Politele RCA reprezinta asigurarea auto obligatorie pe care orice proprietar de autovehicul trebuie sa o plateasca pentru a putea circula pe drumurile publice cu masina pe care o detine. Interesant este faptul ca modalitatile de a incheia o asigurare RCA ieftina s-au schimbat de-a lungul timpului. Orice proprietar va cauta cea mai avantajoasa varianta luand in considerare tarifele RCA ale mai multor firme asiguratoare.

asigurari rca

Daca pana cu aproximativ 10 ani in urma, cam de cand internetul a cunoscut o dezvoltare majora cu fiecare zi ce trecea, iar ofertele online de vanzare a produselor si a serviciilor au explodat pur si simplu, exista o singura modalitate de a incheia un RCA ieftin si anume aceea de a umbla de la un broker la altul, in ziua de azi posibilitatile fiind mult mai numeroase. Mediul online a crescut concurenta, ceea ce a rezultat in faptul ca firmele care ofera servicii de asigurare auto obligatorie au trebuit sa vina in intampinarea si mentinerea clientilor cu diferite oferte cum ar fi:

  • oferirea unui discount de 50% la incheierea unei polite obligatorii pentru locuinta, in cazul in care se incheie o asigurare RCA.
  • tragerea unui bilet de tipul loz razuibil care le oferea norocosilor o anumita suma de bani (mai mica sau mai mare)
  • discounturi pentru persoanele care nu au fost implicate in accidente in urma carora s-au facut vinovati.

Care sunt modalitatile de gasire a unui RCA ieftin in mediul online

Daca pana in urma cu cativa ani cei care doreau sa isi incheie asigurararea obligatorie cat mai ieftin cu putinta, nu aveau de ales decat sa piarda timpul vizitand mai multe firme de incheiere asigurari, astazi, totul se poate face din fata computerului. In ceea ce priveste economiile facute la incheierea asigurarilor online, se poate scadea si benzina consumata in mod normal cu deplasarea in oras la diverse sedii ale asiguratoriilor, dar si timpul scutit.

1. Accesarea cat mai multor site-uri de profil este primul lucru pe care trebuie sa il faca toti cei ce doresc sa isi faca asigurari RCA, deoarece aceasta este cea mai rapida si mai sigura metoda de a gasi o firma la care sa se poata incheia o asigurare RCA ieftina.

2. Folosirea unui calculator RCA. Majoritatea, daca nu chiar toate site-urile care ofera posibilitatea de a incheia un RCA online folosesc asa numitul calculator RCA. Acesta reprezinta un program cu ajutorul caruia, in urma introducerii anumitor date despre autovehiculul pentru care de doreste incheierea politei, dar si despre proprietarul acestuia, va genera un numar de mai multe oferte de pret in functie de anumiti factori. Programul este considerat de catre cei care il folosesc foarte util deoarece ajuta la economisirea timpului de cautare, dar si la o reducere a costurilor.

Care sunt avantajele incheierii unei polite RCA online

1. Posibilitatea de a compara o gama variata de tarife RCA din confortul caminului propriu. Alegerea asiguratorului este mult mai relaxanta si mult mai eficienta atunci cand aceasta se face din fata calculatorului, fara a fi presat de timp.

2. Castigarea timpului pierdut cu deplasarea de la un broker la altul sau de la o fima la alta pentru a gasi cea mai buna oferta, iar mai apoi revenirea la cei care au oferit cel mai bun pret.

3. Eliminarea neplacerii de a refuza reprezentantii firmelor asiguratoare daca pretul cerut de acestia pare prea mare. Acestia sunt pregatiti si invatati prin intermediul trainingurilor sa isi convinga potentialii clienti ca oferta lor este cea mai buna chiar daca nu este asa.

4. Transport gratuit al politei la domiciliu. In cazul in care se incheie o asigurare RCA online, firmele care se ocupa cu acest lucru asigura si transportul politelor direct la adresa celui care a solicitat-o sau in orice alta locatie aleasa de acesta, prin intermediul firmelor de curierat rapid, in mod gratuit.

5. Posibilitatea de a primi un mesaj de la cei cu care s-a incheiat polita RCA cu 7 zile inainte de expirarea acesteia, precum si posibilitatea de a o reinoi in aceleasi conditii ca mai sus.

Astfel, daca pana acum 10-15 ani pentru a se incheia o asigurare RCA ieftina era obligatoriu sa se faca mai multe drumuri la diversi asiguratori sau sa se tina minte toate preturile si firmele la care prietenii sau cunostintele au incheiat asigurari auto obligatorii, in ziua de azi incheierea unui RCA ieftin online este foarte simpla si la indemana oricui.

Comments are closed.

Post Navigation