| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
Anathema membru

Data inscrierii: 08/Dec/2006 Mesaje: 132 Locatie: Ploiesti
|
Trimis: Dum Ian 21, 2007 10:56 pm Titlul subiectului: Muzica clasica |
|
|
Desi stiu ca pentru unii nu prea mai e la moda muzica clasica, si ii plictisesc, mie una imi place foarte mult si obisnuiesc sa ascult muzica clasica sa ma relaxez. Mai sunt tineri care asculta acest gen de muzica? _________________ si cand ingerii diabolic vor rade, atunci vom fi departe invatand arta de a plange... |
|
| Sus |
|
|
|
|
 |
Niraen Arhanghelul Berii

Data inscrierii: 15/Oct/2006 Mesaje: 705 Locatie: In your mind...
|
Trimis: Dum Ian 21, 2007 11:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
Unul din genurile mele preferate de muzică. Când citesc o carte, ascult ceva relaxant, Brahms, Verdi, Bach sau Haydn. Când am chef de viață în exces, ascult Mozart sau Strauss. Totuși, Mozart tinde să fie destul de repetitiv și plictisitor la un moment dat. _________________ E pur si muove! |
|
| Sus |
|
 |
LucianV visatorul cel naiv

Data inscrierii: 06/Dec/2006 Mesaje: 474 Locatie: Ploiesti
|
Trimis: Lun Ian 22, 2007 12:17 am Titlul subiectului: |
|
|
eu prefer romanii...ciprian porumbescu e mai linistitor...pe cand creatiile lui george enescu sunt mai pline de viata, de optimism...si se remarca si genialitatea sa. _________________ Istoria Ploiestiului - www.republicaploiesti.net
Ulcioru-i gol si-afara vantul...
- Hangiu smintit, da fuga iar!
Vreau vin ca bezna, ca mormantul
si cum e moartea de amar. |
|
| Sus |
|
 |
Niraen Arhanghelul Berii

Data inscrierii: 15/Oct/2006 Mesaje: 705 Locatie: In your mind...
|
Trimis: Lun Ian 22, 2007 12:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
Așa-i. E superb Ciprian Porumbescu. _________________ E pur si muove! |
|
| Sus |
|
 |
Om bun nou venit

Data inscrierii: 26/Feb/2007 Mesaje: 5
|
Trimis: Sam Mar 03, 2007 12:12 am Titlul subiectului: |
|
|
Taica-meu, fost violonist si cunoscator al domeniului mi-a impins in mana cateva casete la vremea aceea.. un Chopin, Beethoven, Mozart. La dracu, imi ziceam.. astia-s dumnezei. Apoi m-am apucat de una singura sa iau si sa ascult. Aveam si noi un casetofon amarat si cele mai multe casete erau cu muzica clasica. Voiam sa iau si lectii de vioara, din pacate n-a stat nimeni de mine, aveam alte preocupari legate de sporturi idioate si alte rahaturi pe care copiii mici inca le practica.. Acum imi pare rau intr-un fel. Mai merg uneori la filarmonica, nu prea des din pacate. Nu-mi permite programul scolar. De ceva timp am facut o pasiune din Paganini. Nu ca n-ar fi fost firesc. Caut o cartulie prin librarii, "Defaimarea lui Paganini" de Vinogradov. Sunt curioasa, a citit-o careva, o parere ceva? _________________ "și de data aceasta umerii mei nu mai au umbră" |
|
| Sus |
|
 |
bassus_play nou venit

Data inscrierii: 04/Oct/2007 Mesaje: 6
|
Trimis: Joi Oct 04, 2007 7:54 am Titlul subiectului: |
|
|
| LucianV a scris: | | eu prefer romanii...ciprian porumbescu e mai linistitor...pe cand creatiile lui george enescu sunt mai pline de viata, de optimism...si se remarca si genialitatea sa. |
George Enescu a fost mai putin cunoscut pentru compozitiile sale...In schimb a fost foarte apreciat ca si violonist. El l-a pus in valoare cu adevarat pe Ciprian Porumbescu.  |
|
| Sus |
|
 |
ploiesteanu nou venit

Data inscrierii: 17/Dec/2006 Mesaje: 10
|
Trimis: Joi Oct 16, 2008 7:20 pm Titlul subiectului: E muzica mea preferata |
|
|
| Imi place brahms, ceikovski, mahler rossini, stravinski, Ravel, prokofiev, rimski Korsakov, chopin, beethoven,bizet, sostakovici, vivaldi, eduart grieg, ian sibelius , dvorak si multi multi altii. Sincer, mazart mi se pare lipsit de seva de profunzime. |
|
| Sus |
|
 |
avy membru

Data inscrierii: 19/Sep/2008 Mesaje: 50
|
Trimis: Vin Oct 17, 2008 1:14 pm Titlul subiectului: |
|
|
Parerea ta! Unii il pot considera pe Mozart taticul tuturor clasicilor amintiti de tine (o exceptie poate reprezenta decat Beethoven)! _________________ Sa-ti fac o schita?? |
|
| Sus |
|
 |
ploiesteanu nou venit

|
Trimis: Vin Oct 31, 2008 9:03 am Titlul subiectului: |
|
|
| Bine inteles ca e o parere strict personala. Am inceput cand eram in generala sa ascult beethoven, si de acolo am plecat. Asta nu inseamna ca nu-mi plac anumite chestii din albinoni, vivaldi , h purccel, bach, chiar si mozzart. Dar e greu, dupa ce ai gustat din romantici si sclolile nationale, garnisite cu un stravinski, b.britten, shostacovich, villa lobos, mai dincoace, sa mai gusti asa cum trebuie din opera lui mozzart. Ghinionul meu, dar nu sufar prea mult pentru asta. |
|
| Sus |
|
 |
ploiesteanu nou venit

|
Trimis: Vin Oct 31, 2008 9:10 am Titlul subiectului: |
|
|
| Om bun a scris: | | Taica-meu, fost violonist si cunoscator al domeniului mi-a impins in mana cateva casete la vremea aceea.. un Chopin, Beethoven, Mozart. La dracu, imi ziceam.. astia-s dumnezei. Apoi m-am apucat de una singura sa iau si sa ascult. Aveam si noi un casetofon amarat si cele mai multe casete erau cu muzica clasica. Voiam sa iau si lectii de vioara, din pacate n-a stat nimeni de mine, aveam alte preocupari legate de sporturi idioate si alte rahaturi pe care copiii mici inca le practica.. Acum imi pare rau intr-un fel. Mai merg uneori la filarmonica, nu prea des din pacate. Nu-mi permite programul scolar. De ceva timp am facut o pasiune din Paganini. Nu ca n-ar fi fost firesc. Caut o cartulie prin librarii, "Defaimarea lui Paganini" de Vinogradov. Sunt curioasa, a citit-o careva, o parere ceva? |
Am citit-o eu. S-a facut apoi si un film serial, destul de bunicel dar departe de valoarea cartii. Diavolul viorii a murit singur pe nisipul unui tarm de nare, si a fost dezgropat daca tin eu bine minte, de cei la care avea datorii. Am citit-o mai demult. |
|
| Sus |
|
 |
|