| Subiectul anterior <-> Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
Costel Dumitru membru

Data inscrierii: 24/Oct/2006 Mesaje: 56
|
Trimis: Sam Oct 28, 2006 12:13 am |
|
|
oare ce surprize o sa ne aduca integrarea in UE din punct de vedere auto?
Stim deja ca o sa avem un nou cod rutier, asta e sigur!
Dar oare va fi posibil sa importam masini din strainatate mai rable asa?
Stie cineva cum este legislatia in celelalte tari din uniune? As avea voie sa-mi cumpar o masini din Germania, sa zicem din ' 96 si sa o inmatriculez in Romania? |
|
|
|
 |
|
|
 |
lizuk22 D-na Sefa

Data inscrierii: 14/Oct/2006 Mesaje: 265
|
Trimis: Dum Oct 29, 2006 10:56 am |
|
|
| Din 2007 se va schimba modalitatea de impozitare a autovehiculelor. Daca in anul fiscal 2006 exista doua clase de capacitate de incadrare a autoturismelor (pana la 2000 cmc si peste aceasta valoare), in anul 2007 acestea vor fi incadrate in functie de cinci clase de capacitate. Astfel, impozitul pe mijloacele de transport se va calcula in functie de capacitatea cilindrica, avand in vedere ca se aplica un nivel de impozite in sume cuprinse intre 7-120 lei/200 cmc, in functie de tipul de autovehicul. In Codul Fiscal este prevazuta obligativitatea ca nivelurile impozitului asupra mijloacelor de transport pentru masinile de peste 12 tone si combinatiile acestora sa fie aprobate prin hotarare a Guvernului, in conformitate cu angajamentele asumate de Romania in procesul de negociere cu Uniunea Europeana. |
|
|
|
 |
Costel Dumitru membru

Data inscrierii: 24/Oct/2006 Mesaje: 56
|
Trimis: Lun Oct 30, 2006 11:43 pm |
|
|
| traiasca Uniunea Europeana, dar totusi o s apot inmatricula o rabla de prin '96 aduca din Franta de exemplu? |
|
|
|
 |
lizuk22 D-na Sefa

|
Trimis: Mie Noi 01, 2006 8:27 pm |
|
|
Dupa ce ca au marit taxele pentru masini au redus si transele in care se putea plati taxa anuala de la 4 rate la 2,dar pt cei care platesc suma intreaga inca de la inceputul anului se mai da reducere 10% .Asa ca pregatiti-va oameni buni cu masini din nou banutii  |
|
|
|
 |
Cornel membru

Data inscrierii: 15/Oct/2006 Mesaje: 74 Locatie: Ploiesti
|
Trimis: Joi Noi 02, 2006 1:05 am |
|
|
| de aceea nu am eu masina . chiar sunt curios ce noutati o sa ne aduca integrarea d.p.v auto ! |
|
|
|
 |
niledA pinguinu' vesel

Data inscrierii: 18/Noi/2006 Mesaje: 847 Locatie: In nori... doar capu`
|
Trimis: Mar Noi 21, 2006 7:40 pm |
|
|
Costele, nu stiu daca intre timp ai primit vreun raspuns la intrebarea ta despre inmatriculare, dar cred ca am un raspuns pentru tine: o sa poti sa inmatriculezi masini la mana a doua aduse de peste mari si tari, dar(pt ca intotdeauna exista un "dar", mama lui de "dar") o sa fi nevoit sa platesti o taxa de cateva mii de EURO, in functie de emisia de noxe a motorului. _________________ "You can't get mad at someone who makes you laugh." (Jay Leno)
Hai cu un click aci... hub-u` meu. <-- Si poarta numele de Prahova. 
Ultima modificare efectuata de catre niledA la Joi Feb 15, 2007 6:14 pm, modificat de 1 data in total |
|
|
|
 |
lizuk22 D-na Sefa

|
Trimis: Vin Noi 24, 2006 9:20 pm |
|
|
Documentele vamale pentru autoturismele noi si second-hand provenite din UE nu vor mai fi necesare dupa 1 ianuarie 2007, potrivit legislatiei privind circulatia pe drumurile publice care simplifica procedurile de inmatriculare.
Noua legislatie prevede eliminarea radierii la schimbarea proprietarului, aceasta operatiune fiind necesara doar in cazul in care autovehiculul va fi dezmembrat, distrus ori exportat. Astfel, autovehiculul va fi inmatriculat o singura data, iar in cazul leasing-ului se va inscrie in certificatul de inmatriculare si utilizatorul.
Termenul pentru solutionarea inmatricularilor a fost stabilit la 20 de zile.
Totodata, legea stipuleaza ca operatiunile de autorizare provizorie de circulatie si atribuirea unor numere provizorii sa fie efectuate inainte de prima inmatriculare in Romania |
|
|
|
 |
Niraen Arhanghelul Berii

Data inscrierii: 15/Oct/2006 Mesaje: 705 Locatie: In your mind...
|
Trimis: Mar Noi 28, 2006 8:51 am |
|
|
S-a gândit, oare, cineva dacă nu intrăm în UE?  _________________ E pur si muove! |
|
|
|
 |
Domnu' Sef Site Admin

Data inscrierii: 13/Oct/2006 Mesaje: 1049 Locatie: Ploiesti
|
Trimis: Mar Noi 28, 2006 12:13 pm |
|
|
| nu ma pricep foarte bine , dar nu s-a semnat tratatul ala de aderare d ela 1 ianuarie? |
|
|
|
 |
Niraen Arhanghelul Berii

Data inscrierii: 15/Oct/2006 Mesaje: 705 Locatie: In your mind...
|
Trimis: Mar Noi 28, 2006 12:24 pm |
|
|
| Wikipedia a scris: | | Tratatul de aderare a României și Bulgariei la Uniunea Europeană (sau Tratatul de aderare 2005) este o înțelegere între Uniunea Europeană și două țări (Bulgaria și România), privind aderarea acestora la UE. |
| Wikipedia a scris: | | Pe 13 aprilie 2005, Parlamentul European a aprobat semnarea Tratatului de Aderare a României și Republicii Bulgaria, făcând posibilă aderarea lor la Uniunea Europeană. Parlamentul a votat cu 497 voturi pentru, 93 împotriva și 71 de abțineri aderarea României. |
_________________ E pur si muove! |
|
|
|
 |
|