Noaptea Muzeelor 2010

Posted by admin 15 May, 2010

Prahovenii vor putea vizita muzeele gratuit, sambata, cu ocazia “Noptii Europene a Muzeelor” – eveniment sarbatorit an de an in mai multe tari de pe continent. Lansata în 1999 în Franta, ca “Primavara muzeelor”, la initiiativa Ministerul Culturii si Comunicarii, actiunea propune tuturor muzeelor participante deschiderea portilor, gratuit, pentru toti vizitatorii, în aceeasi zi, la aceeasi ora.

Tema din anul 2010 a “Noptii muzeelor” este “Ecologia”, motiv pentru care Muzeul Judetean de Arta Prahova “Ion Ionescu-Quintus” a pregatit, în colaborare cu Liceul de Arta “Carmen Silva” din Ploiesti, expozitia “RECICLART”.

Pe de alta parte, la Sinaia, turistii care se vor afla in zona vor putea admira gratuit impresionanta colectie de arta gazduita de Muzeul National Peles. Portile acestuia vor fi deschise intre orele 17 si 24.

Si Muzeul Judetean de Stiintele Naturii Prahova din Ploiesti va fi deschis pana la ora 24. Institutia va gazdui expozitiile de fotografie “2010- anul biodiversitatii” si “Pamantul – planeta vietii”, o miniexpozitie de desene cu lucrari ale elevilor prahoveni, precum si activitati pentru copii.

La Muzeul “Natura Vaii Teleajenului” de la Valenii de Munte se va desfasura programul cultural-educativ “Asculta, vorbeste padurea!”, prezentat de elevi de la Scoala “Sfantul Vasile” din Ploiesti. Si reprezentantii Muzeului Judetean de Istorie si Arheologie asteapta publicul, incepand cu ora 19, sa viziteze expozitia permanenta de la Ploiesti. La ora 21 va fi lansat CD-ul de prezentare al institutiei, iar la ora 22 va fi aprins un foc de artificii.

De surprize placute va avea parte si publicul care va intra in sectiile muzeului din Ploiesti, Busteni, Valenii de Munte, Brebu si Urlati, deoarece vor urmari spectacole de teatru si spectacole muzical-literare.


Categories : Cultura Tags :

Comments

No comments yet.


Sorry, the comment form is closed at this time.