| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
Niraen Arhanghelul Berii

Data inscrierii: 15/Oct/2006 Mesaje: 705 Locatie: In your mind...
|
Trimis: Mie Feb 14, 2007 1:41 am Titlul subiectului: |
|
|
Luci, eu am avut noroc cu afișele. Am dat la profesori și am lipit prin școală. Mi-au ajuns și pentru mâine. Cu toate că elevii n-au fost prea încântați de idee, profesorii au fost foarte receptivi. Totul a mers exact cum am plănuit.
FII ROMÂN, IUBEȘTE ROMÂNEȘTE!
PS: E jidan? Nu știam! N-are nici o legătură, Doamne fere!  _________________ E pur si muove! |
|
| Sus |
|
|
|
|
 |
Domnu' Sef Site Admin

Data inscrierii: 13/Oct/2006 Mesaje: 1157 Locatie: Ploiesti
|
Trimis: Mie Feb 14, 2007 10:36 am Titlul subiectului: |
|
|
mai baieti e bine ca va implicati sa luptati pentru cauza voastra, eu sincer va spun habar nu aveam ca azi e Valentine's Day..noroc ca ma aflat aseara ! Deci va sustin si eu..nu sabatoresc asa ceva . In schimb poate dam un party de Dragobete  _________________ tot ce trebuie sa stiti despre plantele medicinale |
|
| Sus |
|
 |
Niraen Arhanghelul Berii

|
Trimis: Mie Feb 14, 2007 10:44 am Titlul subiectului: |
|
|
Fii român, iubește românește!
Într-o societate fără valori, nu îți uita datinile și obiceiurile strămoșești!
NU fi parte din turma celor care vor doar să fie la modă!
Fii tu însuți, iubește românește!
SĂRBĂTOREȘTE DRAGOBETELE!
Spune NU Valentine's Day!
De ce Dragobetele?
- pentru că pe 14 februarie nici măcar nu e Sf Valentin la ortodocși
- pentru că Dragobetele, în credința populară, era închipuit ca fiind un un bărbat chipeș, neastâmpărat și năvalnic.
- bătrânii spun că cine se sărută de Dragobete, rămân fericiți împreună și sunt logodiți pentru un an de zile
- dacă ninge, apa strânsă din zăpada netopită este folosită, de fete, în anul ce vine pentru spălatul pe față, ritual despre care se spune că asigură sănătate și fericirea în dragoste
- după-amiază are loc petrecerea, unde toată lumea, fie că este membru al unui cuplu, fie că nu, dansează, cântă, se simte bine fiindcă se spune că tinerii care nu au petrecut de Dragobete sau cei care n-au văzut măcar o persoană de sex opus nu-și vor mai găsi pereche tot restul anului.
- deoarece se crede că Dragobetele îi va ajuta pe gospodari să aibă un an mai îmbelșugat decât ceilalți, în ziua de Dragobete oamenii nu muncesc, asemeni zilelor cu sărbători religioase, doar își fac curățenie prin case.
Refuză Valentine's Day!
Sărbătoare superficială, dovada vie a kitch-ului, Valentine's Day tinde să ne prostească și să ne dezromânizeze. Nu fi o oaie în turma celor ce sărbătoresc 14 februarie! Păstrează-ți tradițiile strămoșești și nu le abandona pentru o glumă proastă, așa cum este "Valentine's Day".
Fii român, iubește românește!
Cam în asta a constat și al doilea afiș. _________________ E pur si muove! |
|
| Sus |
|
 |
LucianV visatorul cel naiv

Data inscrierii: 06/Dec/2006 Mesaje: 474 Locatie: Ploiesti
|
Trimis: Mie Feb 14, 2007 6:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
Marți, 13 februarie
M-am sculat la 5 dimineața ca să prind un loc la baie, că deh, viața la bloc era traiul visat de niște comuniști care locuiau în vilă. La 6 și douăzeci am plecat spre liceu, pus pe fapte mari. Pe drum mă gândeam la ceea ce se întâmpla în 1920 la Iași. Pericolul bolșevic era iminent și totuși intelectualii tăceau mâlc (cu câteva excepții - A.C.Cuza, prof. Găvănescu). Și râdeam trist în sinea mea, gândindu-mă că istoria se repetă obsesiv, ca pentru proști. Sau poate în așteptarea catastrofei finale, cum anticipa Cioran. În fine…
Ajuns o dată cu administratorul, m-am pus pe treabă. Am încercat să scap cât de cât neobservat, dar oricum, s-ar fi aflat repede cine era autorul. Nicio ușă nu a scăpat. Pe fiecare am lipit câte un afiș (trăiască mama și imprimanta ei de la servici!) cu motto-ul “Fii român, iubește românește! Sărbătorește Dragobetele! Spune NU valentine’s day!”. Trebuia ceva făcut înainte de fatidica zi de 14…și nici măcar nu e Sf. Valentin la ortodocși! Doamne, și aceeași situație ca în anii ‘20…Atunci erau rușii, acu americanii(”-s de vinăăă, …..în gură să-i…!!!”). De ce să ne uităm tradițiile?…Și “naked mile”-ul nu fiii lui uncle Sam l-au inventat. La noi e tradiția din strămoși ca în nu-mai-știu ce sat din Dobrogea, de Dragobete, flăcăii să alerge desbrăcați pe ulița satului. Sâc!…Și e trist. Profesorii care ar trebui să ne formeze mintal tac. Nici unul nu suflă nicio vorbă, nici unul nu încearcă să ia atitudine, să facă ceva pro-Dragobete. Ne lasă pe noi, ăstia tinerii, să fim ca niște oi proaste, ușor de mânat. De aceea mă hotărâsem să fac eu ceva, după puterile mele…
La 10:20 când s-a terminat ora de geografie, am observat că aproape toate afișele fuseseră rupte. Așa, cu furie. Iar câteva minute mai târziu, a venit o urâtă și ne-a dat invitații pentru “petreceri de ziua îndrăgostiților la centrul comercial X și la pizzeria Draculo”. Multe se leagă dintr-o dată. Turma crește, bou privește, câinele latră, vinul curge…Simplu ca bună ziua. Oricum, uimitor câtă încleștare și câtă dârzenie în sufletul acelei oi rătăcite care împărțea pliante…
La trecutu-ți mare, mare valentine’s day!
PS: de când e voie să faci publicitate în licee?…
http://lucianv.wordpress.com/2007/02/13/oile-furioase _________________ Istoria Ploiestiului - www.republicaploiesti.net
Ulcioru-i gol si-afara vantul...
- Hangiu smintit, da fuga iar!
Vreau vin ca bezna, ca mormantul
si cum e moartea de amar. |
|
| Sus |
|
 |
Niraen Arhanghelul Berii

|
Trimis: Dum Feb 18, 2007 5:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
Luci, ești de milioane!
Românu' tot bou, adicătălea cum altfel?
Situația e pe-atât de jenantă pe cât e de tristă. _________________ E pur si muove! |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Lun Feb 19, 2007 4:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
Rămân la părerea bătrânului acela din Brașov, pe care l-am întâlnit în tren...trebuie să dispară jumătate din români...cel puțin... _________________ Istoria Ploiestiului - www.republicaploiesti.net
|
| Sus |
|
 |
Niraen Arhanghelul Berii

|
Trimis: Mar Feb 20, 2007 1:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
Na că am uitat cum îl chema. Dar mare dreptate avea. _________________ E pur si muove! |
|
| Sus |
|
 |
Domnu' Sef Site Admin

|
Trimis: Dum Feb 25, 2007 11:16 am Titlul subiectului: |
|
|
avand in verede ca v-ati batut in piept atat cu ziua de Dragobete , e normal de sa va intreb cum ati petrecut acesta frumoasa zi? Ati alergat dezbracati pe ulita?  _________________ tot ce trebuie sa stiti despre plantele medicinale |
|
| Sus |
|
 |
Niraen Arhanghelul Berii

|
Trimis: Dum Feb 25, 2007 11:30 am Titlul subiectului: |
|
|
Was that supposed to be a joke? _________________ E pur si muove! |
|
| Sus |
|
 |
Domnu' Sef Site Admin

|
Trimis: Dum Feb 25, 2007 11:37 am Titlul subiectului: |
|
|
da, de ce nu? ti-am mai spus iei totul prea in serios
Deci cum ati petrecut? _________________ tot ce trebuie sa stiti despre plantele medicinale |
|
| Sus |
|
 |
Niraen Arhanghelul Berii

|
Trimis: Dum Feb 25, 2007 11:57 am Titlul subiectului: |
|
|
Am alergat dezbrăcați pe uliță.
Eu unul n-am prea avut timp. Am avut olimpiada, de rezolvat niște treburi, de terminat proiectul (Oameni volumul 2), de reînnoit site-ul, de făcut curat în casă. Într-un final, când am terminat, deja era 9 seara. _________________ E pur si muove! |
|
| Sus |
|
 |
Domnu' Sef Site Admin

|
Trimis: Dum Feb 25, 2007 12:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
spune ca nu ai avut cine sa sarbatoresti mai bine, poate se indura si de tine cineva  _________________ tot ce trebuie sa stiti despre plantele medicinale |
|
| Sus |
|
 |
Niraen Arhanghelul Berii

|
Trimis: Dum Feb 25, 2007 6:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
Da, și asta.  _________________ E pur si muove! |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Lun Feb 26, 2007 4:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu unul am fost cu persoana dragă mie la un concert de jazz - Anca Pranghel...a fost chiar fain...
(vă recomand să ascultați Ciocârlia lui Enescu în variantă jazz - uimitor!) _________________ Istoria Ploiestiului - www.republicaploiesti.net
|
| Sus |
|
 |
|