Pagina de start a forumului Prahova Online Prahova Online

FAQFAQ   CautareCautare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   InregistrareInregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Poetii nostrii

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Prahova Online -> Generalitati
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
LucianV
visatorul cel naiv
visatorul cel naiv

Data inscrierii: 06/Dec/2006

MesajTrimis: Dum Ian 14, 2007 12:46 pm    Titlul subiectului: Poetii nostrii Raspunde cu citat (quote)

Care dintre poetii nostri, ai romanilor, vi se pare cel mai bun? Care versuri ne merg cel mai bine la suflet?
Fiind mai conservator, il pun pe primul loc pe Eminescu. Apoi la mica distanta pe Adrian Paunescu (nu ma intereseaza ca om...). Si evident ca nu il pot uita pe Radu Gyr.
Voi ce ziceti?

Ulcioru-i gol si-afara vantul...
- Hangiu smintit, da fuga iar!
Vreau vin ca bezna, ca mormantul
si cum e moartea de amar.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
Niraen
Arhanghelul Berii
Arhanghelul Berii

Data inscrierii: 15/Oct/2006

MesajTrimis: Dum Ian 14, 2007 12:53 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Radu Gyr, pe primul loc, Coșbuc, Eminescu (într-o oarecare măsură). Păunescu nu prea mi-a plăcut.
Tudor
nou venit
nou venit

Data inscrierii: 06/Ian/2007

MesajTrimis: Dum Ian 14, 2007 5:43 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Dupa umila mea parere:

1. Mihai Eminescu (cel care a sintetizat o intreaga filosofie in poezia Glossa sigur merita locul intai)
2. Vasile Alecsandri (n-as vrea sa stiu ce poeti am fi avut daca nu era el)
3. George Cosbuc (grozav patriot, grozav poet)
4. Tudor Arghezi (pentru unghiul din care vede el lucrurile)
5. Adrian Paunescu (e un geniu, un om pentru care multi si-ar fi dat viata; eu nu l-as condamna pentru inclinatiile lui catre...)

Probabil ca sunt foarte multi pe care eu nu i-am citit si ar merita un loc in top, dar pana atunci... Sunt convins de corectitudinea clasamentului pe care l-am facut.

Ce parere aveti? Smile
Niraen
Arhanghelul Berii
Arhanghelul Berii

Data inscrierii: 15/Oct/2006

MesajTrimis: Dum Ian 14, 2007 6:11 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Clasament destul de corect. Sunt complet de acord cu Tudor.
Domnu' Sef
Site Admin
Site Admin

Data inscrierii: 13/Oct/2006

MesajTrimis: Dum Ian 14, 2007 10:28 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

nu sunt eu in masura sa fac un clasament al poetiilor romani, dar cand mai citeam poezie prin liceu imi placeau Eminescu si Bacovia chiar daca stilurile lor nu prea se potrivesc . Cateva versuri la prima vedere din Bacovia am avut de comentat si la bac si m-am descurcat binisor Cool . Nici acum nu pot uita "Plumb" si "Lacustra" .
Anathema
membru
membru

Data inscrierii: 08/Dec/2006

MesajTrimis: Dum Ian 14, 2007 11:19 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Bacovia e preferatul meu, poeziile lui chiar ma fascineaza, pe urma ar fi Nichita Stanescu si Tudor Arghezi.
LucianV
visatorul cel naiv
visatorul cel naiv

Data inscrierii: 06/Dec/2006

MesajTrimis: Dum Ian 14, 2007 11:23 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

dar va place modernismul si postmodernismul?...vazui la anathema pe nichita...

Ulcioru-i gol si-afara vantul...
- Hangiu smintit, da fuga iar!
Vreau vin ca bezna, ca mormantul
si cum e moartea de amar.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
Anathema
membru
membru

Data inscrierii: 08/Dec/2006

MesajTrimis: Dum Ian 14, 2007 11:35 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

nu pot spune tocmai ca imi place postmodernismul sau modernismul, fiindca nici nu am citit prea multi poetii din aceste curente, dar imi place in mod special Nichita Stanescu.
lizuk22
D-na Sefa
D-na Sefa

Data inscrierii: 14/Oct/2006

MesajTrimis: Lun Ian 15, 2007 12:53 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu citesc cu placere poeziile pline de misticism ale lui Lucian Blaga si pe cele pline de melancolism ale lui Ion Minulescu(il apreciez pentru simplitatea poeziilor sale, dar care au o desavarsita muzicalitate a versului).
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Prahova Online -> Generalitati Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum