| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
Koze nou venit

Data inscrierii: 10/Ian/2007 Mesaje: 20
|
Trimis: Joi Ian 11, 2007 7:23 pm Titlul subiectului: S.F. |
|
|
In acest subiect as dori sa vorbim despre universul literaturii science- fiction. _________________ "Te lupti cu vise? Te certi cu umbre? Te misti ca intr-un somn adanc? Timpul a trecut. Viata ti s-a luat. Te-ai amarat cu fleacuri, Esti victima nesabuintei tale." |
|
| Sus |
|
|
|
|
 |
Koze nou venit

|
Trimis: Joi Ian 11, 2007 7:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sunt deschis la orice discutie legata de literatura S.F. ...sunt curios daca sunt persoane aici interesate de acest domeniu, cititori avizati.. carora Dune, Fundatia sa le spuna ceva.. pareri despre romane sf.. despre perspectivele prezentate... nu am sa incep sa imi exprim pararea sau sa pun intrebari despre anumite chestii care ma preocupa, pana nu da cineva un semn de viata ca avem preocupari comune.. si apoi, am destule variante de subiecte de discutie.. app, "semnatura" mea este un citat din Dune de Frank Herbert, ciclul meu de carti preferat  _________________ "Te lupti cu vise? Te certi cu umbre? Te misti ca intr-un somn adanc? Timpul a trecut. Viata ti s-a luat. Te-ai amarat cu fleacuri, Esti victima nesabuintei tale." |
|
| Sus |
|
 |
Niraen Arhanghelul Berii

Data inscrierii: 15/Oct/2006 Mesaje: 705 Locatie: In your mind...
|
Trimis: Vin Ian 12, 2007 9:33 am Titlul subiectului: |
|
|
Mmm... țin minte că am citit Dune, care a fost SF-ul meu preferat. A urmat Fundația, dar nu m-a captat într-atât încât s-o includ în top. Asimov prea se adâncește în detalii și se pierde în ele. Herbert, în schimb are o viziune mai amplă, mai de ansamblu. Totuși, a îndesat 3000 de ani de politică, religie și conspirații în cinci cărți. A citit cineva, în schimb Starship Titanic de Douglas Adams? _________________ E pur si muove! |
|
| Sus |
|
 |
Koze nou venit

|
Trimis: Vin Ian 12, 2007 8:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu am avut contact cu Adams pana acum.. in legatura cu ce ai zis de 3000 de ani, actiunea cartilor nu se desfasoara fluent pe 3000 de ani, ci actiunea din Imparatul-Zeu al Dunei se petrece dupa 3000 de ani de la evenimentele din primele parti;apoi cu Ereticii Dunei iar se mai sare o perioda de timp..; iar Frank Herbert a scris 6 romane in ciclul Dune: Dune, Mantuitorul Dunei, Copii Dunei, Imparatul-Zeu al Dunei, Ereticii Dunei, Casa Canonicatului. Iar de curand am citit si Dune 7 scrisa de Patrick Herbert (fiul) pe baza schitelor tatalui lui ce a decedat inainte de a termina ciclul. _________________ "Te lupti cu vise? Te certi cu umbre? Te misti ca intr-un somn adanc? Timpul a trecut. Viata ti s-a luat. Te-ai amarat cu fleacuri, Esti victima nesabuintei tale." |
|
| Sus |
|
 |
Niraen Arhanghelul Berii

|
Trimis: Sam Ian 13, 2007 12:55 am Titlul subiectului: |
|
|
Înfricoșător de straniu. Am ratat o carte. Aveam vaga impresie că sunt 5 de-ale lui Frank Herbert. Trebuie neapărat să fac rost de Casa Canonicatului. _________________ E pur si muove! |
|
| Sus |
|
 |
Koze nou venit

|
Trimis: Sam Ian 13, 2007 8:41 am Titlul subiectului: |
|
|
Daca pana la urmatorul congres nu gasesti, ti-o aduc eu.. elementul central in Casa Canonicatului e Bene Gesserit-ul... app, singur ai crezut ca sunt 5 pentru ca la inceputul anilor 90 Nemira a publicat doar primele 5 volume. Abia in 2003 au reeditat tot ciclul, inclusiv ultima parte. _________________ "Te lupti cu vise? Te certi cu umbre? Te misti ca intr-un somn adanc? Timpul a trecut. Viata ti s-a luat. Te-ai amarat cu fleacuri, Esti victima nesabuintei tale." |
|
| Sus |
|
 |
Niraen Arhanghelul Berii

|
Trimis: Dum Ian 14, 2007 12:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
Da, eu am avut seria veche.
Apropos, eu eram (și încă mai sunt) înnebunit de Almanahurile (sau almanahele) Anticipația. Cui îi mai plac sau cine mai are și n-are nevoie de ele (le iau eu, dacă le donați)?  _________________ E pur si muove! |
|
| Sus |
|
 |
Koze nou venit

|
Trimis: Dum Ian 14, 2007 9:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
Hehe cum sa nu am nevoie de ele au fost pentru mine principala sursa de nuvele, nuvelete si povestiri S.F. ...... ar trebui sa le gasesti/ gasim la anticariatele din Bucuresti; app caut de mult timp continuarile cartii "Rendezvous cu Rama" de Arthur C. Clarke, si anume Arthur C. Clarke - Rama 2 - Rama II (cu Gentry Lee)
Arthur C. Clarke - Rama 3 - Gradina din Rama (cu Gentry Lee)
Arthur C. Clarke - Rama 4 - Razboi pe Rama (cu Gentry Lee). Ofer pret bun pentru fiecare carte in limba romana (nu ma intereseaza format pdf, cartea reala). _________________ "Te lupti cu vise? Te certi cu umbre? Te misti ca intr-un somn adanc? Timpul a trecut. Viata ti s-a luat. Te-ai amarat cu fleacuri, Esti victima nesabuintei tale." |
|
| Sus |
|
 |
Niraen Arhanghelul Berii

|
Trimis: Dum Ian 14, 2007 9:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am citit și eu "Rendezvous cu Rama" și pot să spun că mi-a plăcut. O să vorbesc eu cu cineva, să văd dacă are și continuările și o să-ți spun.  _________________ E pur si muove! |
|
| Sus |
|
 |
|