|
|
|
| Subiectul anterior <-> Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
lizuk22 D-na Sefa

Data inscrierii: 14/Oct/2006 Mesaje: 265
|
Trimis: Mar Oct 24, 2006 10:17 pm |
|
|
Undele Terahertz au super-frecventa si sunt folosite ca raze de patrundere capabile sa descopere de la distanta obiecte ascunse sub imbracaminte, spre deosebire de razele X.Sistemul Terahertz poate fi in egala masura folositor sistemelor de aparare pe campul de lupta, care exploateaza abilitatea undelor de a penetra fumul si de a actiona ca un radar de mare acuratete. De asemenea, se pot folosi unde Terahertz si in medicina, ajutand la identificarea timpurie a semnelor superficiale, dar mortale ale cancerului de piele.
Sursa:Evenimentul Financiar |
|
|
|
 |
|
|
 |
Niraen Arhanghelul Berii

Data inscrierii: 15/Oct/2006 Mesaje: 705 Locatie: In your mind...
|
Trimis: Sam Noi 04, 2006 12:58 am |
|
|
Părerea mea e că undele terahertz deja trec de spectrumul electromagnetic standard, deci penetrarea prin haine, carton, hârtie, etc. e destul de utopică. Cu undele terahetz se pot creea imagini semi-pseudo-tridimensionale, fiind mai mult decât o serie de imagini bidimensionale (cum sunt cele create de vederea binoculară).
Ceea ce se apropie însă de adevăr e spectrumul situat între petahertz și exahertz. Acestea prezintă frecvența necesară penetrării apei (lucru imposibil în cazul tera) și a metalelor (la fel). Astfel, este penentrată de radiații materia obișnuită formată din apă sau carbon, radiațiile fiind transformate în radiații electromagnetice din radiații ale particulelor. Oricum, asta-i părerea mea, ce știu eu?  _________________ E pur si muove! |
|
|
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|
|
|