Chiar avem nevoie de produse bio?

Posted by lizuk 28 December, 2011

Mai nou, toate lumea vorbeste despre produse bio si produse naturale. Pana acum mi se parea un moft care va trece, dar tot auzind vorbindu-se despre asta, m-am hotarat sa ma documentez putin sa vad despre ce e vorba.

Credeam ca sunt un om care mananca sanatos: legume, fructe, carne slaba etc. Se pare ca ma cam inselam. Legumele si fructele din comert pot contine pesticide, ierbicide, ingrasaminte chimice si tot felul de substante nocive, pentru ca altfel producatorii n-ar produce suficient cat sa fie pe profit. Animalele la fel, sunt crescute cu hormoni ca sa ajunga mai repede la maturitate, sa creasca mari si sa dea lapte, oua sau ce da fiecare.

In plus, cand se imbolnavesc li se dau si lor antibiotice, antibiotice care vor ajunge apoi in corpul nostru si care duc la aparitia de bacterii din ce in ce mai rezistente.
Sa vedem cum stam cu restul: sapunurile, sampoanele, pastele de dinti, chiar si solutiile de curatat gen detergent de rufe sau vase, toate contin atatea substante chimice nocive incat te sperii daca citesti etichetele.

Ca sa fac o scurta trecere in revista, zilnic venim in contact cu urmatoarele: surfactanti care produc spuma (SLS si SLES vinovate de iritatii, caderea parului, alergii si in combinatie cu alte substante pot deveni chiar cancerigene), parabenii pentru conservare (care s-au dovedit a fi toxici si cancerigeni), parafina si alte petrochimicale (produse sintetice obtinute din petrol), propylene glycol (alergii si reactii toxice), lanolina, produs obtinut din lana oilor si folosit ca emolient, poate provoca forme grave de acnee din cauza ca lana este contaminata cu pesticide si insecticide si lista poate continua dar prefer sa ma opresc aici. Deja ma bate gandul sa-mi arunc toate produsele din baie si sa le inlocuiesc cu cosmetice bio.

In concluzie, nu cred ca produsele bio mai sunt un moft, cred ca sunt o necesitate daca tinem la sanatatea noastra si a copiilor. Si pentru cei care se ingrijoreaza ca preturile sunt cam mari, exista un comparator de preturi pentru produsele bio si naturale, MagazineBio.ro.


Categories : National Tags :

Comments

No comments yet.


Sorry, the comment form is closed at this time.