Category Archives: Invatamant

Realizarea unei lucrari de dizertatie constituie un proces mult mai greu decat realizarea unei lucrari de licenta, deoarece chiar si studentii care s-au descurcat la realizarea licentei pot preintampina dificultati in executarea lucrarii de dizertatie.

In primul rand, realizarea unei lucrari de dizertatie presupune inspirarea din mai multe surse bibliografice si in special din articole stiintifice de specialitate. In al doilea rand, chiar daca programul de master este mult mai lejer decat programul de la facultate, in proportie de 90% masteranzii au un job care nu le permite acordarea timpului necesar pentru redactarea unei dizertatii.

Pentru a putea obtine o lucrare de dizertatie de nota 10, in conditiile enuntate mai sus, trebuie urmati cativa pasi stricti:

1. Pentru cei care au un job, este indicat ca programul de lucru la dizertatie sa fie stabilit in weekend si acest program sa fie respectat cu strictete;

2. Adunati materialele necesare realizarii lucrarii inca din timp pentru a evita stresul realizarii unei lucrari pe ultima suta de metri;

3. Impartiti realizarea lucrarii in task-uri mai mici pentru o redactare eficienta;

4. Incercati sa comunicati saptamanal cu profesorul coordonator pentru a verifica ceea ce ati lucrat si pentru a evita la final o modificare integrala a lucrarii.

Respectand sfaturile enuntate mai sus, aveti toate sansele sa va realizati o lucrare de dizertatie cu care sa obtineti nota maxima. Nu va ramane decat sa nu va pierdeti curajul in fata comisiei de profesori si sa va realizati un scurt rezumat al acestei lucrari de dizertatie, care sa va ajute la o prezentare eficienta si interactiva a lucrarii.

Prahova este judetul in care cei mai mulţi elevi au primt calificativul “experimentat”, luni, in prima zi de bacalaureat. Evaluarile la limba romana au continuat marti, dupa ce in prima zi au fot verificati circa 70.000 de elevi. Peste 56 % din acestia au obtinut calificativul “experimentat”, 30% au primit calificativul “avansat”, iar peste 13 procente sunt la nivel mediu. Dupa Prahova, în topul celor mai buni elevi la bacalaureat au fost cei din Teleorman si Hunedoara.