| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
Anathema membru

Data inscrierii: 08/Dec/2006 Mesaje: 132 Locatie: Ploiesti
|
Trimis: Dum Ian 07, 2007 10:38 pm Titlul subiectului: Se mai citeste??? |
|
|
Eu una sunt in lipsa de idei ce sa mai citesc( in afara de cele ce ti le baga pe gat de la scoala) voi ce mai cititi?? sau ce ati putea recomanda...atat proza cat si versuri. _________________ si cand ingerii diabolic vor rade, atunci vom fi departe invatand arta de a plange... |
|
| Sus |
|
|
|
|
 |
LucianV visatorul cel naiv

Data inscrierii: 06/Dec/2006 Mesaje: 474 Locatie: Ploiesti
|
Trimis: Dum Ian 07, 2007 10:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
Proza: Sergiu Somesan (da, exista scriitori romani contemporani buni!)
Poezie: Paunescu si Radu Gyr... _________________ Istoria Ploiestiului - www.republicaploiesti.net
Ulcioru-i gol si-afara vantul...
- Hangiu smintit, da fuga iar!
Vreau vin ca bezna, ca mormantul
si cum e moartea de amar. |
|
| Sus |
|
 |
Niraen Arhanghelul Berii

Data inscrierii: 15/Oct/2006 Mesaje: 705 Locatie: In your mind...
|
Trimis: Dum Ian 07, 2007 10:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu unul mai citesc. Recomand următoarele titluri tineretului, deși știu că e complet inutil :
Balzac - Comedia umană (pur și simplu superbă)
Homer - Odiseea
Ovidius - Metamorfozele
Deocamdată atât. Pentru cei care n-au nici în clin, nici în mânecă cu cititul le recomand ceva mai ușor:
Dumas - Cei trei mușchetari (de nelipsit din cultura oricărui om)
Maxim Gorki - Opere
Stendhal - Mănăstirea din Parma
Am și eu o întrebare. De când citiți și care a fost prima carte citită? Eu, unul de pe la vreo șapte ani și prima a fost Cei trei mușchetari, o carte care m-a marcat (deh, sunt ușor influențabil). _________________ E pur si muove!
Ultima modificare efectuata de catre Niraen la Dum Ian 07, 2007 10:50 pm, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
Anathema membru

Data inscrierii: 08/Dec/2006 Mesaje: 132 Locatie: Ploiesti
|
Trimis: Dum Ian 07, 2007 10:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
eu prima carte am citit-o in clasa a 3 ''Doua Orfeline'' mi-a dat-o mama si daca n-am plans ( era prea tragic pentru mine _________________ si cand ingerii diabolic vor rade, atunci vom fi departe invatand arta de a plange... |
|
| Sus |
|
 |
Niraen Arhanghelul Berii

Data inscrierii: 15/Oct/2006 Mesaje: 705 Locatie: In your mind...
|
Trimis: Dum Ian 07, 2007 10:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am citit-o și eu și, deși nu l-am prea suportat pe d’Ennery pentru porcăria de Maire-Jeanne, sau femeia oamenilor, mi-a cam plăcut. _________________ E pur si muove! |
|
| Sus |
|
 |
LucianV visatorul cel naiv

Data inscrierii: 06/Dec/2006 Mesaje: 474 Locatie: Ploiesti
|
Trimis: Dum Ian 07, 2007 10:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
trecand peste capitan la 15 ani si alte carti ale copilariei, pot spune ca prima carte citita cu adevarat a fost "intoarcerea din rai" a lui eliade, intr-a 8a...m-a schimbat complet. _________________ Istoria Ploiestiului - www.republicaploiesti.net
Ulcioru-i gol si-afara vantul...
- Hangiu smintit, da fuga iar!
Vreau vin ca bezna, ca mormantul
si cum e moartea de amar. |
|
| Sus |
|
 |
Koze nou venit

Data inscrierii: 10/Ian/2007 Mesaje: 20
|
Trimis: Joi Ian 11, 2007 7:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
salut... eu citesc in principal literatura S.F. (am si deschis un topic aici in care sper ca nu voi posta singur de nebun )... recomand carti cat de cat ordonate in functie de cat de "grele" sunt; pentru inceput, Arthur C. Clarke - Rendezvous cu Rama; Isaac Asimov ciclul Fundatiei; Orson Scott Card - Jocul lui Ender; Frank Herbert ciclul Dune.. si am multe alte recomandari... un sfat mai ales pentru cei ce se apuca sa citeasca S.F.: Nu renuntati la carte dupa primele 30-50 de pagini pentru ca pare o lume prea complicata si intrigi fara sens... stiu ca nu toti gusta S.F.-ul, dar merita o incercare... _________________ "Te lupti cu vise? Te certi cu umbre? Te misti ca intr-un somn adanc? Timpul a trecut. Viata ti s-a luat. Te-ai amarat cu fleacuri, Esti victima nesabuintei tale." |
|
| Sus |
|
 |
|