Valea Prahovei reprezinta cu adevarat una dintre cele mai frumoase zone montane din Romania fiind foarte apreciata atat de turisti din Romania cat de turisti din tari europene precum : Germania, Polonia, Ungaria sau Marea Britanie. Acestia au la dispozitie o oferta diversificata de posibilitati de cazare in hoteluri cat si cazare pensiuni. De precizat este faptul ca preturile sunt pentru toate buzunarele. Daca nu stai foarte bine din punct de vedere financiar te poti caza la o pensiune mai modesta, dar ai posibilitatea sa te stai si la hoteluri de 4 stele. Cele mai avantajoase oferte in ceea ce priveste cazare Prahova la gasesti probabil in statiunea Busteni. Daca pretentiile tare cresc poti alege cazare Sinaia. Indiferent de alegere pe care o faceti va asigur o sa ramaneti surprinsi de frumusetea loculurilor.

Daca sunteti putini mai aventurieri, puteti renunta la plimbarile din centrul zonele centrale ale statiunilor in favoarea drumetiilor pe diverse trasee turistice.

Din Sinaia puteti urca la cota 1400 sau chiar mai sus pana la cota 2000. Pentru ambele excursii aveti posibilitatea sa folositi telecabina. Mai nou in Sinaia a fost pusa in functiune o instalatie de telegondala care face legatura cu cota 1400. De asemena daca va plac sporturile de iarna la cota 2000 se poate schia in conditii bune.

Din Busteni aveti posbilitatea sa plecati in mult mai multe trasee, cele mai cunoscute fiind cele spre cabana Babele si cel spre Cabana Piatra Arsa, dar atentie, ambele sunt in inchise pe perioada iernii din cazua ca sunt foarte periculoase. In schimb iarna puteti face o excursie usoara pana la Cabana Diham sau la Cabana Poiana Izvoarelor. Pentru sporturile de iarna aveti la dispozitie in Busteni partia Kalinderu.

Alte statiuni de pe Valea Prahovei cunoscute pentru partiile lor sunt Azuga si Predeal. Daca vreti sa aflati informatii de actualitate despre statiunile turistice va recomand un forum turistic si calatorii unde o sa gasiti tot ce aveti nevoie si puteti intra in contact cu alti turisti si sa faceti schimburi de experiente.

Comments are closed.

Post Navigation