| Subiectul anterior <-> Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
CHITU-WOLVES moderator

Data inscrierii: 16/Noi/2006 Mesaje: 160 Locatie: orasul.GALBEN-ALBASTRU
|
Trimis: Dum Iun 15, 2008 6:41 pm |
|
|
Tratative în impas cu Daniel Chiriță
Cuplul de fundași centrali pe care CSM-ul a mizat în returul campionatului trecut riscă să se destrame, după ce discuțiile cu Daniel Chiriță nu au avut rezultatul scontat. Oferta a fost considerată prea mică de către fotbalist, așa că semnarea contractului s-a amânat. Astăzi va avea loc o nouă rundă de negocieri.
Unul dintre jucătorii pe care Valeriu Răchită are de gând să se bazeze în perspectiva sezonului viitor este Daniel Chiriță, fundașul sosit în iarnă de la UTA alcătuind un cuplu excelent cu Gheorghe Rohat în returul campionatului recent încheiat. Problema este că jucătorul se află la final de contract, iar negocierile nu au decurs tocmai cum și-ar fi dorit cele două tabere.
„Propunerea făcută de ei nu este deloc avantajoasă și nu-mi convine. Am discutat un lucru la început, apoi m-au luat cu alte chestii, că am o vârstă și alte lucruri de genul acesta, motiv pentru care nu am mai semnat Mai bine stau liniștit și îmi văd de viața mea. Am și alte oferte, din țară și din străinătate, mai am și afacerile de care trebuie să mă ocup... Oricum, nu mă las, mă duc și mai joc acolo unde sunt dorit”, ne-a declarat „Chiru”, evident nemulțumit de modul în care au decurs tratativele. Totuși, el va avea, astăzi, o nouă discuție cu Vivi Răchită, probabil decisivă, mai ales că apoi va pleca în Ucraina, unde trebuie să finalizeze două transferuri ale unor fotbaliști români, după care va urma concediul.
Mai optimist s-a arătat, însă, managerul – antrenor al CSM-ului, care ne-a oferit următoarea declarație: „Am avut o discuție cu Chiru și nu am ajuns la un acord. Are dreptate din punctul lui de vedere, dar trebuie să înțeleagă și faptul că trebuie să mă încadrez între anumite limite. Dacă ar fi clubul meu, i-aș oferi atât cât vrea, dar așa nu se poate”. Interesant este că Răchită s-a arătat extrem de optimist în perspectiva discuțiilor de astăzi, spunând că „îl voi convinge eu să semneze, veți vedea”, fără a expune și argumentele pe care se va baza în momentul tratativelor. _________________ SUSTINE-TI ECHIPA LOCALA!!!!! NU FI SCLAVUL CELOR DIN CAPITALA!!!!!!! |
|
|
|
 |
|
|
 |
CHITU-WOLVES moderator

|
Trimis: Dum Iun 15, 2008 6:41 pm |
|
|
CSM-ul vrea „satelit” la Filipești
În tentativa de a găsi o formație interesată de o colaborare pentru sezonul viitor, conducătorii CSM-ului s-au oprit asupra celor de la AS Filipeștii de Pădure, care ar putea devenit „satelitul” formației ploieștene începând din această vară. Tratativele sunt în toi, dar „galben-albaștrii” au și variante de rezervă, din Liga A Prahova: CS Petrolul ’95 și Intersport Plopeni.
După promovarea în Liga a II-a, CSM FC Ploiești încearcă să se organizeze cât mai bine, iar una dintre ideile conducerii tehnice și administrative este aceea de a găsi o echipă „satelit”, de preferat în cel de-al treilea eșalon. Vivi Răchită a anunțat încă de acum trei săptămâni că, în acest sens, se poartă tratative cu o formație de Liga a III-a din Prahova, numele acesteia fiind făcut public doar acum: AS Filipeștii de Pădure. Între cele două părți au avut loc, deja, câteva discuții preliminare, gruparea condusă de Costel Morărescu arătându-se interesată de idee.
Președintele Consiliului Director al CSM-ului, Marian Manea, declară că „dorim o colaborare exclusiv sportivă, în care punctul de vedere al echipei noastre este clar - nu urmărim altceva decît o relație reciproc avantajoasă. Jucătorii ce nu prind lotul pentru a evolua la noi, ar fi foarte important să joace, să se mențină în formă, ca să se poată conta pe ei, la nevoie. De asemenea, sunt jucători tineri, sau juniori, care mai au nevoie de un an de evoluție, meci de meci, la eșalonul al treilea, pentru a căptăta experiența necesară. Ei vor fi în permanență urmăriți de noi, se vor antrena toată săptămâna și sub comanda lui Răchită, iar la echipa satelit trebuie să arate că merită să prindă lotul sau primul unsprezece. Ne-am orientat către Filipești și pentru faptul că am considerat că sunt întrunite un cumul de condiții, semnarea unui protocol implicând, desigur, și apariția altor cerințe, de ambele părți. Sperăm să ajungem la un acord cu Filipeștiul, iar dacă nu se va întâmpla acest lucru, cu siguranță că nu vom renunța la ideea de a avea o echipă ”. Oficialul ploieștean a admis că, în lipsă de alte variante în județ la nivelul Ligii a III-a, orientarea va fi spre o formație din Liga A Prahova, CS Petrolul ’95 Ploiești sau Intersport Plopeni, cu obiectiv imediat promovarea.
deea este că Răchită vrea să alcătuiască un lot de 24-25 de jucători pentru participarea în Liga a II, dintre care ar rămâne, etapă de etapă, 5-6 fotbaliști care ar putea merge la „satelit”. În plus, e posibil ca și alți jucători să fie trimiși cu titlu permanent la Filipești, urmând să se apeleze la ei în caz de forță majoră, printr-una dintre portițele oferite de regulament.
Costel Morărescu, interesat de colaborare
Cei de la Filipești par a fi interesați de o colaborare oficială cu CSM-ul, președintele Costel Morărescu mărturisindu-ne că „dorim să facem o echipă puternică, iar ideea unei asocierii cu CSM-ul este una pe care sper să o accepte toată lumea. Sunt convins că Filipeștiul poate ieși avantajos dintr-o astfel de colaborare. Rămâne să vedem termenii tehnici ai unei astfel de asocieri, ce implică ea la Federație și nu numai”. Asocierea cu proaspăta divizionară secundă ploieșteană ar veni într-un moment dificil pentru AS Filipești, grupare care a rămas cu doar nouă jucători la finalul sezonului recent încheiat, după ce s-a despărțit de cei împrumutați de la diverse formații.
Satelitul” din Liga B, la retrogradare
CSM FC Ploiești a avut și în sezonul care a trecut o echipă „satelit”, participantă în Liga B Prahova, Seria „EST”. Nivelul a fost, însă, foarte scăzut, iar jucătorii au ajuns să refuze să meargă și să joace acolo, invocând, în primul rând, jocul agresiv al adversarilor și condițiile în care se desfășoară partidele. „Până la urmă, i-am înțeles și nu i-am putut obliga să se ducă să joace acolo”, a spus Răchită la un moment dat, conștient că nu i-ar fi ajutat prea mult pe elevii săi o evoluție în al doilea eșalon județean. _________________ SUSTINE-TI ECHIPA LOCALA!!!!! NU FI SCLAVUL CELOR DIN CAPITALA!!!!!!! |
|
|
|
 |
Murdoc membru

Data inscrierii: 14/Feb/2008 Mesaje: 59
|
Trimis: Lun Iun 16, 2008 7:48 pm |
|
|
| CHITU-WOLVES a scris: | Tratative în impas cu Daniel Chiriță
Cuplul de fundași centrali pe care CSM-ul a mizat în returul campionatului trecut riscă să se destrame, după ce discuțiile cu Daniel Chiriță nu au avut rezultatul scontat. Oferta a fost considerată prea mică de către fotbalist, așa că semnarea contractului s-a amânat. Astăzi va avea loc o nouă rundă de negocieri.
Unul dintre jucătorii pe care Valeriu Răchită are de gând să se bazeze în perspectiva sezonului viitor este Daniel Chiriță, fundașul sosit în iarnă de la UTA alcătuind un cuplu excelent cu Gheorghe Rohat în returul campionatului recent încheiat. Problema este că jucătorul se află la final de contract, iar negocierile nu au decurs tocmai cum și-ar fi dorit cele două tabere.
„Propunerea făcută de ei nu este deloc avantajoasă și nu-mi convine. Am discutat un lucru la început, apoi m-au luat cu alte chestii, că am o vârstă și alte lucruri de genul acesta, motiv pentru care nu am mai semnat Mai bine stau liniștit și îmi văd de viața mea. Am și alte oferte, din țară și din străinătate, mai am și afacerile de care trebuie să mă ocup... Oricum, nu mă las, mă duc și mai joc acolo unde sunt dorit”, ne-a declarat „Chiru”, evident nemulțumit de modul în care au decurs tratativele. Totuși, el va avea, astăzi, o nouă discuție cu Vivi Răchită, probabil decisivă, mai ales că apoi va pleca în Ucraina, unde trebuie să finalizeze două transferuri ale unor fotbaliști români, după care va urma concediul.
Mai optimist s-a arătat, însă, managerul – antrenor al CSM-ului, care ne-a oferit următoarea declarație: „Am avut o discuție cu Chiru și nu am ajuns la un acord. Are dreptate din punctul lui de vedere, dar trebuie să înțeleagă și faptul că trebuie să mă încadrez între anumite limite. Dacă ar fi clubul meu, i-aș oferi atât cât vrea, dar așa nu se poate”. Interesant este că Răchită s-a arătat extrem de optimist în perspectiva discuțiilor de astăzi, spunând că „îl voi convinge eu să semneze, veți vedea”, fără a expune și argumentele pe care se va baza în momentul tratativelor. |
Se pare ca pana la urma, Daniel Chirita nu-si va mai prelungi contractul cu Petrolul'52...  |
|
|
|
 |
CHITU-WOLVES moderator

|
Trimis: Lun Iun 16, 2008 10:49 pm |
|
|
da asa este...nu-l va prelungi din cate am inteles ca nu a fost ceea ce i-sa promis,pacat ca aveam mare nevoie de un om in aparare cu experienta lui Chiru..... _________________ SUSTINE-TI ECHIPA LOCALA!!!!! NU FI SCLAVUL CELOR DIN CAPITALA!!!!!!! |
|
|
|
 |
CHITU-WOLVES moderator

|
Trimis: Joi Iun 19, 2008 3:20 pm |
|
|
TRANSFERURI PE BANDĂ RULANTĂ
Răchită și-a tras fundaș stânga de la Liga I!
Postul care a dat mai multe bătăi de cap directorului tehnic Valeriu Răchită, în sezonul trecut, a fost cel de fundaș stânga. Pe rând, au fost testați mai mulți jucători - Anania, Tătaru, Cotea, juniorul Frunză și, chiar, Târșoreanu -, nici unul neavând, însă, evoluții constant bune, care să-l mulțumească, în perspectiva meciurilor dificile care vor urma în eșalonul secund.
"Vivi" Răchită a căutat, astfel, să întărească banda stângă, în această perioadă de transferări, mai ales că, la unii dintre cei mai sus-menționați, se va renunța, începând de săptămâna viitoare. Răchită a dorit să aducă la echipă un jucător cu experiență a primului eșalon, iar până la urmă, CSM FC Ploiești a reușit o achiziție importantă, la acest nivel. Este vorba despre fundașul stânga Laurențiu Florea (foto; în mijloc între foștii coechipieri Daniel Florea, în stânga, și Claudiu Voiculeț), fotbalist care a evoluat în peste 70 de meciuri, în Liga I, la Farul Constanța.
Recent, Marian Manea și Valeriu Răchită l-au convins pe Florea, după negocieri purtate la... București, să accepte să joace la Ploiești, dobrogeanul urmând să se prezinte la antrenamentele echipei, luni, 23 iunie, odată cu reluarea pregătirilor. Apărătorul este născut în anul 1981 și a fost internațional de tineret, îmbrăcând tricoul acestei reprezentative chiar de 11 ori. Originar din Medgidia, Laurențiu a evoluat la divizionara secundă din urbea constănțeană, până în anul 2003, fiind transferat, apoi, la Farul. În primele trei sezoane, el a avut o medie de peste 20 de meciuri/campionat, fiind titularul obișnuit al postului respectiv. În sezonul 2007-2008, Laurențiu Florea a evoluat ca titular doar în primele trei meciuri, ulterior mai având doar cinci apariții în tricoul "alb-albastru" al Farului, nemaifiind inclus în planurile antrenorului principal Ion Marin, pentru campionatul următor.
Conducerea Farului și-a dat deja acordul pentru ca jucătorul să vină la Ploiești, acesta stabilind și ultimele amănunte ale transferului. Astfel încât, se poate spune că Valeriu Răchită și-a găsit fundașul stânga dorit!
Tratative și cu Mușat
În paralel cu Florea, CSM-ul a urmărit și aducerea lui Nicolae Mușat, fundașul stânga titular al lui Dinamo Bucuești II, dar cu apariții și la prima echipa a "câinilor" Mușat nu mai intră în planurile noului antrenor principal, revenitul Mircea Rednic, urmând să fie împrumutat în sezonul următor. Tânărul și talentatul jucător de bandă stânga are, în acest moment, însă, și varianta de a se transfera la CS Otopeni. Până săptămâna viitoare, el urmează să dea un răspuns concret. Totuși, șansele să vină la Ploiești sunt destul de mici. Asta mai ales că, firesc, Răchită dorește jucători care să fie sub contract pentru minimum doi ani. Adică, exact perioada maximă pentru care s-a planificat promovarea în Liga I!
În inspecție
Mâine, directorul mtehnic Valeriu Răchită și directorul sportiv Costel Lazăr vor merge la Bușteni, acolo unde CSM-ul își va desfășura primul stagiu centralizat de pregătire.
Cel dintâi vrea să se convingă de faptul că echipa va dispune de cele mai bune condiții de cazare, masă, antrenament și recuperare în stațiunea de pe Valea Prahovei. _________________ SUSTINE-TI ECHIPA LOCALA!!!!! NU FI SCLAVUL CELOR DIN CAPITALA!!!!!!! |
|
|
|
 |
Murdoc membru

|
Trimis: Joi Iun 19, 2008 10:26 pm |
|
|
"Deși oficialii clubului așteaptă în continuare ca Administrația Domeniului Public să răspundă cererii de reînnoire a convenției dintre cele două părți, privind folosirea stadionului Ilie Oană, managerul general Vivi Răchită a sunat adunarea pentru elevii săi.
Reunirea lotului va avea loc luni, 23 iunie, la ora 17,00, pe stadionul Ilie Oană, fiind așteptați și suporterii clubului. "Vom renunța la mai mulți jucători în această vară, deci trebuie să ne întâlnim din timp, pentru a putea avea la dispoziție cât mai multe soluții. Până la finele lunii, FC Ploiești se va antrena în oraș, urmând să plece apoi într-un cantonament la Bușteni (hotel Silva). Programul de pregătire prevede și un cantonament în străinătate, oscilându-se acum între Austria și Muntenegru. Nici variantele Turcia și Bulgaria nu au fost definitiv abandonate. FC Ploiești, care speră să se numească Petrolul '52 Ploiești din sezonul următor, în care va activa în liga a doua, a reușit deja să-i transfere cu acte-n regulă pe fostul mijlocaș petrolist Claudiu Tudor (împrumut de la U Craiova), pe fundașul stânga Laurențiu Florea, de la Farul Constanța, dar și pe Georgian Păun (tot împrumut, de la Dinamo). De asemenea, este așteptat la discuții portarul Bogdan Miron, în prezent liber de contract. "
conform site-ului http://www.ploiestiri.ro din 19.06.2008
Ultimele detalii despre echipa si suporterii ei gasiti pe www.doarpetrolul.ro . |
|
|
|
 |
CHITU-WOLVES moderator

|
Trimis: Dum Iun 22, 2008 1:12 pm |
|
|
CSM (nu stiu daca mai merita sau are motive sa poarte aceste initiale) FC Ploiesti parca traieste numai momente decisive pentru istoria pe care s-a apucat s-o scrie acum un an. Si care se vrea prinsa in acelasi volum in care au semnat oameni ca fratii Dridea si Munteanu, Ionescu sau Mocanu. Pentru ca, daca vara trecuta suporterii asteptau cu sufletul la gura debutul in Liga a treia, iar prin toamna purtau echipa spre Liga a doua, acum simt ca se joaca o carte la fel de importanta ca promovarea deja obtinuta sau cea la care spera cu totii.
Echipa are ce-i trebuie pentru a continua traditia clubului care se identifica cu Ploiestiul, rezultate, imbratisarea lui "Ilie Oana" si a oamenilor care au redescoperit placerea de a veni la stadion, girul fostelor glorii petroliste, dar ii lipseste un nume pe care altii si l-au insusit fara piedici si de care tin de ani de zile cu dintii. Teoretic, este doar o chestiune de timp pana cand acest club se va numi asa cum i-a oferit posibilitatea si i-a facut onoarea Mircea Dridea, omul care inainte de transformarea Astrei in SC FC Petrolul SA a obtinut un certificat de identitate sportiva pentru Petrolul '52 si care acum e dispus sa-l ofere nou promovatei in Liga a doua. Practic, este o chestiune de timpul prezent, care nu mai suporta amanare. Iar presiunile in aceasta directie ar trebui sa fie la fel de puternice precum cele de alcatuire a unui lot cu care Rachita sa atace o noua promovare, parte a proiectului "Petrolul e al nostru"! E cazul sa repet numele proiectului? " _________________ SUSTINE-TI ECHIPA LOCALA!!!!! NU FI SCLAVUL CELOR DIN CAPITALA!!!!!!! |
|
|
|
 |
CHITU-WOLVES moderator

|
Trimis: Dum Iun 22, 2008 1:17 pm |
|
|
A "picat" contractul cu Asics!
Deși toată lumea știa că, în următoarele două sezoane, echipa de fotbal CSM FC Ploiești va fi îmbrăcată de firma japonezo-italiană Asics, până la urmă înțelegerea dintre părți a "picat"!
Dealer-ul firmei italiene de echipament nu a reușit să-i convingă, prin oferta făcută, pe oficialii proaspetei divizionare secunde ploieștene, astfel că angajamentul între părți nu a mai fost semnat! Principala problemă a fost reprezentată de o clauză care nu a convenit CSM-iștilor. Mai exact, reprezentantul firmei de echipament sportiv dorea un contract pe doi ani, însă discount-ul acordat la echipamentele de joc ale echipei și la cele pentru suporteri era unul infim. Nu mai punem la socoteală faptul că exista posibilitatea ca, prin ajungerea în Liga I, ploieștenii să aducă un important capital de imagine firmei. Mai mult, unele surse din cadrul clubului spun că unii oficiali nu ar fi fost întru totul de acord cu calitatea produselor care urmau să fie destinate echipei.
Unici în Europa!
În atare condiții, alaltăieri, reprezentanții clubului ploieștean, în frunte cu responsabilul tehnic, Valeriu Răchită, au purtat discuții, la sediul clubului, cu mai-marii unei societăți comerciale specializate în fabricarea de materiale sportive. Firma este din Capitală, însă foarte cunoscută în întreaga Europă, ea realizând, de ani buni, echipamente de joc sau replici pentru grupări precum FC Barcelona, Manchester United, Atletico Madrid, Glasgow Rangers, Blackburn Rovers, Watford City, Olzmpique Lyon sau Lens. Totodată, naționalele Braziliei și Scoției au realizat echipamentul de joc la această firmă.
Discuțiile dintre părți au fost productive, în sensul că s-a bătut palma asupra clauzelor contractuale și al materialului care va fi folosit la echipamente! Suporterii se pot bucura pentru că vor putea achiziționa un set complet de echipament, tricou plus șort, la un preț de 65-70 de lei! Mai mult, acesta va fi identic cu cel purtat de favoriți pe teren, fapt cu care nu se pot mândri fanii multor formații din lume! Totodată, suporterii au privilegiul de a alege, în zilele următoare, dintre mai multe modele prezentate de firmă, care vor fi cele folosite în următorul sezon competițional.
Din sezonul viitor, clubul ar putea scoate și bani frumoși de pe urma vânzării acestor echipamente, dat fiind faptul că le achiziționaeză la un preț deosebit, direct de la fabrică, fără ca intermediar să mai fie vreo firmă de echipament sportiv. Cu alte cuvinte, CSM FC-iștii nu vor avea, din sezonul viitor, sponsor tehnic pe tricouri și șorturi! Așadar, "galben-albaștrii" lui Valeriu Răchită se pot lăuda că sunt unici la acest capitol.
În zilele următoare, fanii formației vor putea vota pe site-ul http://www.doarpetrolul.ro <http> care va fi echipamentul favoriților în sezonul viitor! Tot acolo se vor putea înscrie, peste trei-patru zile, pentru a-și achiziționa tricoul purtat de Cristi Vlad și compania în viitoarea stagiune! Materialele mult dorite vor intra în posesia CSM FC Ploiești și a simpatizanților acesteia în maximum o lună.Sunt șanse mari ca, în câteva luni, gruparea ploieșteană să-și deschidă un magazin de vânzare a materialelor promoționale cu însemnele echipei. Parcă se intră în normalitate și la Ploiești, nu-i așa? _________________ SUSTINE-TI ECHIPA LOCALA!!!!! NU FI SCLAVUL CELOR DIN CAPITALA!!!!!!! |
|
|
|
 |
CHITU-WOLVES moderator

|
Trimis: Joi Iun 26, 2008 4:51 pm |
|
|
Încă doi străini pentru Răchită
După israelianul Ido Eynan și francezul Jeremy Houbeaut, CSM FC Ploiești urmează să testeze alți doi fotbaliști străini: un sloven, Erdzan Beciri, și un egiptean Sami Khater. Cel mai cunoscut dintre cei doi este slovenul, care a jucat pentru Polonia Varșovia, în Liga a II-a, iar apoi în propria țară, la NK Maribor și, în ultimul sezon, la retrogradata Livar Gorica. În vârstă de 22 de ani, el joacă pe postul de fundaș central și are un fizic robust, 1.82 metri și 80 de kilograme. Beciri era așteptat să ajungă aseară la Ploiești, existând șanse ca el să fie implicat în meciul „în familie” programat de la ora 18.00. Egipteanul Sami Khater are 23 de ani, este mijlocaș și vine de la o formație de Liga a II-a din țara natală.
Altfel, există și o listă a celor care pleacă, pe aceasta figurând acum, pe lângă numele lui Militaru, Chiriță, Fl. Gheorghe, Frâncu, Neacșu, Crăciun și Popliacă, și cele ale lui Fl. Olteanu, Bătrânu, Cr. Panait și Mârgoace. Cei patru sunt, practic, la dispoziția clubului și urmează să fie lăsați să joace la alte formații. În plus, dintre cei sosiți la probă, au plecat Robert Popescu, Marius Preoteasa și Dan Rațiu, ultimul din cauza unei întinderi musculare. _________________ SUSTINE-TI ECHIPA LOCALA!!!!! NU FI SCLAVUL CELOR DIN CAPITALA!!!!!!! |
|
|
|
 |
Murdoc membru

|
Trimis: Joi Iul 03, 2008 10:01 am |
|
|
O jumatate de veac de la primul campionat câstigat de Petrolul
"Pe 3 iulie 1958, Petrolul Ploiesti îsi trecea în palmares primul titlu de campioana nationala. “Gazarii” au încheiat sezonul la egalitate de puncte cu CCA Bucuresti si Stiinta Timisoara, dar au avut câstig de cauza gratie golaverajului, calculat, la acea vreme, prin împartire.
Ploiestenii au început acel campionat, primul de dupa razboi desfasurat dupa modelul toamna-primavara, sub denumirea de Energia Flacara, dar debutul nu a fost unul tocmai fericit pentru formatia ce-l avea ca antrenor pe Ilie Oana. Dupa trei etape, Energia nu acumulase decât un singur punct, iar prima victorie a venit abia în runda a patra, un 3-0 în deplasare, pe terenul formatiei Energia Steagul Rosu Stalin, actuala FC Brasov. A urmat o serie de meciuri fara înfrângere, iar, din etapa a 9-a, la capatul unui 2-0 pe teren propriu cu Stiinta Timisoara, Energia reusea sa urce pe prima pozitie a clasamentului Diviziei A. Finalul turului o gasea instalata chiar confortabil în fotoliul de lidera, cu doua puncte avantaj fata de urmatoarea clasata, dupa ce, în ultima etapa a sezonului de toamna, câstiga dramatic, 5-4, în deplasarea cu Progresul Bucuresti.
Petrolul din retur
În pauza dintre tur si retur, Energia Flacara îsi schimba denumirea în Petrolul Ploiesti, iar “gazarii” începeau promitator sezonul de primavara, cu un 1-0, pe teren propriu, înregistrat în confruntarea cu CCA Bucuresti. A urmat, însa, o serie nefasta. Pe 30 martie, Jiul, echipa situata la acel moment pe locul doi, câstiga cu 1-0 la Ploiesti, dupa care petrolistii aveau sa piarda cu acelasi scor si în deplasarea cu Steagul Rosu Orasul Stalin. Ploiestenii au bifat, apoi, trei victorii consecutive si, cu patru etape înainte de finalul campionatului, se distantasera la trei puncte de urmaritoare. Norii negri s-au adunat din nou dupa ce Rapidul s-a impus, pe 18 mai 1958, cu 2-0 la Ploiesti, pentru ca, în runda urmatoare, Petrolul sa piarda incredibil la Oradea, formatia locala obtinând, cu acea ocazie, singura sa victorie din acel campionat!
La 15 secunde de…locul doi
Campionatul se apropia de final, dar sansele ca Petrolul sa mai poata obtine titlul pareau a fi doar pur teoretice. În ultima etapa, trupa lui Ilie Oana transa, scor 2-1, derbiul cu Progresul Bucuresti, clasata, atunci, a doua, însa totul urma sa se decida dupa încheierea campionatului. Si asta, deoarece Stiinta Timisoara, o alta pretendenta la titlu, mai avea de disputat trei restante, prima dintre ele chiar în compania Petrolului.
Pe 22 iunie 1958, 15.000 de spectatori au asistat pe stadionul “23 August” din Timisoara la un meci ce parea sa decida soarta campionatului. Confruntarea se îndrepta catre un 0-0 ideal pentru petrolisti, dar, cu 15 secunde înainte de final, banateanul Ciosescu înscria în poarta aparata de Sfetcu. “Când totul parea pierdut pentru Stiinta si se astepta fluierul arbitrului, Tanase trimite un sut-centrare, cu bolta, în careul petrolistilor. La minge au sarit Lereter, Ciosescu, Cadariu, Brînzei, Topsa, Marinescu, Pahontu, Fronea si Sfetcu. Ciosescu sterge mingea cu capul, o trimite în coltul drept al portii si... 1-0 pentru Stiinta. Publicul este în delir, se ard mii de ziare, jucatorii gazda, epuizati, se îmbratiseaza si plâng de bucurie, în timp ce fundasul Pahontu, la pamânt, musca iarba de necaz”, descriau momentul ziarele vremii. În acel meci, pentru Petrolul au jucat Sfetcu - Pahontu, Marinescu, Topsa, Fronea, Neacsu, Zaharia, Tabarcea, Dridea I, Dumitrescu si Badulescu.
Stiinta mai avea nevoie de cel putin doua puncte în ultimele doua restante pentru a putea câstiga, la golaveraj, trofeul. Zeii au fost, însa, de partea petrolistilor. “Studentii” s-au deplasat în Capitala, pentru meciul cu Progresul, iar deznodamântul a fost unul incredibil. Bucurestenii au câstigat cu un neverosimil 7-0 (!!!), distrugând, practic, golaverajul banatenilor, pentru ca, în ultimul meci, disputat pe 3 iulie 1958, timisorenii sa se impuna doar cu 1-0 în deplasarea cu Steagul Rosu Orasul Stalin, insuficient pentru a mai putea rasturna ierarhia.
Petrolul Ploiesti, CCA Bucuresti si Stiinta Timisoara terminau, astfel, campionatul cu acelasi numar de puncte, 25. Departajarea urma sa se faca în functie de golaveraj, calculat, la acea vreme, prin împartire. Cu 34 de goluri marcate si 20 primite, ploiestenii au avut un coeficient de 1.63, superior celor ale lui CCA (1.51) si Stiinta Timisoara (1.2). Ca o dovada a dramatismului luptei pentru titlu, sa spunem ca formatia de pe locul patru, Progresul Bucuresti, a încheiat sezonul la doar un punct distanta de primele trei clasate, în vreme ce ocupanta locului cinci, Jiul Petrosani, a fost despartita de doar doua lungimi de câstigatoarea titlului. "
Autor: Ionut PANA - "Republicanul" - 03.07.2008
Articolul a fost preluat si de site-ul suporterilor petrolisti www.doarpetrolul.ro.
Sa speram ca vremurile acelea se vor intoarce cat mai curand! |
|
|
|
 |
CHITU-WOLVES moderator

|
Trimis: Vin Iul 04, 2008 5:57 pm |
|
|
MUTARE CU GREUTATE
Dan Ștefan Chițu este noul președinte executiv
al CSM FC Ploiești
Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, oficialii nou-promovatei în Liga a II-a de fotbal CSM FC Ploiești au oficializat o mutare-surpriză! Mai exact, numirea în funcția de președinte executiv al clubului a lui Dan Ștefan Chițu!
Deși președintele executiv al FCM Câmpina a fost învestit în aceeași funcție la gruparea pregătită de Valeriu Răchită, el nu va... uita de tot de fosta sa formație, relația de colaborare dintre cele două grupări anunțându-se una deosebit de strânsă. Numirea lui Chițu, care este și reprezentantul cluburilor din eșalonul secund în Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal (FRF), reprezintă un transfer cu greutate nu doar în planul imaginii, ci și în cel organizatoric al echipei, care, încă, se numește CSM FC Ploiești. La conferința de presă, Ștefan Chițu a fost însoțit și de patru oficiali ai formației ploieștene: președintele Comitetului Director, Marian Manea, directorul tehnic Valeriu Răchită, directorul general Doina Radu și ofițerul de presă Marian Dima. Un pic emoționat, deși este un obișnuit al mediatizării din fotbal, de 18 ani și jumătate, câmpineanul a avut numai cuvinte de laudă la adresa noilor săi colaboratori, arătându-se sută la sută angrenat în îndeplinirea proiectului "Petrolul e al nostru!". Acela de a promova echipa microbiștilor ploieșteni în Liga I.
Proaspătul cooptat în familia CSM FC nu a semnat contractul pe o perioadă determinată, urmând ca, în maximum o săptămână, să fie pus la punct și acest aspect.
Deocamdată, șef în două locuri!
Inițiatorul acestei "mișcări" a fost Marian Manea, care a dus munca de lămurire cu Chițu: "Mi-a fost greu să-l conving să se despartă de FCM Câmpina, însă am mizat pe ambiția și spiritul lui de învingător. I-am spus că în palmaresul său trebuie să existe și o promovare în liga întâi!" Interesant este că Dan Ștefan Chițu a refuzat o ofertă venită de la o grupare din primul eșalon, căreia nu a dorit, totuși, să-i deconspire numele. Se pare că este vorba despre una dintre echipele din Capitală sau despre Gloria Buzău, team care, recent, l-a învestit în funcția de președinte executiv pe ploieșteanul Mihai "Puiu" Marin.
S-a uitat conflictul din Cupă
În ceea ce privește de situația sa actuală, noul președinte ne-a lămurit: "Normal că sunt implicat la Câmpina, doar sunt și patronul echipei. Sunt președintele clubului, dar și al unui Consiliu Director, care se va întruni curând și cu acest prilej îmi voi declina, normal, competențele. Deocamdată, sunt președinte și acolo, și aici" - ne-a spus, zâmbind, Chițu. Omul care, după Revoluție, a "bifat" două promovări din eșalonul al treilea în cel de-al doilea, cu fosta Poiana Câmpina, a declarat că nu a fost, deocamdată, implicat în vreun transfer al CSM FC-ului, arătându-se, totodată, încrezător în schimbarea de denumire a actualei grupări. Omul care, ani de-a rândul, a susținut echipa fanion a Câmpinei, singur, și care, nu o dată, a fost la un pas să renunțe la "chin" - fiind înduplecat să revină asupra deciziei chiar și de către președintele FRF, Mircea Sandu - spune că singura condiție pe care a pus-o pentru a accepta oferta pe care i-a făcut-o, personal, Ioan Niculae, a fost aceea "de a se face performanță!".
Interesant este că, anul trecut, la meciul din Cupa României Timișoreana, dintre CSM FC și FCM Câmpina, directorul sportiv al oaspeților, Dragoș Chițu, fiul actualului președinte executiv al ploieștenilor, a avut un conflict cu Mihai Cristache, în vreme ce, în tribună, câțiva fani locali, înfierbântați, l-au agresat chiar pe "nea Dan"! Conform noului președinte, conflictul dintre părți s-a stins după doar o săptămână!
Armonia este acum la ea acasă, la CSM FC Ploiești, venirea lui Ștefan Chițu fiind privită cu ochi buni chiar și de către majoritatea suporterilor, care gândesc la fel ca și Valeriu Răchită. Acesta din urmă a spus că "m-am bucurat când am auzit că o să vină alături de noi un om așa de puternic și priceput". În ceea ce privește relația cu. gruparea din Câmpina, la care va rămâne acționar, Chițu a spus că va fi una foarte bine pusă la punct, fotbaliștii urmând a trece dintr-o parte în alta, în funcție de nevoile fiecărei echipe. Întrebat cum vede duelul fotbalistic dintre cele două grupări prahovene, Marian Manea a răspuns ironic: "Nu va fi la fel de spectaculos ca meciul de la Moreni, dintre SC FC Petrolul și Chimia Brazi, încheiat cu 4-2"!
Altfel, doar în cursul zilei de ieri, s-au prezentat la antrenamentele formației pregătite de Petre Gigiu patru fotbaliști de la CSM FC: Cotea, Robicek, Târșoreanu și Panait.
Chiar dacă, momentan, la Câmpina, nu s-a stabilit organigrama viitoarei conduceri a formației, șanse mari de a prelua funcția deținută până acum de Ștefan Chițu le are. fiul său, Dragoș! Care ar avea de gestionat 5,86 miliarde de lei vechi, sumă care i-a fost promisă lui Chițu senior de către administrația locală din Câmpina, pentru sezonul viitor.
Nu se teme de nimeni
Noul președinte executiv s-a arătat încrezător în mult dorita promovare chiar din primul an, spunând că cele două locuri mult râvnite, care asigură accederea în eșalonul de elită, vor fi disputate de șase echipe! Omul de fotbal a precizat că "este un fapt deosebit pentru Prahova că se luptă pentru promovare două echipe din Ploiești", nominalizând-o și pe "rivala" de la SC FC Petrolul, în această postură. Pe care a considerat-o, însă, inferioară, din
punct de vedere al infrastructurii noii sale echipe. În afara celor două team-uri nominalizate mai sus, Chițu o mai vede "în cărți" pe Ceahlăul Piatra Neamț sau pe. Gloria Buzău, Dacă se va face "rocada", Progresul București, "pentru că are o structură bine organizată și un lot cu experiență", dar și pe Prefab Modelu, "grupare care a investit peste două milioane de euro, în transferuri".
Chiar și așa, Dan Ștefan Chițu este convins că "băieții lui Vivi Răchită au valoarea să ocupe unul din primele două locuri care asigură promovarea".
O altă achiziție de top
De curând, în cadrul Comitetului Director a fost cooptat și Gheorghe Florea, președintele Baroului București, care este și șeful unui renumit birou de avocatură, fiind și apărătorul finanțatorului Ioan Niculae.
Prahovean la origine și mare fan al "Petrolului de Aur", echipă pe care o rostește "pe nerăsuflate", Florea a reprezentat mai multe echipe mari, în litigii cu Federația sau chiar într-unele internaționale. Deși i s-a propus funcția de președinte onorific, el a dorit să ajute, prin vasta sa experiență, doar din postura de simplu membru al organismului de conducere.
Discuția inițială s-a consumat, însă, între fosta glorie petrolistă Mircea Dridea și Gheorghe Florea, pe holurile FRF. Vizavi de fostele glorii ale "galben-albaștrilor", Chițu a specificat: "Este o chestiune de bun simț să nu lăsăm fostele glorii deoparte, ele aducându-ne un plus de experiență și moralitate". Conform lui Manea se va discuta, în acest sens, și posibilitatea plății către aceștia a unei rente viagere!
Gheți a "zburat"
Valeriu Răchită este în asentimentul noului președinte executiv și dorește ca 85-90% din lotul cu care se va începe noua stagiune să fie definitivat după turneul din Austria, de la Kaprun (19-29 iulie). Referitor la "Cupa Interagro", aceasta ar urma să aibă loc la începutul lunii august, fiind așteptată și participarea unei echipe din străinătate.
Până atunci, luni, 7 iulie, Cristi Vlad și compania susțin, la Bușteni, un "amical" împotriva echipei Sporting Pitești, iar pe 12 iulie, la finele primului cantonament montan, baza de la "Prahova" va găzdui un alt joc de verificare, în compania unui adversar care nu a fost încă stabilit. Referitor la fotbaliștii din propria ogradă, Valeriu Răchită este impresionat de calitățile nigerianului Joseph Afusi, deși pare "indecis" în privința înregimentării acestuia, afirmând, cu zâmbetul pe buze: "Se pare că mi-l doresc!"
Dacă Miron este pe mâna doctorilor și mai are de tras până să revină la forma care l-a consacrat, Cornel Gheți, jucător venit în probe de la Industria Sârmei Câmpia Turzii, și-a "luat zborul"! Deși a plecat cu lacrimi în ochi, ardeleanul i-a "călcat pe nervi" pe oficialii ploieșteni, prin fițele sale, în ceea ce privește semnarea contractului, în prezența unui anume impresar, determinându-l pe Marian Manea să spună: "Noi angajăm fotbaliști, nu impresari, la echipă!" _________________ SUSTINE-TI ECHIPA LOCALA!!!!! NU FI SCLAVUL CELOR DIN CAPITALA!!!!!!! |
|
|
|
 |
CHITU-WOLVES moderator

|
Trimis: Mar Iul 08, 2008 1:11 pm |
|
|
Golgheterii la catedră
Primul test al „galben-albaștrilor” în această vară a coincis cu o victorie, firească, de altfel, în fața proaspetei promovate în Liga a III-a, Petrolistul Kaproni. Cristi Gafița n-a ratat șansa de a-și trece numele pe lista marcatorilor, alături de un alt golgheter al sezonului trecut, Claudiu Tudor, care a punctat atunci de 27 de ori în contul celor de la Juventus București.
După o săptămână de acumulări, Vivi Răchită a programat, ieri dimineață, un joc de verificare pentru elevii săi, cu Petrolistul Kaproni Boldești, care poate fi considerat și primul amical serios al acestei veri, eliminând jocul-școală cu juniorii de la Școala „Marius Lăcătuș”, dinaintea cantonamentului.
Desfășurată pe arena „Caraimanul”, întâlnirea a fost câștigată, așa cum era de așteptat, de proaspăta divizionară secundă, care și-a impus superioritatea încă din primele 20 de minute, atunci când conducea, deja, cu 2-0, prin golurile marcate de Claudiu Tudor și Cristi Gafița. Kaproni a redus rapid diferența prin noul venit Constantin Gherghe, scorul stabilit în minutul 28 fiind și cel final, chiar dacă ambele formații au mai avut ocazii, trimițând, câte o dată, balonul în bară.
Doi testați, ambii plecați
În partida de ieri, Vivi Răchită a testat și doi jucători veniți la probă, ambii mijlocași: românul Andrei Luca, de la Dinamo II București, și sârbul Miroslav Stanenkovic. N-au avut, însă, o evoluție convingătoare și, imediat după joc, au fost anunțați că pot părăsi Bușteniul. Altfel, tehnicianul nu i-a folosit pe Miron, Al. Ștefan și Gardoș, toți cu mici probleme medicale, în vreme ce Fane Ciobanu s-a accidentat la coapsă în urma unui contact cu Dumitrașcu și a intrat pe mâna medicului Mircea Miu.
Gherghe a venit și a marcat
Singurul gol al celor de la Petrolistul Kaproni a fost marcat de Constantin Gherghe, fotbalist sosit chiar ieri la echipă. El făcea parte din lotul de jucători dorit de la FC Petrolul II pe care conducerea noii promovate l-a anunțat inițial, dar a întârziat câteva zile la discuții. Dragoș Mihalache a rulat tot lotul avut la dispoziție, menajându-i, însă, pe Militaru, Avădanei, Copilu și Ionescu, toți accidentați. Pe bancă au rămas și Arnăutu și Sima, întrucât tehnicianul a efectuat „doar” 11 înlocuiri.
Petrolistul Kaproni va începe joi cantonamentul de la Bușteni, nu înainte de a disputa, mâine, un nou amical, probabil în compania Conpetului, la finalul căruia se va stabili lotul pentru munte.
CSM FC Ploiești – Petrolistul Kaproni Boldești 2-1
A marcat: Cl. Tudor (12), Gafița (19)/Gherghe (2 .
CSM: Iatan - Cârjă, Rohat, Mihalache, Florea – Cl. Tudor, Vlad, L. Mihai II, Turcu – Păun, Gafița. Au mai jucat: Popa – Stamate, Cataramă, Takayuki, Benga, Ciobanu, Nae, Stanenkovic, Luca. Antrenor: Valeriu Răchită.
Petrolistul Kaproni: B. Rădulescu – Puchea, Micu, Ivan, Nenciu – C. Gherghe, G. Bociu, Lungu, Secrețeanu, Bridinel – Fl. Gheorghe. Au mai jucat: Barbu – Docea, Dumitrașcu, M. Nicolae, Dobrinoiu, R. Bociu, Stanciu, Cl. Radu, Isacov, Bobeică și Fl. Ilie. Antrenor: Dragoș Mihalache. _________________ SUSTINE-TI ECHIPA LOCALA!!!!! NU FI SCLAVUL CELOR DIN CAPITALA!!!!!!! |
|
|
|
 |
Murdoc membru

|
Trimis: Vin Iul 11, 2008 1:39 pm |
|
|
| Sambata, 12.07.2008, incepand cu ora 11, pe stadionul "Prahova" (de langa Hipodrom) va avea loc amicalul dintre Petrolul '52 Ploiesti si Dinamo II Bucuresti, anuntandu-se o prezenta masiva din partea suporterilor galben-albastrii! |
|
|
|
 |
CHITU-WOLVES moderator

|
|
|
|
 |
CHITU-WOLVES moderator

|
Trimis: Mar Iul 15, 2008 4:52 pm |
|
|
CSM FC Ploiesti nu vrea sa faca... turism
Nou- promovata in liga secunda de fotbal, echipa CSM FC Ploiesti a renuntat la stagiul de pregatire pe care il avea programat in Austria. Presedintele Consiliului Director al formatiei ploiestene, Marian Manea, a argumentat decizia prin faptul ca incertitudinea in privinta adversarilor pe care urma sa ii intalneasca CSM FC Ploiesti risca sa compromita graficul firesc al pregatirilor.
,, Nu avea rost sa mergem in Austria pentru a juca impotriva unor formatii de amatori. Am fi castigat, probabil, cu scoruri de genul 11-0, 12-0, dar erau teste absolut irelevante. Am fi cheltuit bani mai mult ca sa facem turism. Iar noi vrem sa facem pregatire, nu turism! In aceste conditii, am preferat sa mergem in Moldova, probabil la o locatie din judetul Neamt, si sa disputam meciuri de verificare cu adevarat utile. Vom juca, probabil, cu Ceahlaul Piatra Neamt si cu Poli Iasi, echipe care sa ne puna cu adevarat probleme."- ne-a declarat Marian Manea.
Obiectiv: promovarea
In privinta obiectivului, lucrurile nu mai sunt la fel de clare ca acum o saptamana, atunci cand a fost prezentat, oficial, presedintele Stefan Chitu. Daca atunci se anunta, cu surle si trambite, ca echipa are ca obiectiv promovarea in prima liga, acum lucrurile par sa fi revenit pe un fagas firesc. Manea a admis faptul ca obiectivul formatiei este, intr-adevar, promovarea in primul esalon, dar in doi ani. “Daca vom avea un culoar favorabil, nu ne vom da la o parte. De asta sa fiti sigur! Trebuie sa admit, insa, ca, in acest moment, ne mai trebuie 3-4 jucatori cu experienta si cu valoare peste cea a fotbalistilor pe care ii avem acum in lot" - a precizat conducatorul ploiestean.
Nici macar faptul ca multi dintre fotbalistii pe care Vivi Rachita i-a testat in perioada de pregatire de pana acum au fost deja pusi pe liber nu reprezinta un motiv de ingrijorare pentru Marian Manea. In opinia sa, faptul ca se perinda foarte multi jucatori prin curtea clubului ploiestean, in aceasta perioada, nu este unul ingrijorator, anul trecut, inainte de startul competitiei, CSM FC Ploiesti testand nu mai putin de 100 de fotbalisti.
Singurul impediment in aceasta strategie pare a fi faptul ca jucatorii care vor completa, in cele din urma, lotul gruparii ploiestene vor avea prea putin timp la dispozitie pentru a se integra, cu rezultatele asteptate de manegerul Vivi Rachita, in planurile de pregatire ale acestuia. _________________ SUSTINE-TI ECHIPA LOCALA!!!!! NU FI SCLAVUL CELOR DIN CAPITALA!!!!!!! |
|
|
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|
|