cuvinte, expresii, citate celebre

cazan tuicaValenii de Munte va sarbatorii in acest week-end Serbarile Toamnei-Festivalul Tuicii. Festivalul va reuni producatori din domeniul agricol, cel alimentar, al utilajelor agricole, mesteri artizani, olari si producatori de bauturi.
Tot aici va avea loc si festivalul de muzica populara “Irina Loghin”. Iubitorii de tuica vor putea participa la un concurs de degustare,
jurizat de membrii Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania. Sa curga tuica !

Comments (0) Posted by admin on Wednesday, October 31st, 2007


Scris in categoria Prahova

ursReprezentantii Parcului natural Bucegi incearca sa obtina avize pentru impuscarea unor ursi care au atacat
in mai multe randuri cativa turisti . O masura care trebuie pusa imediat in aplicare ar fi si aceea
de impiedicare a turistilor de a da de mancare animalelor si amendarea acestora.
Problema cea mare ar fi ca sunt prea multi ursi in rezervatie. Anul acesta au fost identificati 33 de exemplare, iar numarul optim de20. Specialistii sunt in impas acum, pentru ca vanatoarea este strict interzisa in rezervatie, iar actiunea de capturarea  animalelor cu comportament agresiv pentru a fi duse in rezervatia din Zarnesti a esuat.

Comments (0) Posted by admin on Wednesday, October 31st, 2007


ceas expus muzeul ceasului ploiestiMajoritatea ceasurilor sunt functionale, chiar daca unele dintre ele au o vechime de peste 200 de ani”, garanteaza Vali sandu, sefa Muzeului Ceasului. Intreaga colectie a Muzeului Ceasului cuprinde 2.000 de ceasuri, mare parte dintre ele fiind stranse personal de fondatorul muzeului, Nicolae Simache.
Pretul unui bilet este de 4 lei, iar vizitatorii au sansa sa vada o colectie impresionanta de ceasuri si orologii, multe dintre ele fiind, de-a lungul timpului, in proprietatea unor familii regale sau a unor personalitati marcante ale istoriei romanesti: Alexandru Ioan Cuza, Mihail Kogalniceanu, Theodor Aman, Vasile Alecsandri sau Nicolae Titulescu.

Comments (0) Posted by admin on Monday, October 29th, 2007