le voyageur par la variété de son relief: au centre du pays se trouve le Plateau de la Transylvanie entouré parles sommets majesteux des Carpates.

Aux pieas des montagnes se trouvent des collines propices à la culture de la vigne et enfin les plaines ou on cultive toute sortes des céréales.
Le grand fleuve qui arrose le sud du pays est la Danube qui avant de se jetter dans la
Mer noire forme un beau Delta, un véritable paradis des poissons et des oiseaux.

Ce qu’il a d’intéressant en Roumanie c’est que chaque région a du cachet: L’Oltenie est renomée pour ses broderieset ses tapis, le Maramures par le travail du bois, la Bucovine est fiére de ses anciennes tradition, la Dobroudjea de ses vestiges.
La Roumanie s’offre comme une fleur qui s’ouvre devant les yeux émerveillés de touriste. Il est imposible de ne pas l’aimer.

Comments (0) Posted by admin on Friday, August 31st, 2007


Imaginati-va o lume in miniatura pierduta undeva pe culmea unei stanci de calcar, inalte de peste 180m - o lume de ace de piatra ca niste pumnale ce se ridica in aer pana la 30 de metri, in care chiar si cele mai solide grete sunt sfasiate in numai cateva minute si un singur pas gresit va poate jupui pielea sau sectiona o artera. O lume in care crocodilii traiesc in grote subterane, lemurii cu ochi rotunzi si mari pandesc precum niste fantome in frunzisul copacilor, iar albine minuscule ataca intr-un roi furibund ori de cate ori o surata de-a lor a fost strivita.

Aceasta lume este Platoul Ankarana, aflat in extremitatea nordica a Madagascarului - probabil cea mai atractiva zona a unei insule extrem de interesante. Madagascarul se afla la aproximativ 600 km in largul coastelor est-africane. Masurand 1600 km de la nord la sud si avand o suprafata de 6000 000 km patrati, este a 4-a insula din lume ca marime, dupa Groenlanda, Noua Guinee si Borneo. Numita si “Marea Insula Rosie” , dupa culoarea solului - inghitit in prezent de mare cu o viteza terifianta din cauza eroziunilor provocate de om - insula a dezvoltat o flora si o fauna parte.

Platoul Ankarana este un peisaj de tipul karst. Mii de ani de ploi abundente au dizolvat roca moale si cretoasa in partea superioara, dura si cristalina la baza, formand creste, piscuri si culmi adesea foarte subtiri. Calcarul este strapuns de canioane adanci, smochini si palmieri, formand o umbrela verde de peste 25 m inaltine.

Infiltrandu-se in roca Platoului Ankarana, apa de ploaie a sapat grote adanci, unde calcarul a format splendide stalactite si stalagmite. Plafoanele unora dintre cele mai inalte grote s-au prabusit , solul fiind colonizat de plante si animale care au format oaze de padure virgina.

Stancile infricosatoare din centrul platoului sunt numite in tsingy, dupa sunetul pe care il scot cand sunt lovite, ca dangaul sec al unui clopot crapat. Malgasii sustin ca in tsingy nu e loc sufient sa pui macar un singur picior pe teren plat. Naturalistii curajosi se aventureaza uneori sa strabata labirintul de lame din piatra, dar curand se ratacesc si bat in retragere. Cei cativa care au incercat sa patrunda in interior afirma ca cel mai bine este sa admiri tsingy din avion, de la un loc sigur.

Comments (0) Posted by admin on Saturday, August 25th, 2007


Scris in categoria Turism

Avand o inaltime de 5895 m, muntele Kilimanjaro din Tanzania este cel mai inalt varf din Africa.
Kilimanjaro este cel mai inalt munte din lume pe care se poate urca, iar calatoria este cu adevarat de neuitat.In incercarea de atinge culmea cea mai inalta,temerarul catarator trebuie sa treaca prin 5 zone climatice.
Urcatul pe kilimanjaro este o proba pe care fiecare alpinist din lume trebuie sa o treaca.
Muntele poate fi escaladat tot timpul anului,dar mai ales in lunile ianuarie,februarie si septembrie.Climatul pe muntele Kilimajaro incepe cu cel tropical si ajunge la cel artic,pe varful muntelui unde este mereu zapada.
Kilimajaro are o latura mistica.Ne putem imagina sub aceste varfuri au trait si stramosii nostrii,aceste piscuri semete dand impresia de continuitate a speciilor.
Drumul pana in varful muntelui poate fi parcurs in 7-10 zile si cu toate ca are reputatia de a fi cel mai dificil munte de escaladat,foarte multi oameni vin pe kilimanjaro,iar in jur de 10 din ei isi gasesc sfarsitul pe aceste culmi in fiecare an.
Cu toate acestea romantismul si misterul locui atrag tot mai multi si mai multi temerari care vor sa invinga muntele.

Comments (0) Posted by admin on Thursday, August 23rd, 2007