Pagina de start a forumului Prahova Online  
 FAQ  •  Cautare  •  Membri  •  Grupuri   •  Inregistrare  •  Profil  •  Mesaje private  •  Autentificare
Scandalul taxelor auto second hand

Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Prahova Online -> Masina Mea
Subiectul anterior <-> Subiectul urmator  
Autor Mesaj
claudya
membru
membru

Data inscrierii: 15/Oct/2006

MesajTrimis: Sam Ian 06, 2007 11:14 pm  Raspunde cu citat (quote)

Inceputul de an a declansat, odata cu integrarea europeana, un nou scandal de proportii. El priveste razboiul dintre puternicii dealeri ai masinilor noi importate din Europa si reteaua de desfacere a automobilelor second-hand.
Taxa speciala aplicata autoturismelor variaza de la cateva sute de euro pana la peste 7.500 euro. Astfel pentru masiniile Euro4 se percepe o taxa de 485 euro, pentru Euro3 - 5070 euro, Euro2 - 6240 euro, Euro1 - 7500 euro, iar masinile non-Euro peste 7500 de euro Rolling Eyes .
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat

cristy
membru
membru

MesajTrimis: Dum Ian 07, 2007 12:27 am  Raspunde cu citat (quote)

cunosc persoane care se ocupa cu asa ceva,mai exact cu aducerea de masini din Germania si vinderea lor aici in tara,dar nu stiu cat de profitabila este afacerea asta mai ales acuma cu taxele astea!!!!!
Domnu' Sef
Site Admin
Site Admin

Data inscrierii: 13/Oct/2006

MesajTrimis: Dum Ian 07, 2007 10:16 am  Raspunde cu citat (quote)

nu am ce sa zic...daca si pentru euro 3 se cere 5000 de euro...atunci.. . Citisem ca romanii se vor decurca totusi pentru ca au gasit o nisa. Nu se platesc taxe pentru masini echipate cu scaune speciale sau rampe (nu sti sigur) pentru persoanele cu handicap . Sunt sigur ca romanii vor profita la maxim de acest lucru Wink
Sa analizam putin ! Sa zicem ca am o rabla de dacie din 83 si am strans ceva bani..sa zicem 7000 de euro sa-mi cumpar o masina din 2001 . Pai pe langa aia 6000....d eunde sa mai dau inca 5000? mai bine raman cu rabla mea...sau imi cumpar un logan la 8000 Twisted Evil
Statul exagereaza aici, trebuia sa puna taxe mari decat pentru masinile vechi..non-euro ..parerea mea !
LucianV
visatorul cel naiv
visatorul cel naiv

Data inscrierii: 06/Dec/2006

MesajTrimis: Dum Ian 07, 2007 12:49 pm  Raspunde cu citat (quote)

poate incearca sa ajute productia interna, sa convina oamenii sa cumpere masini facute in tara.
si cum e moartea de amar.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
niledA
pinguinu' vesel
pinguinu' vesel

Data inscrierii: 18/Noi/2006

MesajTrimis: Joi Ian 11, 2007 6:26 pm  Raspunde cu citat (quote)

Domnu' Sef a scris:
nu am ce sa zic...daca si pentru euro 3 se cere 5000 de euro...atunci.. . Citisem ca romanii se vor decurca totusi pentru ca au gasit o nisa. Nu se platesc taxe pentru masini echipate cu scaune speciale sau rampe (nu sti sigur) pentru persoanele cu handicap . Sunt sigur ca romanii vor profita la maxim de acest lucru Wink
Sa analizam putin ! Sa zicem ca am o rabla de dacie din 83 si am strans ceva bani..sa zicem 7000 de euro sa-mi cumpar o masina din 2001 . Pai pe langa aia 6000....d eunde sa mai dau inca 5000? mai bine raman cu rabla mea...sau imi cumpar un logan la 8000 Twisted Evil
Statul exagereaza aici, trebuia sa puna taxe mari decat pentru masinile vechi..non-euro ..parerea mea !

Sa nu-ti iei Loganu` ala nou cu motorizare pe motorina de 65 cp, pt ca si in acest caz va trebui sa platesti frumoasa taxa de 5000 de euro Laughing
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
Tudor
nou venit
nou venit

Data inscrierii: 06/Ian/2007

MesajTrimis: Joi Ian 11, 2007 7:25 pm  Raspunde cu citat (quote)

Aceste taxe vor disparea, deoarece unul din principiile de baza ale Uniunii spune ca bunurile, serviciile, capitalul si persoanele au dreptul de a circula liber in spatiul comun. Insa, din pacate, nu putem sti cand vor fi scoase aceste taxe.

Sfatul meu ar fi sa amanati cumprarea unei masini din afara si sa nu va grabiti sa luati una noua Wink
Domnu' Sef
Site Admin
Site Admin

MesajTrimis: Joi Ian 11, 2007 9:11 pm  Raspunde cu citat (quote)

am citit pe alt forum cum ca Uniunea Europeana ar da Romania in judecata daca nu elimina acesta taxa. Nu stiu cat e de adevarat Wink
niledA
pinguinu' vesel
pinguinu' vesel

MesajTrimis: Mie Ian 31, 2007 5:55 pm  Raspunde cu citat (quote)

Am auzit aseara la stiri ca sigur nu vor scoate aceasta taxa, sau chiar de o vor scoate, in mod sigur vor baga altele(vor gasi ei pe ce) doar ca sa descurajeze itrarile excesive de rable la noi in tara.
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
Domnu' Sef
Site Admin
Site Admin

MesajTrimis: Joi Feb 01, 2007 11:25 pm  Raspunde cu citat (quote)

bai astia sunt tampiti ! Eu nu cred ca o masina din 97 ..98..e rabla. Rablele sunt daciile pe care le au romanii acum. Decat o dacie nova..mai bine un golf 3..parerea mea Wink . Dar n-a nu e vorba aici de poluare, treaba e ca sunt la mijloc interese Wink
niledA
pinguinu' vesel
pinguinu' vesel

MesajTrimis: Vin Feb 09, 2007 3:11 pm  Raspunde cu citat (quote)

In sfarsit unu` care s-a prins cum ii treaba pe la noi.
Si da, ai foarte mare dreptate. Nici eu nu inteleg de ce "vor sa opreasca importul masiv de able europene", cand tara noastra ii pline de rable mult, mult mai proaste, si autohtone pe deasupra. Rolling Eyes
Domnu' Sef
Site Admin
Site Admin

MesajTrimis: Mie Feb 14, 2007 10:32 am  Raspunde cu citat (quote)

din cate am auzit nu vor sa micsoreze taxa aceatsa de inmatriculare pt. masini aduse de afara..in schimb vor sa adauge acesta taxa uriasa si pentru rablele de la noi . Adica daca nu-mi cumpar masina noua trebuie sa platesc vrea 2000 de euro taxe? Orice e posibil in Romania Wink
niledA
pinguinu' vesel
pinguinu' vesel

MesajTrimis: Mie Feb 14, 2007 3:10 pm  Raspunde cu citat (quote)

Daca ceea ce spui tu ii adevarat, asta e 100% cea mai grosolana si mai tampita si idioata.......... (nu mai continui sa nu ma aleg cu vreun avertisment pt vulgaritate)...... lege pe care ar putea sa o creeze luminata minte a politicianului roman. Mad
Niraen
Arhanghelul Berii
Arhanghelul Berii

MesajTrimis: Mar Feb 20, 2007 1:56 pm  Raspunde cu citat (quote)

Noah, d-asta merg eu pe jos. Îi și mai sănătos și mai 'eftin.
niledA
pinguinu' vesel
pinguinu' vesel

MesajTrimis: Mie Feb 21, 2007 2:33 pm  Raspunde cu citat (quote)

Neica Niraen, ai grija sa nu mai spui la nimeni ca mergi pe jos, sau sa nu mai indrumi pe nimeni sa fac lucru asta absolut "nesanatos", nu de alta, da sa nu-i vina vreo idee stralucita politicianului roman si sa puna vreo taxa si pe mersu` pa jos. Rolling Eyes
lizuk22
D-na Sefa
D-na Sefa

Data inscrierii: 14/Oct/2006

MesajTrimis: Dum Mar 25, 2007 9:44 pm  Raspunde cu citat (quote)

Pentru ca Uniunea ameninta ca amendeaza Romania daca nu modifica taxele de imatriculare a masinilor in maxim 2 luni, Ministerul Finantelor a intocmit deja citeva variante de modificare a taxei auto, una fiind extinderea acesteia si la masinile inmatriculate.
Una dintre aceste variante, care a fost mentionata de surse de la Bruxelles, ar fi ca taxa sa fie extinsa, adica sa fie aplicata ori de cite ori se inmatriculeaza o masina veche in Romania, pentru a nu mai exista discriminari intre masinile la mina a doua din import si cele inmatriculate deja in tara.
Dar asa este in Romania..nu m-ar surprinde deloc daca la sfarsitul celor 2 luni de ragaz sa platim amenda pentru ca coducatorii nostrii nu sunt in stare sa ia o decizie cum trebuie. Confused
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Prahova Online -> Masina Mea Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum