|
Prahova Online
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
Niraen Arhanghelul Berii

Data inscrierii: 15/Oct/2006 Mesaje: 705 Locatie: In your mind...
|
Trimis: Sam Dec 30, 2006 3:04 am Titlul subiectului: Credeți în Dumnezeu? |
|
|
O întrebare simplă, care poate da naștere la cele mai complexe dezbateri. Deși mulți ar spune că această credință în ceva anume e complet diferită de religia propriu zisă, care-l implică pe Dumnezeu. Voi ce părere aveți? Și discutăm aici în purul sens religios și nu credincios, pentru că există o diferență radicală între acești doi termeni.
Eu unul nu cred în Dumnezeu. Țin să precizez că am citit Biblia, și Vechiul și Noul Testament. Însă am citit și Biblia Satanică. Pentru cei care încă sunt sub impresia că Satanismul e un lucru rău, țin să le precizez că aceasta nu este decât o religie care propovăduiește învățăturile lui Lucifer, însă pune un accent foarte mare asupra omului, și a entității lui fizice. Încă un lucru prost înțeles și prost transmis de către comunitatea îndobitocită de către Biserică este problema ritualurilor Satanice de sacrificare a oamenilor. Sacrificarea lor inutilă e o tâmpenie născocită de clericii Bisericii pentru a afunda și mai mult Satanismul în nămol. Sacrificiile sunt rare, iar atunci când sunt făcute, sunt folosite animale, nu oameni. Exemplele ar putea continua, desigur, însă eu vă recomand să citiți această Biblie (scrisă de LaVey), măcar ca o lectură suplimentară, n-ar face rău, măcar pentru cultura voastră generală.
În orice caz, sunt tare curios să aud și părerea voastră despre religie și/sau Dumnezeu. _________________ E pur si muove! |
|
| Sus |
|
| |
|
 |
Domnu' Sef Site Admin

Data inscrierii: 13/Oct/2006 Mesaje: 1157 Locatie: Ploiesti
|
Trimis: Sam Dec 30, 2006 10:42 pm Titlul subiectului: Re: Credeți în Dumnezeu? |
|
|
raspund cu un NU mare la ceea ce ai spus tu Nu stiu prea multe despre satanism, dar clar nu e un lucru bun. Satanismul vine de la satan, diavolul, dracu, aghiuta sau cum vrei sa-i spui tu. Satan prin definitie inseamna raul.
Cu ce impresie ai ramas tu dupa ce ai citit cartea aia? Ce te-a invatat? Chiar sunt curios ! _________________ tot ce trebuie sa stiti despre plantele medicinale |
|
| Sus |
|
 |
Niraen Arhanghelul Berii

|
Trimis: Sam Dec 30, 2006 10:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
Tu judeci această religie prin prisma creștinismului. Doar pentru că ai fost învățat încă din primii tăi ani de viață că Satan e rău, în Iad arzi în cazane cu smoală, nu înseamnă că așa este. Ar trebui să-ți folosești și logica, nu să te bazezi exclusiv pe ceea ce-ai fost învățat, respectiv, ceea ce propovăduiește creștinismul. De ce Dumnezeu poate delimita răul de bine și Satan nu?
Să-ți dau un exemplu de "competența" lui Dumnezeu. Creează omul. Creează instinctele umane. Și mai apoi ce face? Face reguli opuse instinctelor. Privește, dar nu atinge. Atinge, dar nu gusta. Gustă, dar nu înghiți. Mi se pare mie sau e batjocură asta?  _________________ E pur si muove! |
|
| Sus |
|
 |
Domnu' Sef Site Admin

|
Trimis: Sam Dec 30, 2006 11:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
in nici intr-un caz nu sunt genul care nu atinge..nu gusta sau nu inghite . Nu sunt foarte religios, dar incerc sa fiu o persoana buna..cand pot...cand nu..nu .
Bun, sa zicem ca crestinismul este rau si vreau sa fiu satanist. Cum ma manifest eu ca satanist..si ce ar trebui sa fac? Sa merg nopatea prin cimitir si sa daram niste cruci? Sa tai gatu' la niste gaini si sa le beau sangele?
Referitor la ce spui tu despre tentatii . Omul poate alege, nu? Ai binele si raul..tu alegi ce vrei ! Si aici vb despre raul suprem nu despre lucrurile marunte !
Dumnezeu a creat femeia cu sani mari de exemplu ! Eu privesc , dar si ating !
Ating..si apoi gust ! De inghitit....nu prea inghit..dar cred ca ai inteles ce-am vrut sa spun. Nu conteaza ca faci mici rautati..dar sa nu treci la extreme...crime sau alte kkturi..sa doresti raul altora . Eu raman cu Dumnezeu...tu poti sa ramai cu Satan
ps: oare pe patul de moarte o sa te rogi la satan sau la Dumnezeu? _________________ tot ce trebuie sa stiti despre plantele medicinale |
|
| Sus |
|
 |
Niraen Arhanghelul Berii

|
Trimis: Dum Dec 31, 2006 12:22 am Titlul subiectului: |
|
|
Partea cu "Privește dar nu atinge..." e pur metaforica, dar mă rog. În legătură cu dărâmatul crucilor sau cu băutul sângelui de găină, e complet pueril, răutăcios și sarcastic din partea ta. Ești cel puțin naiv dacă într-adevăr crezi tot ceea ce se spune despre satanism sau ceea ce vezi la televizor sau prin filme.
Biblia Satanică e în mare parte filozofică, concentrându-se asupra omului și asupra legăturilor acestuia cu elementele ce-l înconjoară (Apă, Aer, Foc, Pământ). Și ca să-ți scot din cap tâmpeniile în legătură cu satanismul, să-ți expun câteva reguli ale acestei religii (ia-le ca niște porunci, dacă dorești):
Regula 6: Nu lua ceea ce nu este al tău sau ceea ce nu ți se cuvine, doar dacă este o povară pentru persoana ce deține acel lucru și îți cere să faci astfel.
Regula 9: Nu răni copiii.
Regula 11: Când pășești în teritoriu deschis, nu deranja pe nimeni. Dacă cineva te deranjează, roagă-l să înceteze. Dacă nu încetează, distruge-l.
Regula 3: Când ești în casa altcuiva, arată-i respect, iar dacă nu poți sau nu dorești, nu te duce acolo.
Regula 10: Nu ucide animalele non-umane. Doar dacă ești atacat sau doar pentru mâncare poți să faci astfel.
Deși ție ți s-ar putea părea, în esență, material numai bun de făcut un film horror, te asigur că nu-i așa. Satanismul încurajează în primul rând importanța omului, și locul lui specific.
Ca și în creștinism, și în satanism există păcate, iar cel mai grav dintre acestea este prostia. Îngâmfarea precedă prostia, urmată de egosim (în sensul că nu există nimeni în afară de tine).
Vezi tu, satanismul nu chiar așa cum ne este prezentat de către creștinism. Nu e malefic, doar pentru că spun clericii că e malefic. Este doar o religie, ca oricare alta, interzisă din prima zi de existență de către Dumnezeu și acoliții lui. De-asta mulți nu pot privi și judeca satanismul în mod obiectiv. Din cauza fricii de Dumnezeu. "Îți spun eu că e rău, nu trebuie să mai gândești tu. Gândesc eu pentru tine! Tu stai decât și ascultă de mine!" Oare nu e dependență dusă la extrem, transformându-se inevitabil în sclavagism? Să mă supun la așa ceva? Niciodată.
PS: N-o să fie nevoie să mă rog la nimeni. Consider moartea o prelugire firească a vieții. _________________ E pur si muove! |
|
| Sus |
|
 |
Domnu' Sef Site Admin

|
Trimis: Dum Dec 31, 2006 12:50 am Titlul subiectului: |
|
|
eu nu comentez pe acest subiect, aleg sa raman naiv..si llas biserica sa gandeasca in locul meu. Regila 6: nu ranii copii ! Ce intelegi tu prin regula asta?
Regula 4:
4. Daca un invitat in lacasul tau te enerveaza, trateaza-l cu cruzime si fara mila. Super , nu?
5. Nu fa avansuri sexuale decat daca ai primit semnalul de imperechere. (fara comentarii)
7.Recunoaste puterea magiei daca ei folosit-o cu succes pentru a-ti indeplini dorintele. Daca negi puterea magiei dupa ce ai chemat-o cu succes, vei pierde tot ce ai obtinut.
Eu nu am cum sa respect asa ceva. Imi pare rau  _________________ tot ce trebuie sa stiti despre plantele medicinale |
|
| Sus |
|
 |
Niraen Arhanghelul Berii

|
Trimis: Dum Dec 31, 2006 1:02 am Titlul subiectului: |
|
|
Îți respect punctul de vedere, e perfect lăudabil și normal instinctul tău de a apăra creștinismul. Nu-s aici pentru a te converti, don't worry. Încerc doar să-ți ofer o viziune diferită asupra satanismului decât cea prin prisma creștinismului. N-ar fi rău să se alăture și alții la discuție, mi i-aș pune involutar pe toți în cap.  _________________ E pur si muove! |
|
| Sus |
|
 |
basslayer nou venit

Data inscrierii: 13/Dec/2006 Mesaje: 10 Locatie: Ploiesti
|
Trimis: Dum Dec 31, 2006 1:53 am Titlul subiectului: |
|
|
| Asta-i un fel de "scopul scuza mijloacele". Drumul pe care ti-l alegi te priveste, nici" intoarce si obrazul celalalt" dar nici rabatul de la niste principii morale de baza nu cred ca-i corect. Ori ce abereaza astia aici... Poti sa incerci si Coranul, e un fel de parodie dupa Biblie... |
|
| Sus |
|
 |
Niraen Arhanghelul Berii

|
Trimis: Dum Dec 31, 2006 1:58 am Titlul subiectului: |
|
|
Chiar îți recomand Biblia Satanică. Nu-i vreun fel de Coran, alias parodie a Bibliei Creștine. Prea mulți așa numiți "sataniști" din ziua de azi nu mai dau doi bani pe misterul, misticismul sau filozofia satansimului. Tot ceea ce vor ei e să-și creeze o imagine de "bad-boys" și să fie considerați de restul lumii diferiți, implicit "cool".  _________________ E pur si muove! |
|
| Sus |
|
 |
basslayer nou venit

Data inscrierii: 13/Dec/2006 Mesaje: 10 Locatie: Ploiesti
|
Trimis: Dum Dec 31, 2006 2:08 am Titlul subiectului: |
|
|
| Sefulica, probabil esti la varsta cand a filosofa pe marginea unor fleacuri ti se pare o activitate intelectuala. Eu la anii tai mi-as toci neuronii cu ceva mai util probabil carierei pe care mi-as dori-o, cu ceva distractie sau un hobby(inca mai poti avea unul). Sa stii ca in general satanistii aia cu pretentii se considera elitisti d.p.d.v. 'telectual, dar asta sa stii ca e o impresie care poate duce la schizofrenie sau paranoia... deci fii atent pe unde pasesti... |
|
| Sus |
|
 |
Niraen Arhanghelul Berii

|
Trimis: Dum Dec 31, 2006 11:21 am Titlul subiectului: |
|
|
Nu am spus că sunt adâncit în satanism până-n gât. Decât o consider mult superioară, din multe puncte de vedere, creștinismului.
Aici contează și cum ești privit și de restul lumii când ai o părere diferită decât a lor. Pentru că vorbeam într-o zi despre ritualurile Wicca, sau despre LaVey am fost făcut satanist. Nu mă interesează, din contră, chiar mă distrează câte prejudecăți au, după o oră de religie când ne-a miruit m-au întrebat dacă mă arde și le-am zis că m-am rugat la satana sa ma ardă mai tare și imediat o sa fiu în agonie și m-au intrebat ce-i aia agonie...Now that's stupid!
Eu nu sunt satanist adevărat, nici nu doresc să fiu. Prin satanist adevărat mă refer la acei puștani complexați care se strâng și își fac poze în cimitir sau desenează un simbol ocult sau, în caz că au băut mai mult, trec și la "marea probă" a satanistului, uciderea unei pisici vagaboande. Am avut și eu coleg așa, în generală, care trâmbița în gura mare cât de satanist e el, deși era tipul de pus în dictionar la "poser". Tot acealși gagiu rupea ringul de dans pe manele, disco, latino la toate banchetele și chefurile, de nu scăpa nici o colegă sau profesoară nedansată. Eu apăr satanismul din punct de vedere moral și filozofic. Consider învățăturile de-acolo mai de folos decât cele din creștinism, spre exemplu. N-o să mă vezi niciodată efectuând ritualuri Wicca sau mai știu eu ce ritualuri de sacrificare sau să beau sângele găinilor (cum îmi zicea domnu' șef). Satanismul la mine se oprește la un nivel intelectual.
În legătură cu postul tău, basslayer, bănuiesc că tu ești unul din aceia care se cred mari psihologi/psihiatri, care cataloghează o persoană de 16 ani drept imbecilă și handicapată din punct de vedere al gândirii intelectuale, nu? Și tu mai ești și "the good guy" care propovăduiește exterminarea satanismului doar pentru că nu corespunde cu "standardele" impuse de creștinism.
PS: Totuși, credeam că topicul aista era despre credința în Dumnezeu, nu despre cum disecăm noi acum satanismul.  _________________ E pur si muove! |
|
| Sus |
|
 |
LucianV visatorul cel naiv

Data inscrierii: 06/Dec/2006 Mesaje: 474 Locatie: Ploiesti
|
Trimis: Lun Ian 01, 2007 11:22 pm Titlul subiectului: Re: Credeți în Dumnezeu? |
|
|
Hai sa fim seriosi: satanismul NU este o religie, maxim ce poate sa pretinda a fi e un curent de idei pseudoreligioase. Iar domnul Lavey a conceput Biblia Satanista prin anii 60. Iar intreaga sa biserica este o afacere, condusa dupa moartea sa de fiica-sa. A, daca e intr-adevar o biserica, zi-mi si mie niste "sfinti"...sau macar niste personalitati...
deci...cum poate sa se considere o religie, acest...curent de idei care nu are nici 50 de ani...
apropo, niraen....nu inteleg cum poti considera satanismul superior crestinismului dpdv ideologic. crestinismul are 2000 de ani de slefuire a ideilor, pe cand satanismul...nici macar la nivelul new age nu ajunge...si astia de la new age acuma incearca sa creeze o filozofie fara hiba a credintei lor...
ai spus ca satanistii adevarati sunt cei care omora cate-o pisicuta...pai si lavey nu era satanist adevarat?...ca parca el nu facea sacrificii...:P
| Domnu' Sef a scris: | Satanismul vine de la satan, diavolul, dracu, aghiuta sau cum vrei sa-i spui tu. Satan prin definitie inseamna raul.
|
Eh, are dreptate Niraen. Prinvesti dintr-o perspectiva subiectiva. Citeste "revolta ingerilor" de anatole france. O sa ti se para foarte plicitisitoare, dar finalul este de-a dreptul genial! Si o sa te intrebi daca perspectiva din care il vezi tu neica Satan e singura buna.
| Niraen a scris: | Să-ți dau un exemplu de "competența" lui Dumnezeu. Creează omul. Creează instinctele umane. Și mai apoi ce face? Face reguli opuse instinctelor. Privește, dar nu atinge. Atinge, dar nu gusta. Gustă, dar nu înghiți. Mi se pare mie sau e batjocură asta?
|
Nop, aici cred ca nu e corect ce ai spus. Dumnezeu a creat si i-a spus omului: "daca faci aia e asa. daca faci aialalta e altfel". A lasat la atitudinea omului. Poti spune ca e chiar primul exemplu de democratie.
| Niraen a scris: | Vezi tu, satanismul nu chiar așa cum ne este prezentat de către creștinism. Nu e malefic, doar pentru că spun clericii că e malefic. Este doar o religie, ca oricare alta, interzisă din prima zi de existență de către Dumnezeu și acoliții lui. De-asta mulți nu pot privi și judeca satanismul în mod obiectiv. Din cauza fricii de Dumnezeu. "Îți spun eu că e rău, nu trebuie să mai gândești tu. Gândesc eu pentru tine! Tu stai decât și ascultă de mine!" Oare nu e dependență dusă la extrem, transformându-se inevitabil în sclavagism? Să mă supun la așa ceva? Niciodată.
|
Nu e asa. Daca vrei poti sa ceri parerea mai multo teologi ortodocsi si ei o sa iti dea argumente, or sa iti demonstreze invaliditatea argumentelor satanistilor. Nu o sa iti impuna ce sa crezi. O sa iti prezinte argumente si o sa te lase pe tine sa decizi. _________________ Istoria Ploiestiului - www.republicaploiesti.net
Ulcioru-i gol si-afara vantul...
- Hangiu smintit, da fuga iar!
Vreau vin ca bezna, ca mormantul
si cum e moartea de amar. |
|
| Sus |
|
 |
LucianV visatorul cel naiv

Data inscrierii: 06/Dec/2006 Mesaje: 474 Locatie: Ploiesti
|
Trimis: Lun Ian 01, 2007 11:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
Revenind la subiect.
Da, cred in Dumnezeu. Cred in religia romaneasca, acest fantastic sincretism zamolxiano-ortodox. _________________ Istoria Ploiestiului - www.republicaploiesti.net
Ulcioru-i gol si-afara vantul...
- Hangiu smintit, da fuga iar!
Vreau vin ca bezna, ca mormantul
si cum e moartea de amar. |
|
| Sus |
|
 |
Niraen Arhanghelul Berii

|
Trimis: Mar Ian 02, 2007 2:57 am Titlul subiectului: Re: Credeți în Dumnezeu? |
|
|
| LucianV a scris: | | ai spus ca satanistii adevarati sunt cei care omora cate-o pisicuta |
Am uitat să pun "adevărați" între ghilimele, my bad. Era sarcasm. Anyway...
2000 de ani de creștinism, da recunosc, a fost foarte bine clădită religia și a "prins" repede la "public" pentru că a fost simplă și accesibilă tuturor. Acum 2000 de ani nu le păsau oamenilor de teorii ideologice eclectice sau mai știu eu ce filozofări pe tema creștinismului. Să fim serioși, și niște extratereștrii puteau să vină, să le bage o lanternă-n ochi și să le zică: "Worship me!" și omu' de rând îi și făcea statuie.
| LucianV a scris: | | Nop, aici cred ca nu e corect ce ai spus. Dumnezeu a creat si i-a spus omului: "daca faci aia e asa. daca faci aialalta e altfel". A lasat la atitudinea omului. Poti spune ca e chiar primul exemplu de democratie. |
Nu pot să nu te contrazic aici. Dumnezeu i-a lăsat omului puterea de a alege, a creat liberul arbitru, dar în mod sigur i-a îngrădit libertățile. Un exemplu simplu: "Să nu ucizi" Aici în mod sigur Dumnezeu nu i-a lăsat omului prea multe opțiuni. Ucizi, ajungi în Iad, ai dat de dracu', mori în chinuri, te torturează ăia până-ți ies ochii pe nas. Dacă nu ucizi, vii aici-șa lângă mine, la căldurică, la liniște, n-ai treabă. Țais! Asta ți se pare ție democrație? E un fel de pseudo-democrație, praf în ochi, să vadă omul cât de rău e jos și cât de bine-i sus.
Divergențe vor exista întotdeauna între satanism și creștinism. Dumnezeu îl acuză pe Satan, că a devenit "the fallen angel", Satan îl acuză pe Dumnezeu că l-a trimis jos, noi la mijloc, pasați dintr-o parte într-alta. Noi suntem un fel de tampon între cei doi, marionete. Un fel de: "Uite, bă, ăștia mă iubesc mai mult pe mine decât pe tine." Singura diferență e că biserica are mai multă influență și putere asupra oamenilor. Totuși, vorbim de două milenii aici de spălare de creier.  _________________ E pur si muove! |
|
| Sus |
|
 |
Domnu' Sef Site Admin

|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|
|