Author Archive

Despre orasul Bucuresti

Posted by 18 April, 2012 Comments Off

Orasul Bucuresti, capitala Romaniei, este situat in sud-estul tarii si are dovezi de existenta ce coboara mult in istorie. Din punct de vedere documentar, este atestat din anul 1459 cand Domnitorul Vlad Tepes si-a stabilit aici a doua resedinta dupa cea de la Targoviste. In anul 1857 este primul oras din lume care introduce iluminatul cu gaz lampant iar doi ani mai tarziu, in 1859, devine capitala celor doua principate romanesti unite sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza.
Denumit deseori “Micul Paris” datorita atmosferei dinamice si pline de eleganta de odinioara, sentiment care persista si in prezent, Bucurestiul de azi ofera celor care il viziteaza numeroase motive sa revina aici:
-o paleta bogata de muzee: Muzeul National de Istorie, Muzeul de Artq, Muzeul National Cotroceni, Muzeul Satului, Muzeul Militar National, Muzeul de Istorie Naturala Grigore Antipa, Muzeul Taranului Roman, Muzeul Literaturii Romane, Muzeul Na]ional de Geologie etc.
-biserici pline de istorie: Catedrala Patriarhiei, Biserica Radu Voda (sec. XVII), Biserica Stavropoleos (sec.XVII), Biserica Luterana, Biserica Elefterie, Biserica Armeneasca, Catedrala Sfantul Iosif, Biserica Domnita
Balasa, Biserica Greaca, Biserica Alba etc.
-puncte de interes turistic cum sunt: Curtea Veche si vestitul Han al lui Manuc, Atheneul Roman, Palatul Parlamentului, Biblioteca Centrala Universitara, Cladirea Bancii de Economii si Consemnatiuni, Universitatea
Bucuresti, Arcul de Triumf, Gradina Botanica, Palatul Bancii Nationale, Opera Romana si multe altele.
-parcurile Herastrau, Cismigiu, Carol si Tineretului, Gradina Zoologica si Gradina Botanica.
-alte locuri aflate in imprejurimile orasului: Palatul Mogosoaia, Palatul Stirbei, Manastirile Caldarusani, Snagov, Sigqnesti, Pasqrea si Cernica.
Pe langa toate acestea mul]imea de teatre, galerii de arta, cinematografe, cazinouri, restaurante, baruri si discoteci vin sa completeze oferta turistica a capitalei Romaniei.

Categories : chestii interesante Tags :

Statiunea Saturn

Posted by 27 February, 2012 Comments Off

Statiunea Saturn este situata foarte aproape de orasul Mangalia fiind aproape in prelungirea acestuia. Plaja cu nisip fin, golfurile protejate de diguri, izvoarele cu apa termale sunt tot atatea motive care atrag turistii aici.
Toate acestea sunt completate de terenurile de sport, parcul de distractii, cinema in aer liber, terase de vara, discoteci si cluburi. (cazare mamaia)
Datorita factorilor naturali de cura specifici litoralului, a izvoarelor termale si a namolului adus de la Techirghiol, in sta]iune se pot trata afectiuni reumatismale degenerative, stari de convalescenta, dereglari de metabolism si
diverse afectiuni ginecologice. Pentru acestea se folosesc: electroterapie si hidroterapie, masaj si gimnastica medicala, impachetari cu namol, bai galvanice etc.
Dacq vreti sa evadati din statiune, in Mangalia se poate vizita: Cetatea Callatis, Moscheea Esmahan Sulatan, Muzeul de Arheologie Callatis. Daca nu este destul, in Constanta sunt mult mai multe obiective care merita vizitate: Muzeul de Istorie si Arheologie Nationala, Muzeul Marinei, Delfinariul si Acvariul, Muzeul de Arta Constanta, Muzeul de Arta Populara, Portul Turistic Tomis, Catedrala Ortodoxa Sfintii. Apostoli Petru si Pavel etc.
In Saturn se ajunge pe calea ferata pana in orasul Mangalia de unde se iau mijloace auto sau pe sosea, statiunea fiind situata pe soseaua europeanq E87 Constanta-Mangalia-Vama Veche si mai departe in litoral Bulgaria.

Categories : Turism Tags :

Cumpara scarificatoare de pe Utilajeagro.ro
Cumpara monumente din marmura alba de pe crucizaharia.ro