|
Prahova Online
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
Niraen Arhanghelul Berii

Data inscrierii: 15/Oct/2006 Mesaje: 705 Locatie: In your mind...
|
Trimis: Dum Dec 10, 2006 12:39 am Titlul subiectului: Jocurile video, încotro? |
|
|
Iată că a trecut un sfert de veac de când jocurile video ne-au invadat în mod barbar viața, oferindu-ne un sanctuar în care poți oricând să te relaxezi, uitând de grijile de zi cu zi.
Primul joc video a fost Tennis for Two (1958), rulat pe un osciloscop. În acesta, scopul era să plimbi mingea de colo-colo, cu o mișcare repetitivă și enervantă. A urmat Space Invaders, Pogo, Tetris, Pac-Man, etc.
Iată că în ziua de azi jocurile au atins un nivel foarte înalt de performanță, din toate punctele de vedere: vizual, tehnic, audio, etc. Universul ludic n-a fost niciodată atât de vast, cu atâtea genuri: FPS, RPG, RTS, MMO, TPS, Adventure, Stealth și altele.
Încotro se îndreaptă, însă această industrie? Cât de departe se va ajunge în materie de realism? Numai timpul știe.
Tennis for Two
Anul apariției: 1958
Platforma: osciloscop
Creator: William Higinbotham
Pac-Man
Anul apariției: 1979
Platforma: Atari, Commodore 64, Game Boy, GBA, Intellivision, MSX, NEC PC-8801, NGPC, NES, Sega Game Gear, SNES, ZX Spectrum, iPod, Xbox Live Arcade
Creator: Namco
Doom
Anul apariției: 1994
Platforma: PC
Creator: id Software
Killzone 3
Anul apariției: 2007 (în stadiul de preproducție)
Platforma: PlayStation 3
Creator: Guerrila Games
 _________________ E pur si muove! |
|
| Sus |
|
| |
|
 |
Domnu' Sef Site Admin

Data inscrierii: 13/Oct/2006 Mesaje: 1157 Locatie: Ploiesti
|
Trimis: Dum Dec 10, 2006 11:58 am Titlul subiectului: |
|
|
da, incredibile evolutia jocurilor video. Tin minte cand aparusera pe la noi si jocurile alea pe televizor. Stateam toata ziua si impuscam rate sau venea vecinu' pe la mine si jucam Commandos parca...sau rambo..nu mai stiu exact cum se numea jocul. In zilele astea s-a ajuns un realism poate exagerat al jocurilor care cred eu ca dauneaza . Cunosc prea multe persoane dependente de CS si stiu si ce efect au asupra mea jocurile . Un joc precum fifa nu dauneaza prea rau, pentru ca joc 2-3 meciuri si ma plictisesc, dar daca pun mana pe un shooter nu pot sa ma abtin sa nu-l termin . Ieri tocmai am sters "Sniper" , il instalasem de 2 zile si deja ma jucam prea mult . am ales solutie radicala: shift + delete .
Un mai mare efect negativ il au jocurile asupra generatiilor mai tinere, care in loc sa mearga sa bata mingea in fata blocului, stau ore intregi la calculator, jucand jocuri violente. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|
|