|
|
|
| Subiectul anterior <-> Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
lizuk22 D-na Sefa

Data inscrierii: 14/Oct/2006 Mesaje: 265
|
Trimis: Joi Oct 18, 2007 1:19 pm |
|
|
Sibiul isi cucereste vizitatorii prin ospitatlitatea locuitorilor sai, prin cladirile ridicate in stil renascentist sau gotic, prin numeroasele monumente istorice.
Cateva "obiective" pe care nu trebuie sa le ratati daca ajungeti la Sibiu:
-Catedrala Evanghelica, ridicata in sec. al XIII-lea(stil gotic transilvanean)
-Turnul Sfatului, care domina Piata Mica si Turnul Scarilor, ce face legatura cu partea denumita "Orasul de jos", printr-un pasaj cu scari.
-Zidul Cetatii
-Turnul Archebuzerilor
-Turnul Pielarilor
-Turnul Olarilor
-Turnul Pulberariei
-Primaria Veche(cel mai mare ansamblu gotic civil din Transilvania, in care functioneaza azi Muzeul de Istorie)
-Podul Minciunilor(primul pod din fier forjat din Romania, construit in 1859)
-Piata Mare, mentionata intr-un document din 1411 ca piata de cereale este astazi centrul istoric al Sibiului. _________________ Am un site despre proverbe si citate celebre |
|
|
|
 |
|
|
 |
niledA pinguinu' vesel

Data inscrierii: 18/Noi/2006 Mesaje: 795 Locatie: In nori... doar capu`
|
Trimis: Dum Oct 21, 2007 10:19 pm |
|
|
Si as mai spune eu ca-si atrage vizitatorii si prin curatenia orasului. Eu unu` am ramas fara cuvinte cand am vazut ca avem un astfel de oras in Romania. Ma face mandru de faptu` ca sunt roman. _________________ "You can't get mad at someone who makes you laugh."
(Jay Leno) |
|
|
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|
|
|