|
Prahova Online
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
lizuk22 D-na Sefa

Data inscrierii: 14/Oct/2006 Mesaje: 268
|
Trimis: Mar Iun 19, 2007 10:01 pm Titlul subiectului: Reteta shaorma |
|
|
Pentru ca tot ne-au invadat "shaormariile" va invit sa ne impartasati cateva din retetele de shaorma pe care le-ati incercat,fie ca le-ati preparat chiar voi,fie ca ati preferat sa mancati de la un fast-food.am sa incep eu cu o reteta:
Ingrediente
1 piept de pui, 3-4 cartofi, 2-3 castraveti murati, 1 gogosar murat, paine libaneza, maioneza, smantana sau iaurt, ketchup dulce, 2-3 catei mari de usturoi, cimbru, piper, sare.
Mod de preparare
Se curata cartofii, se taie "pai" si se prajesc. Se pune pieptul de pui (dat cu putin piper, putin ulei si mult cimbru) pe gratarul bine incins. Intre timp, pana se prajesc cartofii si pana se rumeneste pieptul de pui, faceti sosul: se amesteca, intr-un castron, 6 linguri maioneza cu 2-3 linguri smantana sau iaurt si 2-3 catei usturoi zdrobiti si putina sare (daca mai e nevoie). Taiati castravetii murati si gogosarul in feliute subtiri. Dupa ce pieptul de pui este gata, lasati-l 5 minute sa se raceasca si apoi sarati-l si taiati-l in feliute mici. Intr-o tigaie bine incinsa, sau chiar pe gratarul pe care ati fript pieptul de pui, se pune painea libaneza (desfacuta in doua) sa se incinga 1 minut. Dupa un minut sau doua, se scoate din tigaie (sau de pe gratar), se unge cu cu 2 linguri de sos, se pun bucatele cat mai multe de carne de pui, peste carne se pun apoi cartofi prajiti (cat de multi vreti) deasupra adaugati ketchup, putin piper si la sfarsit feliutele de castraveti si gogosari murati. Se ruleaza ca pe o clatita si se serveste fierbinte sau mai putin fierbinte sau chiar rece, ca e buna oricum.  _________________ Am un site despre retete mancare copii si tratamente naturiste |
|
| Sus |
|
| |
|
 |
Domnu' Sef Site Admin

Data inscrierii: 13/Oct/2006 Mesaje: 1157 Locatie: Ploiesti
|
Trimis: Joi Iun 21, 2007 12:47 am Titlul subiectului: |
|
|
suna delicios, dar am promis "ca pana la mare" nu mai pus gura pe saorma !
O mica precizare...atentie..shaorma provoaca dependenta si o data cu aparitia numeroaselor fast-food-uri riscam de devenim ca americanii...adica UN POPOR DE GRASANI  _________________ tot ce trebuie sa stiti despre plantele medicinale |
|
| Sus |
|
 |
niledA pinguinu' vesel

Data inscrierii: 18/Noi/2006 Mesaje: 1128 Locatie: Pe ici, pe colo...
|
Trimis: Lun Iun 25, 2007 3:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
Tot mai buni sunt cartofii prajiti!  _________________ "You can't get mad at someone who makes you laugh." (Jay Leno)
I can haz blog |
|
| Sus |
|
 |
Domnu' Sef Site Admin

Data inscrierii: 13/Oct/2006 Mesaje: 1157 Locatie: Ploiesti
|
Trimis: Lun Sep 24, 2007 9:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
mai buni sunt cartofii prajiti din shaorma ! Of ...de cate ori primit ca nu mai mananc ..de atatea ori devin prada tentatiei . Ce sa-i faci ..shaorma e buna rau..chiar daca stiu ca de fapt nu prea e buna pentru burta mea
Norocul meu a fost ca la mare am descoperit abaia in ultima zi o shaorma f. buna si uriasa..ca daca gaseam locul ala de la inceput era de rau  _________________ tot ce trebuie sa stiti despre plantele medicinale |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|
|