Piata asigurarilor RCA este una care a mers si va merge indiferent ca este sau nu criza financiara. Asigurarea RCA, tipul de asigurare obligatorie pe care orice detinator de autovehicul trebuie sa o detina pentru a putea circula pe drumurile publice, amenzile mult prea mari pentru a se prefera sa se circule fara polita RCA si sumele eventualelor despagubiri in caz de accident care pot ajunge in unele cazuri la mii de euro, fac din incheierea unui RCA ieftin online solutia la care apeleaza din ce in ce mai multi soferi.

Chiar daca exista un mic procent de soferi care risca si merg cu masinile fara sa incheie polite de asigurare RCA, majoritatea se conformeaza legii si nu risca amenzi usturatoare.

Motive pentru care incheierea asigurarii in mediul online castiga din ce in ce mai multi clienti

Inceputul crizei financiare cumulat cu perioada mare pe care aceasta s-a intins, au creat o oarecare precautie in comportamenul tuturor celor care pana la jumatatea anului 2008 cumparau orice se putea gasi pe piata. In acest moment s-a ajuns ca fiecare cheltuiala sa fie gandita de doua ori inainte de a fi facuta si totodata sa se caute variantele cele mai ieftine posibile. Acesta este si cazul asigurarilor RCA.

Daca pana acum 5-6 ani majoritatea detinatorilor de autovehicule intrau in prima reprezentanta a oricarei companii de asigurari si incheau polita fara a tine cont ca s-ar putea scuti cativa zeci de lei daca ar cauta si alte variante, in acest moment tot mai multe persoane se indreapta catre site-urile de specialitate care datorita costurilor mici pe care acestea le au, isi permit sa ofere asigurari RCA ieftine online.

Cum functioneaza site-urile de profil

In afara de site-urile reprezentative ale fiecarei companii de asigurare in parte, celelalte domenii profilate pe incheierea asigurarilor functioneaza similar:

1. Ofera polite de asigurare RCA de la toate sau aproape toate companiile de asigurari – aceste site-uri au incheiate contracte de colaborare cu toate firmele de asigurari RCA din Romania. Acest lucru ofera posibilitatea clientilor de a alege compania preferata sau pe cea care ofera cel mai mic pret.

2. Afiseaza tarifele tuturor firmelor prin intermediul calculatorului RCA – folosind un soft cunoscut drept “calculator RCA“, in urma introducerii datelor din talonul autovehiculului si a datelor detinatorului autovehiculului pentru care se doreste incheierea politei, acesta va afisa intr-un timp foarte scurt tarifele tuturor firmelor asiguratoare cu care site-ul colaboreaza.

3. Incheierea politelor se face in cateva minute – folosind acest calculator tarife RCA, timpul scurs de la accesarea site-ului si pana la incheierea politei este de maxim 5 minute, in acest mod economisindu-se timp pretios pierdut cu deplasarea la reprezentantii companiilor de asigurari ce detin sedii fizice.

4. Politele ajung la client in termen de 24-48 de ore – un alt mare avantaj oferit de site-urile de profil este acela ca, odata polita incheiata, aceasta ajunge la adresa indicata de client intr-un timp foarte scurt, fara costuri suplimentare. Livrarea asigurarilor se face prin intermediul firmelor de curierat rapid si dureaza 24 de ore pentru localitatile mari si maxim 48 de ore pentru celelalte.

Avantajele oferite de aceste site-uri fac ca varianta incheierii unui RCA ieftin online sa fie ce in ce mai folosita de catre detinatorii de autovehicule.

Comments are closed.

Post Navigation