Pagina de start a forumului Prahova Online Prahova Online

FAQFAQ   CautareCautare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   InregistrareInregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Se intampla in Uniunea Europeana
Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3  Urmatoare

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Prahova Online -> Generalitati
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Ovidiu
nou venit
nou venit

Data inscrierii: 15/Iul/2008

MesajTrimis: Sam Iul 26, 2008 10:07 am    Titlul subiectului: Re: Se intampla in Uniunea Europeana Raspunde cu citat (quote)

Domnu' Sef a scris:
imi dati voie sa spun ca urmatoare situatie e incredibila ? Stirea este urmatoarea : intr-un sat din Arad, Cuied mai exact - singura sursa de apa a localnicilor este apa de ploaie . Ei beau apa de ploaie, gatesc cu apa de ploaie si daca le mai ramane in plus, se spala cu apa de ploaie . Atat timp cat ploua oamenii au ce bea..Doamne fereste de seceta !
Din cauza pozitiei satului se pare ca acesta nu are panza freatica, nu stiu exact, dar era posibil sa se faca o legatura cu satul vecin de la 3 km..si sa vina apa de acolo..prin ce sistem, iar nu stiu pentru ca nu ma pricep . Totul costa imensa suna de 60 000 de euro pe care nimeni nu e dispun s-o plateasca. Cand spun nimeni ma refer la consiliul judetean , primaria sau cine trebuia sa raspunda de satul respectiv.
Stiam ca se petrec multe in Romania, dar nu credeam ca mai exista asa ceva !
Mai puteti sa cititi in jurnalul

Cetatenii din Cuied nu stau asa rau, daca compari cu ce se intampla in anumite comunitati americane (in California, Arizona), unde apa curenta vine de la statia de epurare care trateaza apa de canalizare. Un timp au fost proteste, oamenii au fost socati, dar au inteles ca nu e deloc de o calitate mai proasta apa potabila astfel obtinuta, desi la intrarea in statie este un amestec de apa cu laturi, pipi si caca. Intr-o lume normala la cap, cuiedenii s-ar muta intr-o zona mai prielnica vietii sau compatriotii lor, prin eforturile statului care banuiesc ca isi poate permite o cheltuiala de cateva zeci de mii de euro, i-ar ajuta sa aduca apa din afara localitatii. Dar se pare ca nu traim intr-o lume normala la cap... Acum stau si ma intreb daca e vorba de 60000 euro, de ce cuiedenii insisi nu pun jos o astfel suma; nu stiu cati sunt ei in satul ala, dar daca sunt cateva sute de familii, n-ar reveni o avere pe familie...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
niledA
pinguinu' vesel
pinguinu' vesel

Data inscrierii: 18/Noi/2006

MesajTrimis: Sam Iul 26, 2008 1:40 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ovidiu tata... la cat de disperata ii situatia lor, crezi ca nu s-au gandit si la ce-ai spus tu? Neutral Si de s-or fi gandit si de-ar fi avut, nu crezi c-ar fi pus mana de la mana ca sa-si faca o retea de apa curenta?

I can haz blog

.

Ultima modificare efectuata de catre niledA la Lun Iul 28, 2008 7:43 pm, modificat de 1 data in total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
Ovidiu
nou venit
nou venit

MesajTrimis: Lun Iul 28, 2008 8:29 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

niledA a scris:
Ovidiu tata... la cat de disperat ii situatie lor, crezi ca nu s-au gandit si la ce-ai spus tu? Neutral Si de s-or fi gandit si de-ar fi avut, nu crezi c-ar fi pus mana de la mana ca sa-si faca o retea de apa curenta?

Daca sunt atat de saraci, atunci statul are datoria sa-i ajute: Gandeste-te la asta, doar o juma' din zidul uneia dintre miile de biserici care s-au construit in Romania si care continua sa se construiassca intr-un ritm frenetic de parca am fi intrat intr-un veritabil Ev Mediu, si uite asa banii astia, adica 60 000 de euro, devin repede disponibili. Daca statul nu poate, atunci Biserica Ortodoxa sigur isi permite, daca tot vrea ea sa construiasca ditamai catedrala ... si daca Biserica Ortodoxa nu poate, ca e saraca (oare?), atunci poate cea Romano-catolica, care ea e putred de bogata, de-si permite sa plateasca miliarde de dolari despagubiri impuse de justitie in zeci de tari ale lumii, numeroaselor victime ale pedofililor si curistilor (adica preotilor) care o populeaza si care au abuzat de naivitatea (ca sa nu zicem "prostia"!) celor care s-au dat pe mana lor...
Sus
niledA
pinguinu' vesel
pinguinu' vesel

MesajTrimis: Lun Iul 28, 2008 7:37 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Mai stii ce spunea Mos Mircea Badea Roata si inca spune cu frenetism? "Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul... Draga mai nea, chiar tu ai scris cu deştele tale: "are datoria sa-i ajute"... nu si obligatia. Tocmai asta e chestia pe care noi ne tot crizam in post-urile de mai sus... statul roman poate, da` nu vrea. Iara Biserica... ... scuza-ma ca te intreb, da` enumera-mi si mie cateva de proiecte asemanatoare in care Biserica s-a implicat...

I can haz blog

.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
Ovidiu
nou venit
nou venit

MesajTrimis: Mar Iul 29, 2008 6:16 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

niledA a scris:
Mai stii ce spunea Mos Mircea Badea Roata si inca spune cu frenetism? "Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul... Draga mai nea, chiar tu ai scris cu deştele tale: "are datoria sa-i ajute"... nu si obligatia. Tocmai asta e chestia pe care noi ne tot crizam in post-urile de mai sus... statul roman poate, da` nu vrea. Iara Biserica... ... scuza-ma ca te intreb, da` enumera-mi si mie cateva de proiecte asemanatoare in care Biserica s-a implicat...

Biserica s-a grabit sa reocupe functia sociala de ghid moral si ideologic al societatii romanesti (drept pentru care icoanele au intrat in salile de curs si laboratoarele scolilor, la TV popii gasesc intotdeauna o tribuna gratuita si niste oameni de presa ingaduitori pana la imbecilitate (in fapt bietii stiu mentalitatile populatiei si ca orice afaceristi se pliaza, asa cum se intampla de fapt oriunde pe mapamond intr-o piata libera a informatiei si spectacolului TV...), avem popi parlamentari, biserica si-a reluat rolul de mare latifundiar (pana la Cuza si secularizarea lui, era cel mai mare latifundiar al Tarilor Romane! De fapt B.O.R. a fost cel mai hain latifundiar, in masura in care jumatate din profiturile obtinute in agricultura sclavagista pe care o practica ("robii tigani", sau "robii manastiresti", exploatati timp de jumatate de mileniu si de catre minunatii fani de pe plaiurile mioritice ai lu' "Cristi-tolanit-pe-cruce"!!) mergeau la Constantinopol, la Patriarhie, in perioada dinaintea obtinerii autocefaliei: bani care au iesit incontinuu din tara timp de secole, ca sa intretina niste paraziti din inima celui mai bogat imperiu timp de multe secole!; românii credinciosi de azi, mari asi ai ignorantei, habar n-au ca "Papa-celalalt" (cum era numit Patriarhul de la Stambul) care isi impunea "sefii locali" ("mitropolitii") din cercul lui apropiat si NUMAI din etnia lui, a afurisit tot poporul roman al Moldovei cand un domnitor si-a permis sa aleaga unui mitropolit roman, iar, mai tarziu, cand statul roman modern a fortat B.O.R. sa-si declare autocefalia, acesta a trecut printr-o dureroasa criza politica provocata de grecoteii cu barbi, care s-au indeletnicit o vreme sa diabolizeze autoritatile romane pe care le-au denigrat la toate "inaltele porti" ale vremii...)) pe care a practicat-o si ea alaturi de statul roman si marea boierime) si are in proprietate intinse paduri cu tot cu "dotarea silvica" lasata de "ceasca" (pusti inclusiv), iar religia este unul dintre putinele businessuri indigene care merg de minune), de ce n-ar recupera-o si pe aceea traditionala si virtuoasa pe care a indeplinit-o de bine de rau totusi in trecut, anume caritatea???
Sus
niledA
pinguinu' vesel
pinguinu' vesel

MesajTrimis: Mar Iul 29, 2008 4:16 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Bre nea... ce te-am intrebat io si ce mi-ai zis matale acolo?... Io te-am intrebat scurt... S-au implicat recent in vreun astfel de proiect?

I can haz blog

.
Sus
Ovidiu
nou venit
nou venit

MesajTrimis: Mar Iul 29, 2008 9:01 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

niledA a scris:
Bre nea... ce te-am intrebat io si ce mi-ai zis matale acolo?... Io te-am intrebat scurt... S-au implicat recent in vreun astfel de proiect?

Twisted Evil Nu stiu. (dar banuiesc ca nu). Te intreb eu pe dumneata deci: s-au implicat?
Sus
niledA
pinguinu' vesel
pinguinu' vesel

MesajTrimis: Mar Iul 29, 2008 9:57 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pai tocmai asta vreau sa scot in evidenta... ca nici Biserica nu se implica in chestii d`astea... sau, daca o face, nu face publica aceasta treaba... ceea ce este foarte rau. Observi dumitale unde vreau sa ajung? Wink

I can haz blog

.
Sus
sinel
moderator
moderator

Data inscrierii: 25/Aug/2007

MesajTrimis: Mar Iul 29, 2008 10:16 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ideea e ca nu sunt condusi de Biserica.statul este cel care ar trebui sa rezolve problemele materiale ale cetatenilor , Biserica pe cele spirituale(asta daca nu e putin cam exagerat in exprimare)
Tu te-ntreaba si socoate!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
niledA
pinguinu' vesel
pinguinu' vesel

MesajTrimis: Mar Iul 29, 2008 10:30 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu asta era ideea mai nea... omu` de mai sus a mentionat ca posibila solutie pt acei oameni implicarea Bisericii... iara io l-am intrebat de stie de vreo astfel de implicare a Bisericii... si, surpriza, nu avem. Laughing Sau nu cunoastem...

Cat despre stat... am spus mai sus ce aveam de spus...

I can haz blog

.
Sus
sinel
moderator
moderator

Data inscrierii: 25/Aug/2007

MesajTrimis: Mar Iul 29, 2008 10:38 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

okis Rolling Eyes
Tu te-ntreaba si socoate!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
Ovidiu
nou venit
nou venit

MesajTrimis: Mie Iul 30, 2008 6:40 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

sinel a scris:
Ideea e ca nu sunt condusi de Biserica.statul este cel care ar trebui sa rezolve problemele materiale ale cetatenilor , Biserica pe cele spirituale(asta daca nu e putin cam exagerat in exprimare)

Nu e chiar asa: daca datoria este in primul rand a statului de a ajuta bietii cetateni, biserica crestina atat la noi cat si in alte parti si-a asumat totusi rolul caritatii, ori in acest caz un astfel de ajutor s-ar putea numi "gest de caritate" foarte bine. Trebuie sa intelegi ca cei care nu produc nimic (decat poate niste servicii spirituale necesare unora dintre noi), in masura in care au o groaza de bani, ar putea sa "recicleze" o parte si spre cei mai nenorociti dintre "oitele" pastorite de ei...

Soluia poate sta in tineretul localitatii (daca mai exista asa ceva acolo): sa mearga in Spania la capsuni, si in cativa ani isi vor face si statii de desalinizarea apei marine, ca-n Arabia saudita... Sunt in Romania, cica, multe localitati care au inflorit practic pe urma muncii in strainatate a tineretului. Ma insel? Rolling Eyes

editat de niledA: double posting
Sus
niledA
pinguinu' vesel
pinguinu' vesel

MesajTrimis: Mie Iul 30, 2008 7:16 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu, nu te inseli... foarte multe localitati romanesti s-au trezit cu media de varsta a localnicilor crescuta radical peste noapte datorita plecarii masive de tineri afara pentru a face un ban mai mult sau mai putin cinstit... ceea ce ii un lucru bun. Oamenii aia duc acu` un trai decent, nu bun. Wink

Acu` am alta intrebare... stirea expusa de dom` sef ii destul de veche... mai bine de un an, daca nu ma insel. Deci, ce s-a mai intamplat intre timp cu ei... stie vreunu`? Nu de alta, da` Google mi-a fost destul de potrivnic astazi.

I can haz blog

.
Sus
Ovidiu
nou venit
nou venit

MesajTrimis: Joi Iul 31, 2008 7:02 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

niledA a scris:
Nu, nu te inseli... foarte multe localitati romanesti s-au trezit cu media de varsta a localnicilor crescuta radical peste noapte datorita plecarii masive de tineri afara pentru a face un ban mai mult sau mai putin cinstit... ceea ce ii un lucru bun. Oamenii aia duc acu` un trai decent, nu bun. Wink Acu` am alta intrebare... stirea expusa de dom` sef ii destul de veche... mai bine de un an, daca nu ma insel. Deci, ce s-a mai intamplat intre timp cu ei... stie vreunu`? Nu de alta, da` Google mi-a fost destul de potrivnic astazi.

Retea de apa, cat tot bugetul comunei : Cuied : Judetul Arad
Miercuri 12 martie 2008
http://www.aradnet.ro/judetul_arad/retea_de_apa__cat_tot_bugetul_comunei___cuied___judetul_arad_235_344906.html

"Introducerea retelei de apa reprezinta o prioritate pentru noi. De aceasta investitie, sustinuta din fonduri guvernamentale, vor putea beneficia cei aproape 900 de locuitori ai satului. Este o investitie importanta pentru locuitori, avand in vedere faptul ca unii dintre ei folosesc in gospodarie apa de ploaie sau de la burlan" – ne spune Radu Lucian Blaga, primarul comunei Buteni. [...] "Investitia este foarte mare, iar documentatiile tehnice sunt finalizate, urmand ca in cel mai scurt timp sa demareze lucrarile propriu-zise" – completeaza edilul-sef.

Poate deja au demarat lucrarile din martie pana acum.
Sus
niledA
pinguinu' vesel
pinguinu' vesel

MesajTrimis: Joi Iul 31, 2008 2:51 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Hai ca, pana la urma s-a implicat Guvernul. E foarte bine... Acu` alta treaba ce-o am de zis... lucrarea costa 24 de miliarde de lei vechi (sila mare mi-e sa-i transform in RON Laughing ), deci, io ma indoiesc ca localnicii ar fi avut suma asta, cum ai propus tu mai sus. Laughing

I can haz blog

.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Prahova Online -> Generalitati Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3  Urmatoare
Pagina 2 din 3

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum