cuvinte, expresii, citate celebre
Scris in categoria Turism

- situata in orasul Sinaia, pe Valea Prahovei primele mentiuni scrise despre Valea Prahovei datand din anul 1369, iar in anul 1581 a fost mentionata in hrisovul lui Mihnea Voievod Schitul Sfantu Nicolae de pe muntele Furnica.

In anul 2004 vila a fost renovata si modernizata, etajul 2 fiind adus la nivel de 2 stele, etajul 1 avand 1 stea, insa in cursul anului viitor si etajul 1 va fi adus la nivelul de 2 stele.

Fiecare etaj dispune de un hol foarte incapator unde turistii pot manca sau unde se pot intalni la un pahar de vin fiert. Holul de la etajul 2 comunica cu podul printr-un luminator larg prin care se poate vedea cerul.

Vila dispune de 9 camere,camere de 1 si 2 stele,camere pentru 2 si 4 persoane.
Incalzire centrala
Frigider comun
TV + cablu in fiecare camera
Parcare proprie pentru turisti
Dus si toaleta in fiecare camera
Spatiu pentru biciclete
Bucatarie comuna cu vesela
Spatiu pentru echipament schi si snowbord .

Contact
Adresa: bd. Ferdinand 34, Sinaia 106100, judetul Prahova.
Telefon: 021-6888.703
Mobil: 0722.3555.61; 0744.229.885.
www.vilaariesul.ro

Comments (0) Posted by admin on Monday, June 25th, 2007


Scris in categoria Turism

Marele zid Chinesc, una dintre cele marete minuni ale lumii, se intinde precum un dragon gigantic trecand prin desert, tinuturi cu faneata, munti si podisuri pe o distanta de aproximativ 6700 km din estul spre vestul Chinei. Cu o istorie de peste 2000 de ani, unele portiuni din zid sunt acum ruine, in timp de unele au disparut in totalitate.


Istorie
Nimeni nu stie exact cand a inceput construirea Marelui Zid Chinezesc, dar se crede ca initial a fost construit cu scopuri de aparare impotriva triburilor, in timpul dinastiei Zhou. Mai tarziu intre 770 IH - 476 IH a fost perfectionat de catre statele Yan, Zhao si Qin tot in scopuri de aparare, dar atunci nu forma “Marele Zid” pentru ca initial au fost construite ca “ziduri independenta’ pentru fiecare stat in parte. Abia in timpul dinastiei Qin, imparatul Qin Shihuang a reusit sa uneasca zidurile pentru protejarea impotriva invaziei hunilor din partea de nord dupa unificarea Chinei. Zidul a fost in continuarea lungit si intarit in timpul dinastiilor urmatoare, mai ales in timpul dinastiei Ming.

Construire
Fiind construit intr-o perioada mare de timp, Marele Zid Chinezesc are multe portiuni construite din materiale diferite. Inainte de folosirea caramizilor Marele Zid a fost construit in mare parte din pamant, piatra si lemn. Datorita faptului ca a fost nevoie de o cantitate foarte mare de materiale, constructorii au incercat sa exploateze materialele locale. In zonele de munte a fost exploata piatra, in zonele de campia s-a folosit pamantul , pana si in desert a folosita vegetatia saracaciosa (stuful de nisip, iepuparii si tamarisca).
Marele Zid a fost construit cu ajutorul a milioane de oameni : in timpul dinastiei Qin, pe o perioada de 10 ani au fost folositi 300000 de oameni ai Generalului Meng Tian . Mai tarziu in timpul dinastiei Qi o sectiune de 450 Km a fost construita cu ajutorul a 1,8 milioane de oameni. Din cauza muncii deosebit de grele multi muncitori si-au gasit sfarsitul acolo, o parte dintre ei fiind ingropati chiar in zidurile constructiei.
Marele zid Chinezesc este alcatuit din 3 mari categorii : pasaje (localizate in puncte cheie ) , turnuri de observatie si ziduri ( cu inaltime medie de 7-8m).

Vizitati Marele Zid Chinezesc
Daca preferati sa vedeti zidul intr-o stare cat mai naturala, atunci vizitati Simai , situat la 110km de Beijing. Aceasta parte a zidului este cea mai buna alegere, pentru ca si-a pastrat aspectul original nefiind transformat intr-un loc pentru turisti datorita locatiei izolate si lipsa mijloacelor de transport.

Comments (0) Posted by admin on Monday, June 25th, 2007