Pagina de start a forumului Prahova Online  
 FAQ  •  Cautare  •  Membri  •  Grupuri   •  Inregistrare  •  Profil  •  Mesaje private  •  Autentificare
Adapostul de caini de la Bucov

Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Prahova Online -> Animale
Subiectul anterior <-> Subiectul urmator  

Te-ar interesa sa adopti un caine?
Da, si sper sa adopt unul in curand.
20%
 20%  [ 2 ]
Da, dar nu am conditii sa-l tin.
80%
 80%  [ 8 ]
Nu.
0%
 0%  [ 0 ]
Voturi totale : 10

Autor Mesaj
Tudor
nou venit
nou venit

Data inscrierii: 06/Ian/2007

MesajTrimis: Sam Ian 06, 2007 8:58 pm  Raspunde cu citat (quote)

Nu stiu cati dintre voi stiu cate ceva despre adapostul de caini comunitari de la Bucov. Eu am lucrat acolo ca voluntar in toamna asta si am vazut cum stau lucrurile. In perioada 2003-2005 aproximativ 10 mii de caini au fost eutanasiati acolo. In momentul asta 370 de caini traiesc in adapost.

Sa incep cu putinele lucruri bune pe care le-am vazut acolo. Adapostul primeste bani atat de la primaria Ploiesti cat si de la o fundatie germana de protectie a animalelor. Mancarea este aproape suficienta iar animale nu sunt torturate (cel putin nu in mod intentionat).

Acum, partile rele: mancarea este aproape suficienta pentru a trai, insa bataile pentru mancare sunt foarte dese, astfel incat un caine mai firav prefera sa moara de foame decat sa fie omorat de altii mai puternici. Mancarea solida nu li se da in vase, ci se arunca peste gard, de multe ori in noroiul care exista in tarcuri. Partea CEA MAI REA e ca majoritatea animalelor care ajung acolo sunt eutanasiate.

Asadar, in speranta ca nu v-am plictisit, vreau sa va indemn ceva: daca aveti nevoie de un caine pentru acasa sau pentru bunici, prieteni, rude, duceti-va cu incredere acolo si sigur veti gasi un caine potrivit pentru oricine.

De ce ai adopta un caine?
1. In primul rand, ii salvezi viata si ii oferi o sansa pe care nimeni altcineva nu i-ar oferi-o;
2. Iti ofera dragoste neconditionata si te poate ajuta sa treci prin momente mai dificile, te ajuta sa scapi de stres;
3. Te apara pe tine si iti apara casa;
4. Nu mai e nevoie sa arunci mancarea ramasa de la masa;
5. Contribuie la dezvoltarea simtului responsabilitatii si a caracterului la copii;
6. Ocupa in mod placuta timpul unor oameni bolnavi, batrani sau singuri;
7. Un caine dresat de ajuta sa socializezi si iti da un motiv sa iesi pe afara.

Daca argumentele sau inima te-au convins, du-te la Bucov si adopta un caine! Un caine dat spre adoptie este sanatos si cu un comportament perfect normal, asa ca singura ta grija va sa-l hranesti si sa-l scoti la plimbare. Very Happy

claudya
membru
membru

Data inscrierii: 15/Oct/2006

MesajTrimis: Sam Ian 06, 2007 9:27 pm  Raspunde cu citat (quote)

eu una iubesc animalele si nu inteleg de ce trebuie sa ii omoare pe cei mai multi dintre ei, doar sunt si ele fiinte ca si noi...Sad
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
cristy
membru
membru

MesajTrimis: Sam Ian 06, 2007 9:42 pm  Raspunde cu citat (quote)

si eu iubesc foarte mult animalele si chiar mi-am dorit un catel dar conditiile nu prea iti dau voie(familia care intotdeauna stie ce e bine si ce e rau)!!dar poate cand o sa fiu la casa mea o sa am unul ,chiar doi caini!!!
Domnu' Sef
Site Admin
Site Admin

Data inscrierii: 13/Oct/2006

MesajTrimis: Sam Ian 06, 2007 10:16 pm  Raspunde cu citat (quote)

nu imi plac animalele in mod deosebit, totusi imi pare rau ca ele mor in acest fel Crying or Very sad . Stau la bloc, deci nu as putea si nici nu as vrea sa am un caine pe langa mine in aceste conditii. Daca stateam la casa poate altfel se punea problema. Wink .
Pe de alta parte sunt de acord cu strangerea cainilor de pe strazi, am vazut destule cazuri cand haite de caini au atacat lumea pe strada. Nu as vrea nici ca ei sa moara, dar primaria nu-si poata permite sa intretina atatia caini. Singura solutie....este adoptarea lor....
Tudor
nou venit
nou venit

Data inscrierii: 06/Ian/2007

MesajTrimis: Sam Ian 06, 2007 10:24 pm  Raspunde cu citat (quote)

Decat sa traiasca in adapost, mai bine sa fie eutanasiate. Cred ca si saracele animale ar vrea la fel, dar solutia cea mai buna ar fi castrarea tuturor cainilor din oras si adoptarea de catre populatie a celor din adapost. E singura solutie umana si permanenta.

Sunt de acord ca acei caini violenti sa fie adormiti, dar oamenii trebuie sa stie ca au ajuns asa tot din cauza neglijentei lor. Si sincer sa fiu, cat am lucrat la adapost nu am intalnit decat UN SINGUR caine agresiv (fata de oameni, bineinteles). Si ganditi-va, aia stau in niste conditii care ar inrai si pe cei mai cuminti dintre ei. In schimb, sunt acolo pitbulli si rotweilleri mai blanzi decat o pisica.
cristy
membru
membru

MesajTrimis: Sam Ian 06, 2007 10:33 pm  Raspunde cu citat (quote)

eu am fost muscat de un caine vagabont si tot nu imi este frica de ei!!!sunt doar niste animale,si sincer sunt unii oameni care ii intarata,dar sunt cazuri in care au mutilat copii si asta nu pare frumos si fac oamenii sa-i urasca foarte mult pe caini si sa recurga la astfel de metode(eutanasiere)!!!
Anathema
membru
membru

Data inscrierii: 08/Dec/2006

MesajTrimis: Mie Ian 10, 2007 10:16 pm  Raspunde cu citat (quote)

eu una iubesc foarte mult animalele, si nu as lua unu, ci mai multi caini acasa, chiar daca stau la bloc, pentru mine nu asta ar conta, caci as avea grija de ei, dar problema e ca parintii nu vor sa auda de animale in casa, deci din pacate nu pot adopta nici macar un catelus.
lizuk22
D-na Sefa
D-na Sefa

Data inscrierii: 14/Oct/2006

MesajTrimis: Vin Feb 02, 2007 7:22 pm  Raspunde cu citat (quote)

Spre deosebire de adapostul de la Bucov,unde cainii sunt tratati cat de cat bine(ma refer la faptul ca macar primesc ceva de mancare),la adapostul din Cluj nici macar atat lucru nu se face pentru bietele animale..am vazut cateva imagini cu acel adaapost..arata ca un lagar de concentrare,un iad al maidanezilor...mizeria era la ea acasa..ingrijitorii nici macar nu asteapta termenul de 7 zile prevazut pentru a da posibilitatea iubitorilor de animale sa-i adopte..ei sunt eutanasiati pe banda rulanta din ziua in care sosesc acolo...ce se va schimba in viitorul apropiat?..probabil nimic..pentru ca suntem doar in Romania Sad
juanita
nou venit
nou venit

Data inscrierii: 04/Oct/2007

MesajTrimis: Joi Oct 04, 2007 9:34 am  Raspunde cu citat (quote)

nu am fost niciodata acolo insa sincer nu vreau sa vad....am un prieten care a dus o groaza de caini acolo pt k vecinii amenintau sa-i otraveasca....la o saptamana dupa ce a lasat unul din caini s-a intors si nu l-a mai gasit......acum asta kiar cred k e sf si sper k e,dar o doamna era convinsa k acesti caini ajung mancarea leilor de la gradina zoologica....mi-ar fi groaza de asa ceva...eu una as umple casa de caini dak m-ar lasa mama...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Ioana_girl
nou venit
nou venit

Data inscrierii: 23/Oct/2007

MesajTrimis: Mie Oct 24, 2007 6:01 pm  Raspunde cu citat (quote)

chiar am de gand sa ma duc la adapost cat mai curand sa adopt un caine,dar vreau sa stiu sigur daca exista Ciobanesc German...si..m-am mai gandit la ceva..am auzit ca sunt multi caini de rasa care sunt dati spre adoptie,dar crezi ca astia sunt chiar atat de prosti incat sa nu ceara bani buni pe un caine de rasa?chiar as vrea un raspuns la intrebarea asta..mersi mult de tot
doze
nou venit
nou venit

Data inscrierii: 12/Feb/2008

MesajTrimis: Mar Feb 12, 2008 4:07 pm  Raspunde cu citat (quote)

eu am inceput sa ma duc in fiecare sapt la bucov ... si este jale mare ... e nevoie de voluntari si oameni cu multa multa bine`vointa
daca vreti un caine nu ezitati.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
Domnu' Sef
Site Admin
Site Admin

Data inscrierii: 13/Oct/2006

MesajTrimis: Mar Feb 12, 2008 4:33 pm  Raspunde cu citat (quote)

sunt putin off topic dar creau s ate intreb...gradina zoologica e deschisa in perioada asta?
doze
nou venit
nou venit

Data inscrierii: 12/Feb/2008

MesajTrimis: Mar Feb 12, 2008 5:14 pm  Raspunde cu citat (quote)

cred ca da... adapostul este vis`a`vis de primul parc, iar gradina este in parcul principal...s i nu prea au treaba

tudor... tu ai fost baiatul care a avut toata vara grija de cainii de la bucov?

editat de niledA: Double posting.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Prahova Online -> Animale Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum