Pagina de start a forumului Prahova Online Prahova Online

FAQFAQ   CautareCautare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   InregistrareInregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Semnificatia numelor
Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Prahova Online -> Generalitati
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
lizuk22
D-na Sefa
D-na Sefa

Data inscrierii: 14/Oct/2006

MesajTrimis: Lun Noi 13, 2006 3:02 pm    Titlul subiectului: Semnificatia numelor Raspunde cu citat (quote)

V-ati intrebat vreodata ce insemna numele vostru?De unde provine si daca reflecta putin din personalitatea voastra.Daca sunteti curiosi puteti intra aici:http://www.kudika.ro/articol/special/3640/Semnificatia-numelor.html si poate va regasiti numele pe aceasta lista.
Apoi as dori sa va dati cu parerea daca va caracterizeaza cu adevarat numele pe care-l purtati. Very Happy

As vrea sa incep chiar cu numele meu:Raluca,care in ebraica veche inseamna "victorie" sau in latina "lumina soarelui".Eu una sunt multumita Razz.Voi ce ziceti?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
Domnu' Sef
Site Admin
Site Admin

Data inscrierii: 13/Oct/2006

MesajTrimis: Lun Noi 13, 2006 5:41 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

EMIL – de la “Aemilus”, nume latin care inseamna “dornic/nerabdator/zelos .
Acum nu stiu cat de bine ma caracterizeaza numele meu...dornic sunt Very Happy , nu's nerabdator de obicei ....si nici prea zelos . Acum depinde ce se intelege prin zelos..ceva zel am in mine Cool
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
Haralambie
nou venit
nou venit

Data inscrierii: 19/Oct/2006

MesajTrimis: Mie Noi 15, 2006 8:28 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Haralambie - nume specific crestin - are origine greceasca, fiind compus din chara ("har", "gratie divina") si lambos ("lumina", "stralucire"), deci talcuindu-se: "lumina harica" sau "stralucire a harului"
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
claudya
membru
membru

Data inscrierii: 15/Oct/2006

MesajTrimis: Dum Noi 19, 2006 1:02 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

numele meu MIHAELA– de la o expresie ebraica insemnand “cine se aseamana cu Jehova '',iar cel de-al doilea prenume:CLAUDIA – de la o expresie latina (“lame”) care inseamna “schiop”. Rolling Eyes
Sus
Niraen
Arhanghelul Berii
Arhanghelul Berii

MesajTrimis: Dum Noi 19, 2006 1:13 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

claudya a scris:
CLAUDIA – de la o expresie latina (“lame”) care inseamna “schiop”. Rolling Eyes

LMAO! Claudya îi șchioapă!

ALEXANDRU – de la “Alexandros”, nume grecesc care inseamna “protector al barbatilor / al oamenilor”.
RADU (slav. “rad”) – “veselul”.

Deci de-amu încolo vă adresați la adresa adresei mele cu "veselul protector al bărbaților", da?

EDIT: Rog pe domnu' șef să-mi schimbe statutul din "șef mai mic" în "veselul protector al bărbaților".
Domnu' Sef
Site Admin
Site Admin

MesajTrimis: Dum Noi 19, 2006 1:18 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Niraen a scris:

ALEXANDRU – de la “Alexandros”, nume grecesc care inseamna “protector al barbatilor / al oamenilor”.

gay? Laughing
Niraen
Arhanghelul Berii
Arhanghelul Berii

MesajTrimis: Dum Noi 19, 2006 1:20 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Domnu' Sef a scris:
Niraen a scris:

gay? Laughing

Șefu', nu mă fă, că-mi ridic mâinile după dumneata. Și atuncea, cine te mai protejează?
Cornel
membru
membru

MesajTrimis: Dum Noi 19, 2006 2:06 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

CORNEL – cuvantul de origine este “cornu”, echivalentul latin pentru “horn” .
Decat "protector al barbatiilor" ...mai bine horn Laughing
Sus
Niraen
Arhanghelul Berii
Arhanghelul Berii

MesajTrimis: Dum Noi 19, 2006 2:14 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Cornel a scris:
CORNEL – cuvantul de origine este “cornu”, echivalentul latin pentru “horn” .
Decat "protector al barbatiilor" ...mai bine horn Laughing

Și pe tine te șterg de pe lista protejaților! Begone, sinner!!
niledA
pinguinu' vesel
pinguinu' vesel

Data inscrierii: 18/Noi/2006

MesajTrimis: Mar Noi 21, 2006 8:37 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Din cate am inteles, in limba germana veche, "Adal" insemna "nobil". Da` de unde si pana unde de la Adal s-a ajuns la Adelin. I`m confused! Imi da si mie o explicatie, va rog Confused Nu de alta da sa nu raman cu cultura generala neupdatata. Multumesc anticipat!

I can haz blog

.

Ultima modificare efectuata de catre niledA la Joi Ian 11, 2007 6:38 pm, modificat de 1 data in total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
Domnu' Sef
Site Admin
Site Admin

MesajTrimis: Vin Noi 24, 2006 9:06 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

hmm...e simplu . Prietenii lu' Adal il alintau Adalin. De la Adalin pana la Adelin mai e decat un pas Laughing . Merge?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
niledA
pinguinu' vesel
pinguinu' vesel

Data inscrierii: 18/Noi/2006

MesajTrimis: Sam Noi 25, 2006 7:53 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Thanks! acum cultura mea generala este la zi.

I can haz blog

.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Adresa AIM Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
cristy
membru
membru

MesajTrimis: Dum Ian 07, 2007 12:47 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

CRISTIAN – de la “christiana”, nume latin ce inseamna “urmasul lui Cristos”.
LucianV
visatorul cel naiv
visatorul cel naiv

Data inscrierii: 06/Dec/2006

MesajTrimis: Dum Ian 07, 2007 1:04 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

LUCIAN (lat. “lucire”) – “luminoasa / luminosul”...dar de fapt vine de la latinescul "lux" care inseamna lumina.

Ulcioru-i gol si-afara vantul...
- Hangiu smintit, da fuga iar!
Vreau vin ca bezna, ca mormantul
si cum e moartea de amar.
Sus
Tudor
nou venit
nou venit

Data inscrierii: 06/Ian/2007

MesajTrimis: Dum Ian 07, 2007 10:49 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Theodor - "Darul lui Dumnezeu". Amin! Smile
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Prahova Online -> Generalitati Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum