|
Prahova Online
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
claudya membru

Data inscrierii: 15/Oct/2006 Mesaje: 116 Locatie: Ploiesti
|
Trimis: Sam Ian 13, 2007 11:35 pm Titlul subiectului: Eminescu, erou de carte si film |
|
|
Eminescu in box-office. In literatura si cinematografie. Eminescu, erou de film si personaj puternic intr-un roman al zilelor noastre. Mai aproape de actualitate. Viu in pelicula. Reincarnat in rolul vietii lui, in paginile unei carti. Cine ar vrea sa regizeze un film despre istoria lui tulburatoare? S-ar incumeta Catalin Mitulescu. Are Eminescu potentialul de a deveni figura solida intr-un roman vandabil? Florina Ilis raspunde afirmativ, iar scriitorul Florin Lazarescu crede ca s-ar putea scrie un volum "comercial" despre viata lui.
E bine ca cineva isi mai aduce aminte de valoarea marelui Eminescu..voua cum vi se par astfel de proiecte?oare cati dintre tineri isi mai amintesc ziua de 15 ianuarie,ziua in care s-a nascut Eminescu?  |
|
| Sus |
|
| |
|
 |
LucianV visatorul cel naiv

Data inscrierii: 06/Dec/2006 Mesaje: 474 Locatie: Ploiesti
|
Trimis: Sam Ian 13, 2007 11:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu unul tin cont de acea zi. Sunt si oameni care chiar tin la Eminescu. Spre exemplu, asociatia Prezent! a organizat sambata, 13 ian, un parastas ortodox pentru poetul nostru, al romanilor. Eminescu nu e o amintire. Atata vreme cat vor mai fi plopi in tara asta, va mai fi si Eminescu. Si vom mai fi si noi.
"La zidirea soarelui se stie,
Cerul a muncit o vesnicie,
Noi, muncim intocmai, ne-am ales cu,
Ne-am ales cu domnul Eminescu,
Domnul cel de pasare maiastra,
Domnul cel de nemurirea noastra
Eminescu."
(martirii Ion si Doinea Aldea Teodorovici - Eminescu) - ascultati melodia  _________________ Istoria Ploiestiului - www.republicaploiesti.net
Ulcioru-i gol si-afara vantul...
- Hangiu smintit, da fuga iar!
Vreau vin ca bezna, ca mormantul
si cum e moartea de amar. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|
|