Pagina de start a forumului Prahova Online Prahova Online

FAQFAQ   CautareCautare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   InregistrareInregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Vise, dorinte, sperante..

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Prahova Online -> Generalitati
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
LucianV
visatorul cel naiv
visatorul cel naiv

Data inscrierii: 06/Dec/2006

MesajTrimis: Lun Ian 15, 2007 8:12 pm    Titlul subiectului: Vise, dorinte, sperante.. Raspunde cu citat (quote)

Uneori oamenii sunt niste fiinte oarbe care alearga. Nici ei nu stiu exact spre ce, dar vor sa ajunga acolo. Unde e visul fiecaruia. Adeseori insa ne lovim de un zid, iar visul e doar un himera moarta...
Noi inca mai alergam. Ce-ar fi daca ne-am "spovedi" de dorintele, de sperantele noastre...?

Ulcioru-i gol si-afara vantul...
- Hangiu smintit, da fuga iar!
Vreau vin ca bezna, ca mormantul
si cum e moartea de amar.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
Niraen
Arhanghelul Berii
Arhanghelul Berii

Data inscrierii: 15/Oct/2006

MesajTrimis: Lun Ian 15, 2007 8:37 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Sper... ca orice om. Nu știu de ce, însă. Mi se pare o naivitate să ai vise într-o societate brutal de realistă. Și totuși sper. Visez. Doresc. Multă vreme m-am împleticit în vise, nici nu mai știam pe ce lume trăiesc. De fapt, ce spun? Nu făceam nici măcar diferența între vis și realitate. Trăiam într-un vis constant, ce nu se mai termina... Nici nu voiam să se termine. Era ca un carusel înspăimântător de plăcut. Acum, e tare amuzant. Am ajuns să-i disprețuiesc, într-o oarecare măsură, pe cei care îndrăznesc să se urce în acel carusel, măcar pentru câteva secunde. Nu-i condamn pe ei, ci pe mine. Sunt patetic. Doar pentru că eu consider visul o mașină care te macină încetul cu încetul, n-am nici un drept să-i fac și pe ceilalți să creadă acest lucru.
Un singur vis am... Să călătoresc. Să vizitez cele mai ascunse colțuri ale planetei și să le imprim pe film. Da... fotografii... Ele vor rămâne acolo 5, 10, poate 50 de ani, dacă au noroc. După aceea vor fi uitate. Eu voi rămâne aici încă 50, 70, poate 90 de ani, dacă am noroc. După aceea voi fi uitat. Însă nu voi uita niciodată acele momente capturate. Momentul e pentru totdeauna.

Nu sunt un visător... dar visez să fiu unul într-o zi...
Anathema
membru
membru

Data inscrierii: 08/Dec/2006

MesajTrimis: Lun Ian 15, 2007 9:58 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Desi sunt destul de realista si uneori nu imi permit sa ma gandesc la lucruri ce nu le pot atinge, asta nu ma impiedica sa visez .In primul rand tot ce sper si visez este sa fug la o facultate,mai departe de casa, sa devin intr-un fel sau altul independenta, desi nu stiu cat as rezista departe de familie. Un alt vis este sa ajung sa termin o pasiune ce am inceput-o acum 2 ani, si bineinteles inca un vis cam indraznet , sa ating absolutul, nu prin moarte ci prin dragoste.
LucianV
visatorul cel naiv
visatorul cel naiv

MesajTrimis: Lun Ian 15, 2007 11:02 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

uau...anathema, ce intelegi tu prin atingerea absolutului prin dragoste?...sunt curios ce intelege o fata prin asta...adica...acest deziderat mi se este o trasatura doar a regnului masculin. parerea mea e ca o femeie poate sa iubeasca. dar nu sa nasca iubirea aceea absoluta, poate doar sa adere la ea, dar nu poate sa fie parte componenta a androginitatii. si cred ca asta e pacatul omenirii: daca barbatul se bazeaza mai mult pe irational, iubind patimas, total, generand dragostea absoluta, femeile sunt inlantuite cu un rational ucigator, care le trage in jos, care creeaza o bariera intre ele si absolut (aici chiar generalizez un pic). tocmai datorita acestui plus de rationalitate femeia este superioara barbatului. da, recunosc asta, dar ea este superioara pe planul acesta material, mediocru. pe cand un barbat are mai mari sanse de a esua lamentabil in lumea asta, dar poatea sa lupte si sa moara ptr o idee - chiar daca aceasta idee este iubirea aceea totala, generatoare de absolut, la care se gandesc atatia visatori...vezi tu, si nunta in cer este emanatia a gandirii a doi barbati. daca lena lui hasnas era de-a dreptul josnica, elena lui andrei mavrodin a incercat sa rupa limitele sa urce spre cer, spre total, spre implinire. singura nu a reusit. a incercat, da, e adevarat, e de laudat, dar tot nu a reusit. este ceva din geneza evei, e un pacat de nesters. pe cand un barbat poate si singur sa atinga absolutul pe calea iubirii, chiar daca acest deziderat se realizeaza cu insasi infrangerea si sacrificiul sau......of...iertare sa imi fie, dar a fost o irupere a gandurilor mele...poate am fost prea sincer, prea ciudat...poate...poate nu...nu stiu, stiu si eu...
revenind la topic: visurile mele? multe...sa simt iubirea pura, androginitatea (cu toate ca adineauri am incercat sa demonstrez ca nu exista - deci nici eu nu cred in ea, dar sper, visez...), sa simt ca ma contopesc cu Ea, asemeni sufletului unui egiptean, dupa moarte, cand se ducea la Ra...in al doilea rand, sa intru pe linia care tinde spre sacru, sa ma realizez ca fiinta spirituala (suna aiurea, nu? - altfel nu am stiut cum sa ma exprim)...si nu in ultimul rand "sa fac Romania o tara ca soare sfant de pe cer!"...aaaa, si sa intalnesc pe cei ce nu mai sunt - de la Coson si Dicomes pana la Ion Gavrila Ogoreanu...si aaaa a doua oara: sa fiu un om mai bun...

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
Niraen
Arhanghelul Berii
Arhanghelul Berii

MesajTrimis: Lun Ian 15, 2007 11:10 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Lucian, e cel puțin prostesc să afirmi că femeile sunt incapabile să nască iubirea absolută. Țin să te contrazic. Femeile sunt cele care reprezintă iubirea pură, spre deosebire de bărbați care pot doar s-o accepte și s-o utilizeze. Femeile sunt izvorul iubirii, și cu asta cred că mi-am expus părerea.
Anathema
membru
membru

Data inscrierii: 08/Dec/2006

MesajTrimis: Lun Ian 15, 2007 11:24 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

absolutul se poate atinge prin dragoste si prin moarte, si chiar daca nu iti vine sa crezi, o femeie poate atinge absolutul prin iubire, poate atinge adevarata dragoste, aceea dragoste care te face sa simti cu adevarat fericirea chiar daca in jur totul cade, si care dispare doar in momentul in care atingi alt absolut, moartea. Tocmai de asta, dragostea adevarata,e greu de atins, mai degraba e un vis, fiindca in calea ei nu sta obisnuinta, plictiseala, minciuna sau mai stiu ce alte chesti ce leaga pe unii in ziua de azi. Nu inteleg de ce crezi ca noi chiar nu simtim dragoste,tu chiar crezi ca toti barbati iubesc, ca asta sa fie o latura doar a rangului masculin.
LucianV
visatorul cel naiv
visatorul cel naiv

MesajTrimis: Lun Ian 15, 2007 11:58 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

anathema: eu nu am spus ca toti barbatii iubesc. nicidecum! majoritatea sunt porci de joasa speta! la capitolul asta sunt mana in mana cu toate organizatiile feministe (mai putin cu mihaela (ra)tatu). vreau sa spun ca eu cred ca doar o mica parte din ceata flacailor pot naste dragostea care sa conduca la absolut...nu e ideea mea, ci a personajelor lui eliade, a lui camil petrescu...mai ales a lui Pavel Anicet din Intoarcerea din rai a lui eliade...dar am aderat cu totul la aceasta idee. sunt dispus sa aud orice contra-opinie, si astept argumentele care sa ma conviga de faptul ca as gresi...anathema, nu vreau sa te superi pe mine, dar nu cred in ceea ce ai spus...ai vorbit general...orice om poate vrea asta...dar e ceva inconstient care face diferenta...
niraen: vorba aia, "pe ce te bazezi"?...de ce spui ca femeile sunt izvorul de dragoste? doar ptr ca "din ele iesim si in ele ne intoarcem", cum a zis ciudatul ala sexual, Mircea <<Popo>> Cartarescu?...demonstreaza-mi ca ai dreptate...
ceea ce am zis mai devreme nu vreau in niciun caz sa fie luat drept o dovada de misoginitate!..nu, nu si iar nu...e doar un gand de copil visator...

Sus
Niraen
Arhanghelul Berii
Arhanghelul Berii

MesajTrimis: Mar Ian 16, 2007 12:02 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Lucian, dintotdeauna femeile au reprezentat puritatea. Femeia reprezintă orhideea aceea rară care noi trebuie s-o protejăm cu orice preț. Asta-i ordinea firească. Încă de când a fost creată, femeia a reprezentat latura sublimă a oamenilor. Bărbatul, în schimb, reprezintă latura puternică a oamenilor. Ceea ce tu nu înțelegi e că femeia, prin firea ei volatilă, are puterea de a oferi dragoste necondiționată doar celui care o merită. Și viceversa, nu spun că bărbatul e incapabil să ofere aceeași dragoste. Dar gândește-te la puritatea femeii și la dragostea oferită de aceasta. După umila-mi părere, e net superioară celei oferite de bărbat.
LucianV
visatorul cel naiv
visatorul cel naiv

MesajTrimis: Mar Ian 16, 2007 3:22 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Niraen, ai vorbit la general. Pune punctul pe i. Uite, ai spus tu ca femeia reprezinta latura sublima a umanitatii, iar barbatul pe cea puternica. asta e daca privesti din raportul fortei (ca masculul are mai bine pusi muschii pe el). Poate ai dreptate, nu inteleg eu vreun aspect din aceasta enigma (si nu problema). Ai spus ca femeia ofera dragoste, dar este asemenea unei oglinzi care altereaza intr-o oarecare masura acel "ceva" care vine si pleaca inapoi. daca e vorba de ceva irational, atunci cred ca barbatul rezoneaza mai bine. si poate ajunge aproape de maxim. pe cand femeia este "agentul rationalului". sergiu somesan are o idee foarte interesanta, pe care o apreciez: ca dumnezeu a facut femeia pentru a da cunoastere omenirii. (e in cartea "numarul fiarei" - o imbinare de SF cu proza fantastica). ori da, eu aici sunt de acord. femeia a dat cunoastere umanitatii. dar nu irationalul.
[am preferat sa nu initiez un topic separat prt aceasta discutie off-topic. prefer sa ramana la stadiul de un simplu schimb de opinii]

Sus
Niraen
Arhanghelul Berii
Arhanghelul Berii

MesajTrimis: Mie Ian 17, 2007 10:16 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu cred că poți să nu generalizezi aici. Nu priveam din raportul forței "brute", să zicem. Prin "putere" mă refeream la latura metaforică a cuvântului. Dar noh, fiecare cu părerea lui, acum, nu?
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Prahova Online -> Generalitati Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum