|
Prahova Online
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
lizuk22 D-na Sefa

Data inscrierii: 14/Oct/2006 Mesaje: 268
|
Trimis: Sam Oct 28, 2006 2:01 pm Titlul subiectului: World Trade Center-film 2006 |
|
|
SUA, 2006 (125 minute) Drama / Istoric Regia: Oliver Stone Cu: Nicolas Cage, Michael Pena
Doi politisti din echipele de salvare de la World Trade Center sunt prinsi sub daramaturi si, timp de cateva zile, asteapta sa fie salvati. Sau asteapta sa moara. Acest film spune povestea ultimilor oameni scosi vii, de sub ruinele celor doua turnuri din New York, in septembrie 2001.
O poveste adevarata despre curaj si supravietuire. O poveste simpla, in care nu se spune nimic despre cine si de ce a provocat dezastrul de la World Trade Center.
Cei doi oameni nu au avut intentia de a deveni eroi. Au vrut sa ajute alti oameni aflati in pericol. Acest film nu este "cu politisti", "cu teroristi" sau "cu victime". Este, in primul rand un film cu OAMENI.
Un film care dupa parerea mea merita vazut. |
|
| Sus |
|
| |
|
 |
Costel Dumitru membru

Data inscrierii: 24/Oct/2006 Mesaje: 56
|
Trimis: Dum Oct 29, 2006 9:10 am Titlul subiectului: |
|
|
nu am vazut nici un film cu Nicolas Cage care sa nu fie bun. Abia astept sa-l vad si pe asta. Cand apare la Cinema Patria?  |
|
| Sus |
|
 |
Niraen Arhanghelul Berii

Data inscrierii: 15/Oct/2006 Mesaje: 705 Locatie: In your mind...
|
Trimis: Vin Dec 08, 2006 9:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
Fiind un mare fan al documentarelor, involuntar am urmărit câteva despre incidentele de la 11 septembrie 2001. La un moment dat deja mă săturasem de-atâtea avioane, turnuri, teroriști, Al-Qaeda, etc. Nu se putea, însă, ca Hollywood-ul să nu-și bage coada și să nu facă profit pe urma tragediei altora, că, deh, banu-i pe primul loc. Așa a s-a născut ideea de a face un film intitulat "inteligent" World Trade Center.
Nu pot să spun că sunt un mare fan al lui Nicolas Cage, însă a avut destule filme bune (vezi Face/Off, The Rock, 8 mm, Con Air, etc.). Aici el joacă rolul unui sergent care-și conduce echipa în unul dintre cele două turnuri pentru a ajuta la evacuarea persoanelor implicate în incidentul 9/11. Și pentru că nu se putea altfel, John McLoughlin (Nicolas Cage) a participat și la atacurile asupra turnurilor din '93. Măi să fie... ce coincidență.
WTC s-a vrut a fi o poveste de supraviețuire. N-a fost nici măcar atât. Decât a adus la suprafață teroarea, durerea și spaima întâlnită de lumea întreagă în 2001. Credeam că o să fie un film despre oameni, pentru oameni, însă n-a fost nimic altceva decât propagandă și bătăi cu pumnii în piept. De ce oare n-au făcut un film în care să arate cât de vurnerabilă a fost America în acel moment?
Deși solidaritatea americanilor e proverbială, prefer să rămân sceptic în privința filmului. Sincer, am văzut și documentare mai bune. Noroc cu cele câteva momente emoționante și cu povestea adevărată pe care e bazat. În rest... Dumnezeu cu mila.
6/10 pentru că am avut și popcorn.  _________________ E pur si muove! |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|
|